Cautare in site
x inchide
ciorba de burechite

Ciorba de burechite

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 05.01.2013
Rating
4.9
(78)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(78)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

27 comentarii la Ciorba de burechite

  1. Vali spune:

    Burechite vine de la otomanul borek, care inseamna placinta. Sunt cunoscute in tot fostul Bizant, imperiu otoman. Si in Moldova si in Dobrogea se face ciorba de burechite, fiecare zona cu particularitatile ei. ?

  2. sanda spune:

    Buna ziua. Imi place tare mult reteta si as vrea sa o fac si eu (miercuri, ca merg la copii). Nu am citit toate comentariile si daca cineva a intrebat si ati raspuns, imi cer scuze. Aceste burechite, le pot face cu o zi inainte si eventual sa le tin in frigider inchise intr-o caserola? (avand prea mult de lucru in aceea zi). Va multumesc. Week-end placut.

  3. Service GSM spune:

    Da, intr-adevar foarte bun

  4. Julia Tanase spune:

    Nu am stiut ca se faceau astfel de paste umplute si la noi in tara ,sunt mandra ca am aflat de la tine! o sa le fac negresit,multumesc din suflet ca ne-ai impartasit asa o reteta minunata!

  5. Alina spune:

    Arata delicios. Acuma am făcut-o și eu. O întrebare.. Dacă am uitat sa fac cu albuș batut aluatul ce se poate întâmpla? O seara frumoasa!

  6. Monica Şofron spune:

    „BURETITE” SPUNEA SI STRABUNICA MEA, DAR SE FACEAU PE SPATA DE LA RAZBOI(ACEA „MASINA” DE TESUT). SAU „URECHIUSE” PE CARE LE FAC SI EU IN ZIUA DE AZI, SUNT SIMPLE, NEUMPLUTE DOAR SE RASUCESC INTRE DEGETE ACELE PATRATELE TAIATE(CAT MAI MICI POSIBIL). ZAMA SE FACE F SIMPLU.SE FIERBE UN CIOLAN AFUMAT, CU DOI MORCOVI, LA FINAL SE ADAUGA URECHIUSELE, SE INACRESTE CU BORS DE CASA, SE ADAUGA SMANTANA, SI LA FINAL SEPARAT SE CALESTE PUTINA CEAPA, SE ADAUGA PUTINA POPRICA:))(BOIA DE ARDEI DULCE) SI SE TOARNA PESTE CIORBA PT A-I DA UN ASPECT SI GUST DEOSEBIT.CAM ASTA ESTE CIORBA DE URECHIUSE SAU DE BURETITE IN ZONA MEA (LA GRANITA JUDETULUI MURES CU JUDETUL CLUJ -ARDEAL)

  7. Uica Tovie spune:

    Tii-ha, asta-i pohta ce poftesc! Tare de demult n-am mai avut parte de burechite in zeama acrisoara si din blidele de lut inflorate de mana, sorbeam incet, pe tacute, de parca eram cu calugarii la masa. Sa-ti dea Bunul Dumnezeu, draga Laura multa sanatate, bucurii si sa ne mai rasfeti cu retete de bucate alese*!*_*

  8. camelia spune:

    laura ,esti grozava!!! imi faci pofta cu tote retetele!

  9. camelia spune:

    Voiam sa fac o ciorbita de fasole verde cu afumatura si tarhon, dar cred ca voi incerca aceasta reteta. Cred ca o sa iasa ceva fain. Am citit cateva retete tare gustoase.

  10. Alina Bus spune:

    Si bunica mea facea o ciorba la fel doar ca le umplea cu branza. Chiar ma gandeam zilele trecute oare cum o facea, cred ca voi lua reteta aceasta dar o voi face cu branzica. Incerc sa evit carnea in ultima vreme. A mai incercat cineva cu branza?

  11. Regina Buburuza spune:

    Imi face pofta, arata foarte bine !

  12. papetarie spune:

    arata foarte bine.Merita incercata

  13. cris spune:

    uau, cred ca e grozava,merita incercata ,felicitari pt retetele minunate cu care ne delectezi !!!

  14. Florian Popa spune:

    cam dificil de facut,dar e interesanta reteta!next weekend o sa incerc sa vad ce iese!

    • lauralaurentiu spune:

      Florian, nu e tocmai dificil, sunt procedee simple, dar e migaloasa. Multe faze intermediare, toate necesitand atentie. Spor la treaba iti doresc si te astept cu impresii.

      • maria spune:

        buna ziua,
        am facut si eu aceasta ciorba,este dementiala.Sotul meu nu se satura de aceasta minunatie. Este o mancare migaloasa ,dar merita tot efortul

      • lauralaurentiu spune:

        Sotul dumneavoastra are gusturi asemanatoare cu sotul meu :)), care e inebunit la randu-i de ciorbita asta. Intr-adevar, cam migaloasa, dar cu un gust pe masura. Sa va fie de bine!

        2013/3/25 Disqus

  15. N-am auzit niciodata de reteta asta pana azi! Dar arata fenomenal, cred ca e o bunatate… daca n-as fi la dieta as face-o maine negresit!!

    • lauralaurentiu spune:

      E buna de tot, sa stii. Impresiile sunt proaspete, tocmai m-am mai delectat cu un blid. Pastreaza ideea pentru atunci cand vei finaliza dieta :).

  16. ionela spune:

    daca nu as pune buchetelul de ramuri ar avea ceva…ca nu se gasesc aici unde sunt eu..doar frunza de dafin as avea…ma gandesc ca poate nu ar iesi la fel de gustoasa…Un an nou plin de realizari..multa sanatate si tot ce va doriti!!!

    • lauralaurentiu spune:

      Poti sa pui frunze de dafin, 1 lingurita de cimbru uscat si tarhonul tot uscat. E foarte gustoasa :).

      • maria spune:

        Este foarte gustoasa eu o pregates de cind soacra mea m-a invatat,sotul meu nu se poate satura cind este,merita incercata