Cautare in site
x inchide

Paine impletita

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 11.08.2009
4.4
(7)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.4 / 5. Voturi 7

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

39 comentarii la Paine impletita

  1. eli spune:

    Doamna Laura, ce faina folositi la aceasta paine?

    Va multumesc.

  2. Am facut pentru prima data in viata paine de casa si aceasta reteta mi-a iesit grozav! Multumesc!

  3. Laura Panta spune:

    Pentru ca aici in America pâinea nu este așa cum o știam eu , am încercat foarte multe rețele si mă bucur nespus ca insfarsit am găsit cea mai buna reteta de pâine. Am împărțit cantitatea la jumătate ptr ca prefer sa o fac in fiecare zi sau la doua zile ca sa fie proaspata. Mersi mult pentru aceasta minunata pâine.

  4. malina spune:

    multumesc, sa stii ca am impleti-o dupa videoclipul tau de 6 grisine. foarte incantata sunt.multzam.

    • lauralaurentiu spune:

      Ce frumos arata, Malina! Felicitari si sa-ti fie de bine.

      Poate nu ai observat, am lansat de nu foarte mult timp si o alta optiune de a incarca pozele direct pe site (nu in formularul de comentarii): la finalul retetelor este un buton mare, rosu, pe care scrie incarca poza ta aici. Trebuie sa iti faci cont pe retetecalamamaro pentru asta, iar poza ta va fi vizibila alaturi de a celorlalti utilizatori cu cont.

  5. Anca spune:

    Laura, reteta e delicioasa. De cand am descoperit-o nu mai cumpar paine :) Am insa o problema cu susanul: cum sa fac sa stea lipit de coaja? De fiecare data cand ating painea, cade tot si tare rau imi pare, ca e asa de bun!! Cred ca e ceva tehnica pe care numai tu o stii :) Mersi de retete!

    • lauralaurentiu spune:

      Eu imi umezesc degetele si il presez putin (foarte putin) deasupra de aluatul uns cu ou batut. Dar tot mai cade… :) Ma bucur ca iti place painea :).

      • Anca spune:

        Thanks! O sa incerc si eu. E buna si painea si tot ce faci :) You’re the best!!

  6. Mihaela spune:

    cu ce mai pot unge painea inafara de ou? ca as vrea sa fie de post.. dar as vrea sa arate la fel de minunat :)

  7. Poppteo spune:

    Buna ziua

    am facut aceasta piine care a crescut superb. Problema mea este ca la uns (desi l-am facut foarte usor) s-a mai pierdut din aerul inmagazinat in piine si la copt a csazut destul de mult.

    Care este tehnica de uns ca sa nu iasa aerul din aluat. Folosesc o pensula de silicon si ung foarte usor dar cu toate astea aerul iese. Se pot oare unge imediat dupa impletire astfel incit dupa ce mai cresc sa fie puse direct in cuptor astfel incit aerul sa ramina in aluat?

    multumesc

    • lauralaurentiu spune:

      Nu stiu ce sa zic, eu ung cu o pensula de silicon, foarte usor, fara a apasa, si nu mi s-a intamplat sa imi cada aluatul. Dar se poate unge painea si imediat dupa ce ati impletit-o, de ce nu?

  8. Lily spune:

    ei,ce sa spun…………arata super si cred ca e si gustoasa!!!!!!!

    • Anonim spune:

      Multumesc, Lily! Ma bucur ca iti place reteta mea de paine impletita, sa stii ca e si buna si nu gresesti daca o si incerci :).

  9. maria spune:

    ” 2 1/2 lingurite de drojdie deshidratata (masurat cu masura masinii de paine)”…trebuie sa spun ca painea arata foarte bine ,dar am si eu o nelamurire . Cit inseamna in grame expresia citata de mine la inceput de comentariu ,pentru ca eu nu am masina de paine ?

    • Anonim spune:

      In mod normal, la 500 de grame de faina se recomanda 7 grame de drojdie uscata sau 25 de grame drojdie proaspata. Daca ar fi sa se respecte aceste proportii, la 900 de grame de faina ar trebui sa se foloseasca aproape dublu, dar nu as recomanda, pentru ca se poate face o paine foarte reusita dintr-un kilogram de faina cu 25 de grame de drojdie proaspata (sau 7 grame de drojdie uscata), se prelungeste cu putin timpul de dospire, dar painea nu va avea un gust detectabil de drojdie.
      Cu toata sinceritatea, masura respectiva habar nu am pe unde e, ca sa cantaresc cat ar putea insemna 2,1/2 masuri, dar, ca volum, ar insemna 1 lingura obisnuita, rasa. Poti face painea asta din 900 de grame de faina cu o cantitate de drojdie uscata de la 7 la 10 grame sau cu drojdie proapata, de la 25 la 30 de grame .

  10. marina spune:

    acuma fac painea asta sper sa-mi si iasa impletitura,pusi.

  11. lauralaurentiu spune:

    Forum – da, eu fac paine in casa, doar in situatii exceptionale cumpar (cand nu am timp chiar deloc). Puteti coace cu succes painea in cuptorul electric, eu asa procedez, o framant la masina de paine, apoi o modelez in ce forma vreau, o mai las la crescut si apoi o coc la cuptor. Daca agreati painea foarte consistenta, sa stiti ca la masina de paine asa iese, mai indesata.

  12. lauralaurentiu spune:

    Aurora Tomot – imi cer scuze ca raspund atat de tarziu, eu iti multumesc pentru increderea de a fi incercat retetele mele, ma bucur mult ca sunt pe placul tau si va doresc sa va fie de bine!

  13. Forum spune:

    Dupa miez arata total diferit de o paine pufoasa de doi bani de la magazin, arata a paine de casa mai moale, m aintrebam zilele acestea daca sa luam un aparat d efacut paine sau putem coace in cuptorul electric pe care il avem. Avand in vedereca aveti un site de retete va afceti painea acasa sau o cumparati ? poate e o intrebare tampaita dar sunt curios.

  14. AURORA TOMUT spune:

    DRAGA LAURA,ESTI MINUNATA.DE CAND AM DAT DE RETETELE TALE,PARCA SUNT POSEDATA,IN FIECARE ZI INCERC CEVA.AZI AM FACUT PAINEA IMPLETITA.TIN SA TE ANUNT CA A IESIT ABSOLUT MINUNATA.I-TI MULTUMESC DIN SUFLET.RETETELE TALE SUNT DIVINE,CREDE-MA.TE PUP

  15. laura laurentiu spune:

    Melianda, desigur ca nu ma supra, ca doar de aia am publicat reteta, sa fie preluata si de altii. Sunt foarte curioasa de impresia ta, te astept.

  16. laura laurentiu spune:

    Nea' Fane, solutia ar fi ne trecem in blogroll reciproc ;) . Cu placere.

  17. laura laurentiu spune:

    Mimisor draga, nu am stiut de blogul tau, iti multumesc ca mi-ai atras atentia, cu placere o sa ridic si premiile!

  18. laura laurentiu spune:

    Antzu', te pup si eu si te mai astept pe la mine!

  19. laura laurentiu spune:

    Ioana draga, sunt convinsa ca sotul, dar si tu, veti fi incantati de o paine frumoasa si buna, facuta in casa! Sa nu mai punem ce frumos miroase in bucatarie!

  20. laura laurentiu spune:

    Oana, iti multumesc frumos pentru interesul aratat :).

  21. Melianda spune:

    Laura daca nu te superi am sa imprumut si eu reteta pentru maine, e deosebita aceasta painica , sper s imi reuseasca impletitura…pup si o seara buna!

  22. Nea' Fane bucătarul spune:

    Salutare colega,

    ADoresc sa facem banner sau link exchange.
    Daca esti de acord iti las linkul mai jos … adaugi bannerul de preferat sau linkul si eu iti voi adauga acelasi lucru pe blog.

    Daca mai ai si alte bloguri e valabila aceeasi propunere.

    http://reteta-culinara.blogspot.com/

    Multumesc anticipat !

    Cu stima
    Stefan

  23. MIMI spune:

    Sper sa ma incumet si eu la o asa impletitura!Super!
    Chiar daca le ai deja in colectie,niste premii frumoase te asteapta sa la ridici si de la mine!Te pup,fata priceputa!

  24. Antzu' spune:

    deja ii simt gustul mirosul…vaiiii..arata de nota 20 !te pup

  25. Ioana.Nagy spune:

    Laura, ce frumos arata paine ta! Noi fiind aproape de Fropin lu-am asa ceva de acolo, sotului meu tare ii place paine cu susan, asa ca sigur o sa incerc painea ta.

  26. Oana spune:

    Frumoasa de frumoasa painea ta. Imi place mult blogul tau si l-am pus in listuta mea de bloguri pe care le urmaresc. Pup.