O alta gustare de seara ce merge perfect (dar peerfeeect!) cu lapte este cea alcatuita dintr-un preparat ce poarta numele de „bulbuci”! Suna ciudat, insa asa mi s-a spus ca se numesc! Nu am o denumire mai moderna, sa spun asa. E vorba despre niste globulete delicioase facute din aluat de cozonac. Dupa ce a dospit aluatul, luati din vas cu o lingura inmuiata in ulei o cantitate mica de aluat (asa cum procedati cu carnea la chiftele) si formati bile pe care le scaldati in nuca macinata amestecata cu zahar. Asezati apoi bilele una langa alta, lipite, fara spatiu intre ele, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Puneti tava la cuptor la foc potrivit. Dupa vreo 20-25 de minute, scoateti tava si puneti peste bulbucei (cu o lingura) lapte amestecat cu zahar si un zahar vanilat. Bagati tava din nou la cuptor. Cand se rumenesc frumos (dupa 20-25 de minute) sunt gata! Ii scoateti frumos (se desfac ca niste chifle) si ii mancati cu un pahar maaare de lapte! Sunt foarte deliciosi, cu gust de cozonac, usor umezi de la lapte! Pofta buna!
Andreescu Nina-Andreea
Adaugata la 2013-12-17
de
Laura Laurențiu
Cele mai noi rețete video