Cautare in site
x inchide
ciorba de miel cu macris reteta pas cu pas ciorba de miel cu macris si smantana reteta laura laurentiu

Ciorbă de miel cu măcriș și tarhon – rețetă ardelenească

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 31.03.2015
Rating
4.9
(45)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(45)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 comentarii la Ciorbă de miel cu măcriș și tarhon – rețetă ardelenească

  1. Zalman spune:

    Am folosit smantana acra ( 21% gras) si nu smantana de frisca (36%) ceace probabil ar fi trebuit sa folosesc. Rezultatul a fost destul de gustos, dar aparenta a fost deceptionanta. Exista vreun fel sa precizezi ce FEL de smantana este smatana din vreo reteta?

    • Domnule Zalman, pentru dresul ciorbelor nu se folosește, în mod obișnuit, smântâna pentru frișcă, e o risipă inutilă. În plus, gustul ușor fermentat al smântânii acre chiar ajuta ciorba. Ciorbele se pot drege și cu smântână de 12% grăsime, ba chiar și cu un iaurt mai gras, totul este să se lucreze corect. Ca să nu se aglutineze (separe) smântâna, bateți-o bine cu câteva linguri de apă rece. Adaugati apoi, treptat, din zeama fierbinte, amestecand, pana ce amestecul se smantana s-a incalzit bine. Amestecati apoi cu ciorba.

      • Zalman spune:

        Multumesc. Voi incerca reteta din nou, NU s-a pierdut nimic, din fericire :) Reteta e buna.
        Am folosit smantana acra urmand ceace eu credeam sa fie logica ciorbelor. Evident inca nu cunosc logica ciorbelor. Poate ca data viitoare voi incerca SAU sa racesc supa SAU sa incalzesc smantana (ACRA) cu supa.
        Daca imi pot permite, as sugera ca carnea de miel tanar nu are suficienta prezenţă pentru ciorba asta. Am folosit cam 1.5 kg de carne proaspata, curata de miel tanar si nu a fost suficient la gust. Am uzat un cub de zeama de miel la sfarsit (fortat) si a adaugat mult la gust.

  2. Schimbare Sticla spune:

    Arata foarte bine si de aceea am ales ciorba asta. A iesit un deliciu, recomand!

  3. Didi spune:

    Laura, m-ar intelege altcineva decat un blogger din culinar, ca eu cand privesc o poza ca cea de prezentare de la aceasta reteta, simt bucurie si un fel de emotie cumva, nu stiu cum sa definesc sentimentul ca sa nu par ca exagerez … Este ca un tablou pastoral. Esti extraordinar de talentata, cu un simt estetic innascut ca sa sesizezi cum sa armonizezi si ce-ai pus tu acolo in ciorba, ma face parca sa ii simt gustul. O notez s-o gatesc si eu dupa Pasti cand ne intoarcem cu mielul de la tara (de Pasti suntem in circuit de mese bogate pe la rude, ne strangem uneori peste 20, zici ca suntem la botez :)) si ce frumos este <3).

  4. isabela spune:

    Arată foarte îmbietor. M – ar tenta sa o pregătesc, însă nu știu de unde as putea cumpăra măcriș. Nu am văzut nici la piață nici la supermarket. Se poate înlocui cu altceva ,astfel încât sa nu se abată de la ideea originala?

    • lauralaurentiu spune:

      Se poate pregăti cu ştevie sau chiar cu spanac, doar că nu va mai avea acea acreală naturală, va trebui să se adauge mai mult otet sau zeamă de lămâie. Pe 31.03.2015 17:50, „Disqus” a scris:

  5. SavoriUrbane spune:

    ce reteta faina si ce setup elegant! foarte frumos portelanul cu floricele. Si fata de masa!

    • lauralaurentiu spune:

      Multumesc mult. E o ciorbita buna, merita incercata ;). Cat despre setup, m-am gandit ca poate va servi drept inspiratie unora :). Ca se poate masa de pasti si fara servetele cu iepuri :)).