Cautare in site
x inchide
Advertising
Piept de pui în sos de roșii cu usturoi - rețetă rapidă

Piept de pui în sos de roșii cu usturoi – rețetă rapidă

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 23.03.2020
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Piept de pui în sos de roșii cu usturoi – rețetă rapidă și gustoasă. Piept de pui în sos de roșii marinara, lista de ingrediente, modul de preparare, numărul de calorii. 

Un preparat rapid cu piept de pui cred că este întotdeauna bun de adăugat în colecția de rețete favorite. Azi vă recomand unul cu un sos de roșii aromat cu usturoi și busuioc. Feliile de piept de pui ies fragede și delicioase, scăldate într-un sos foarte gustos, ce să-ți dorești mai multe de la un prânz de luni, servit în familie?

ALTE REȚETE DELICIOASE CU PIEPT DE PUI – CLICK PE POZE

Rețeta de azi vă propune, deci, să dați pieptului de pui gustul Marinara, unul dintre cele mai îndrăgite sosuri din gastronomia modernă, de obicei asociat cu pizza sau pastele dar la fel de plăcut și în această variantă.

Advertising

Ingrediente piept de pui în sos de roșii cu usturoi – rețetă rapidă

  • 600 – 700 de grame de piept de pui (cam 150 – 175 de grame/porție)
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă de mărime medie, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi de mărime medie, zdrobiți
  • 400 de grame de roșii în bulion (1 conservă de roșii)
  • 4-5 frunze de busuioc proaspăt sau 1 linguriță de busuioc uscat
  • sare și piper proaspăt măcinat după gust
  • opțional, 1 linguriță de zahăr
  • busuioc proaspăt sau altă verdeață pentru finisat

Mod de preparare piept de pui în sos de roșii cu usturoi ”Marinara”

1. Porționăm feliile de piept de pui, tăindu-le în felii cam de 1,5-2 cm, pe cât posibil cu o grosime uniformă. Nu e nevoie să le batem cu ciocanul. Zvântăm pieptul de pui cu șervete de hârtie absorbantă de bucătărie și îl condimentăm cu sare și piper după gust. Încingem o tigaie încăpătoare pe foc mediu-iute, adăugăm 2 linguri din uleiul de măsline și rumenim feliile de piept de pui 2-3 minute pe ambele părți. Doar cât să devină ușor aurii, apoi le scoatem pe o farfurie și le acoperim lejer.

rumenirea puiului la tigaie

Prepararea sosului

2. În tigaia deja încinsă în care am rumenit puiul adăugăm uleiul rămas, ceapa tocată și usturoiul zdrobit. Reducem focul la mic, adăugăm un praf de sare, amestecăm bine și călim la temperatura joasă până când ceapa devine translucidă. Nu scăpăm din ochi tigaia și amestecăm deseori, ceapa nu trebuie să se rumenească ci să se înmoaie bine!

călirea cepei și usturoiului

Advertising

3. Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm roșiile tocate în cuburi cu tot cu bulionul în care au fost conservate. Adăugăm 4-5 frunze de busuioc proaspăt sau 1 linguriță de busuioc uscat și gătim al nostru sos de roșii marinara sub capac, la foc mic, timp de 10 minute.

sos de rosii marinara

Gătirea pieptului de pui în sos

4. Când sosul e gata, adăugăm în sos feliile de piept de pui rumenite, cu tot cu sucul pe care (eventual) l-au lăsat în farfuria în care le-am păstrat. Adăugăm și 3-4 linguri de apă fierbinte în tigaie, aducem la fierbere și acoperim cu capacul. Gătim al nostru piept de pui în sosul de roșii cu usturoi timp de 10 minute.

gatirea puiului in sosul de tomate

5. Oprim focul, asezonăm sosul cu sare, piper și, dacă e nevoie, cu 1 linguriță de zahăr, al cărei rol este să balanseze aciditatea roșiilor. Dacă ați folosit o roșii de foarte bună calitate, nu va fi nevoie de zahăr. Presărăm preparatul cu busuioc proaspăt rupt în bucăți sau cu pătrunjel, dacă preferați. Mâncarea e gata de servire!

Advertising

piept de pui a la marinara in tigaie

Servirea

Acest piept de pui cu sos ”marinara” se servește cald. Se potrivește de minute cu fel de fel de garnituri, de exemplu orez fiert, o mămăligă sau gnocchi sau alt tip de paste fierte. Eu am servit-o cu o bucată de budincă de dovlecei cu orez și am avut parte de un prânz excelent!

piept de pui marinara reteta pas cu pas

Să vă fie de folos!

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE