Cautare in site
x inchide
ciorba-de-oase-de-porc-si-legume-reteta-ciorba-cu-oase-de-porc

Ciorba cu oase de porc

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 12.03.2009
4.5
(121)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.5 / 5. Voturi 121

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

32 comentarii la Ciorba cu oase de porc

  1. Vali spune:

    Iubesc aceasta reteta
    V.

  2. christyansen spune:

    f buna bravoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

  3. Marius spune:

    Smantana nu se taie…nu o pui direct in ciorba,scoti zeama fierbinte si pui incet cu polonicul peste smantana in timp ce amesteci
    (Ca sa aduci smantana la temperatura ciorbei)ca la ciorba de burta de altfel

  4. Julia spune:

    Foarte bune si gustoase retete. Pe toate le-am mancat in copilarie la mama si la bunica in afara de supa de linte rosie. Apoi ciorba de burta mama nu stia sa o faca dar o facea tata si ne „bateam” pe ea.
    Foarte frumoase ilustratiile si explicatiile foarte pe intelesul tuturor. Multam fain.

  5. Bolocan Marius spune:

    acum lucrez la ea,….cred ca o sa iasa o bunaciune….
    multumesc,….

  6. ri cardo spune:

    Laura cand ne vedem sa ti dau o belita ,cat serveste sotul tau ciorba

  7. ciprian spune:

    e ok am pus brokoli in lokde konopida si un pik de varza de bruxel este super

  8. lvl100 spune:

    multumesc, a picat tocmai bine

  9. Raluca spune:

    a mea este acum pe foc, mai are putin si e gata. eu am folosit o bucata mare de coaste de porc, ramasa de la taierea porcului in congelator si nu am pus conopida, ardei, cartofi, mazare sau fasole. am pus doar patrunjel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, multa carne, o sticla de bors si in loc de rosii, pasta de tomate, ca n-am gasit altceva in afara de rosii turcesti. si multa fidea. de asemenea, eu in aproape orice supa/ciorba, sparg si 3-4 oua, pe care le las sa le fiarba acolo 5-10 minute, fara sa amestec, ca sa se intareasca. mie mi se pare foarte buna si asa.
    si daca imi poate confirma cineva, e adevarat ca cartofii pusi in ciorba acrita baloneaza? ca eu de aceea nu pun.

    • lauralaurentiu spune:

      Raluca, desigur ca fiecare pune ce legume ii plac si ce are prin camara. Nu stiu daca e adevarat sau nu ca ar balona cartofii, eu trebuie sa-i pun pentru ca fiica mea ii adora. Fidea nu pun pentru ca imi displace mie, nu suport fainoasele in ciorba. Dupa cum stim toti… cate bordeie atatea obiceie. :)) Eu am incercat sa ofer o posibila cale de urmat tinerelor gospodine care nu au facut o ciorba in viata lor, sigur ca reteta suporta destule modificari si imbunatatiri.

    • lauralaurentiu spune:

      Raluca, desigur ca fiecare pune ce legume ii plac si ce are prin camara. Nu stiu daca e adevarat sau nu ca ar balona cartofii, eu trebuie sa-i pun pentru ca fiica mea ii adora. Fidea nu pun pentru ca imi displace mie, nu suport fainoasele in ciorba. Dupa cum stim toti… cate bordeie atatea obiceie. :)) Eu am incercat sa ofer o posibila cale de urmat tinerelor gospodine care nu au facut o ciorba in viata lor, sigur ca reteta suporta destule modificari si imbunatatiri.

  10. Raluca spune:

    a mea este acum pe foc, mai are putin si e gata. eu am folosit o bucata mare de coaste de porc, ramasa de la taierea porcului in congelator si nu am pus conopida, ardei, cartofi, mazare sau fasole. am pus doar patrunjel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, multa carne, o sticla de bors si in loc de rosii, pasta de tomate, ca n-am gasit altceva in afara de rosii turcesti. si multa fidea. de asemenea, eu in aproape orice supa/ciorba, sparg si 3-4 oua, pe care le las sa le fiarba acolo 5-10 minute, fara sa amestec, ca sa se intareasca. mie mi se pare foarte buna si asa.
    si daca imi poate confirma cineva, e adevarat ca cartofii pusi in ciorba acrita baloneaza? ca eu de aceea nu pun.

  11. Dobricaionut2009 spune:

    f f f bun :)))))

  12. Gionnycage spune:

    trebuie sa incerc totusi

  13. Anonim spune:

    Mmmm…, ce bună-i așa o ciorbă, vara, cu repetir(cu „mâstînă” și fără!); și apoi nișcie sarmieee!! 
    Mi-e dor de-o masă întinsă în curte, șofru, – la țară, cu goști mulți, și voie bună pe chipurile tuturora…

  14. laura laurentiu spune:

    Multumesc mult, draga Maria-Elena :).

  15. maria elena spune:

    Laura, felicitari pt concurs, dar felicitari si castigatoarelor. Preparatele, merita sa iasa in evidenta, dar si creatoarele lor!

  16. Nina's Culinary Creations spune:

    Laura, merci mult , am sa verific!

  17. laura laurentiu spune:

    Arriana, ce m-am distrat! O stiu lolll! „nu-l lasa sa-mi taie matzu'” cand eram mica o stiam pe de rost si o recitam cu convingere cand primeam gosti! =))

  18. laura laurentiu spune:

    Nina, eu insami nu am facut bors niciodata, pentru ca in zona noastra nu prea este utilizat. Stiu ca se incepe cu ceva tarate de grau, arome ca la muraturi… stai asa!
    http://www.reteteonline.com/2008/02/umplerea-borsului.html
    La linkul ala gasesti o reteta. Am aflat si eu ce e cu hustile alea, sunt tarate deja fermentate. Daca nu le ai, ai nevoie macar de niste bors ;)

  19. arrianna spune:

    ceva pt tine Laura, sa te amuzi un pic :)

    Poezie in grai banatean, despre Hantzi,

    … un neamtz angajat cu citirea contoarelor la Intreprinderea de Retele Electrice …

    I.R.E… = INTREPRINDERE DE REŢELE ELECTRICE
    ŞCĂTULĂ = CUTIE

    HANŢI

    (POEZIE ÎN GRAI BĂNĂTEAN)

    La I.R.E. pe unu Hanţi mai anţărţ l-or angajat,
    să umble din casă-n casă, la citit şi la-ncasat..
    Si l-or învăţat pră hanţi să citească la contor
    şi cum mers-or kilovaţii să ia banii la popor !
    dar cum Hanţi romîneşte n-o vorbit la el in sat
    nu baş stie şi de aia să vedeţi ce s-a-ntîmplat!

    Cînd s-o dus în prima casă o muiere-n gang şedea
    cînd să intre, găzdăriţa îl întrebă că ce vrea.
    Hanţi-atuncea îi răspunde:

    „- io acum trebe văzut,
    dumneata în luna asta cîte numere făcut”!
    Găzdăriţa spăriată, îl privi dă sus în jos
    şi îi spusă mînioasă:

    – „domnule fii sărios”!
    – serios, răspunsă hanţi. de cînd luna început
    io la fiecare scriem cîte numere făcut!

    – domnule, o fi, …. da asta nu-i un lucru baş frumos
    şi nu cred socoata asta să v-aducă v-un folos!
    – cum să nu (răspunsă hanţi)! numeri trebe socotit,
    fiindcă după orice număr taxă trebuie plătit!

    Fugi mă neamţule d-aicea, că-ţ dau una de te-omor
    c-aşa taxă nu o fost nici pră vremea turcilor!
    ş-apoi nu ţi-oi da io taxă fiindcă tu nu ai văzut
    şi nu ştii io şi cu vică cîte numere-am făcut!

    – „ba io ştiu, răspunsă hanţi, pentru că io cum privit
    la şcătula dumitale, ştiu cît este de plătit!”
    sofi-atuncea spăriată, pră vică-l strigă plîngînd
    şi îi spusă la ureche ce-ar avea neamţul de gînd!
    vică să- n foie atuncea şi lui nemţu-i zisă-aşa:

    – cît mi-s io stăpîn aicea, tu nu intri-n casa mea!
    hanţi îşi pierdu răbdarea şi i-o spus lu vică: bine!
    dacă nu vedem şcătula, io tăiem maţu la tine !
    şi să vezi atunci nevasta, cum venit întunecarea
    toată toamna, toată iarna, cum lucrat cu lumînarea!

    vică speriat atuncea, cătră sofi să întoarsă
    şi îi zisă-n gura mare, ascunzîndu-se prin casă:
    – „dă-i ce cere măi muiere şi să plece dracu nemţu
    – pentru nişte lei acolo, n-oi lăsa să-mi taie maţu”!

  20. Nina's Culinary Creations spune:

    Si eu am facut cam tot asa insa cu gituri de curcan si acrita cu lamiie si smintina. O voi posta mai tirziu. Laura intrebare:
    sti cumva cum se face BORSUL?
    cu ce se incepe? tot aud de HUSTE
    care nici nu stiu ce sint…
    merci, XO, voi reveni