Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Piept de pui cordon bleu

Piept de pui cordon bleu

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Modalitatea de a prepara snitelul cu umplutura de sunca si cascaval cunoscut sub denumirea „cordon bleu” este atribuita celebrului bucatar francez Auguste Escoffier, fiind ulterior preluata si reinnoita de imaginatia altor maestri bucatari de pretutindeni, folosindu-se ca materie prima carnea de vitel (in varianta de origine), mai apoi si muschiul file de porc sau pieptul de pui (numai carne slaba), diverse combinatii de cascaval si varietati de sunca.

Denumirea de „cordon bleu” este legata de costumatia purtata de bucatarii francezi, care, odata ce atingeau rangul de maestru, purtau un codon albastru ce ii distingea de personalul inferior al bucatariei (un fel de „centura neagra” in bucatarie).

(Varianta de denumire care circula in paralel, cea de „gordon bleu„, este gresita si nu inseamna nimic – o falsa pretiozitate si un nonsens.)

piept de pui cordon bleu, reteta piept de pui cordon bleu

Ingrediente Piept de pui cordon bleu

pentru 8 persoane

  • 2 piepti mari de pui care se vor imparti fiecare in cate 4 bucati
  • 8 felii subtiri de sunca (in cazul meu „prosciutto” de la socru-meu, pt. noi alta sunca nu exista)
  • 8 felii de cascaval
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit

Preparare piept de pui cordon bleu

Bucatile de piept de pui se bat cu ciocanul de carne pentru a deveni mai maleabile si mai subtiri, eu fac aceasta operatie printr-o punga de plastic rezistenta (obligatoriul noua) in care pliez pieptul – o carne foarte frageda care se „imprastie” daca nu e protejata. Pentru a evita baterea pieptului de pui, am descoperit ca se poate taia un buzunar în grosimea bucatii de carne in care sa se indese umplutura, si aceasta varianta este perfecta.

Se condimenteaza cu sare si piper (am folosit un amestec de piper negru, alb si rosu, proaspat rasnit):

piept de pui cordon bleu

Pe fiecare bucata astfel pregatita se pune o felie subtire de sunca, apoi felia de cascaval (se poate pune si cascaval ras):

piept de pui cordon bleu preparare 4

Se pliaza bucata in doua, acoperind cascavalul. Se poate fixa cu scobitori, eu insa prefer sa bat marginile usor cu ciocanul de carne, „sigiland” astfel umplutura in interior:

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

piept de pui cordon bleu preparare 5

Fiecare bucata se tavaleste prin faina, se scutura bine, apoi se trece prin ouale batute cu putina sare:

piept de pui cordon bleu preparare 5

Se da prin pesmet, cu grija sa fie foarte bine acoperit si se preseaza usor pesmetul pe bucata de carne, insistand pe margini:

piept de pui cordon bleu preparare

Se prajesc in ulei incins din abundenta (sa fie adanc de 3 degete bune stratul de ulei in tigaie) – temperatura optima pentru prajit este de 180 de grade Celsius, daca nu aveti un termometru cu sonda puteti baga in uleiul incins coada unei linguri de lemn, daca in jurul ei se formeaza imediat bule de aer, uleiul este suficient de incins. Cand ”pachetele” sunt rumene-aurii pe ambele parti, se scot pe hartie absorbanta:

piept de pui cordon bleu preparare 2

Se servesc cu o garnitura si/sau salata la alegere, fiica-mea a insistat pentru langa salata verde si pentru cartofi prajiti si am zis da, cateodata merge, dar sa nu se intample prea des!

piept de pui cordon bleu, reteta de piept de pui cordon bleu 2

Ultima rețetă publicată

Pofta mare!

Alte rețete de șnițel:

Preparare Piept de pui cordon bleu 11

Șnițel din piept de pui

Preparare Piept de pui cordon bleu 12

Șnițel umplut, rețetă sârbească

Snitel de porc

Șnițel de porc

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 comentarii la Piept de pui cordon bleu

  1. Titoneacarina spune:

    imi ploua in gura :)

  2. oana ciurea spune:

    Laura

    imi poti spune, te rog, cum prepara socrul tau prosciutto? Ador preparatele de casa, le prefer oricand celor cumparate.

    Multumesc,
    Oana

  3. alinutzika spune:

    foarte frumos arata. esti o experta. eu inca sunt la inceput, dar adaca iti face placere, intra te rog si pe blogul meu.

  4. Andrei G. spune:

    Asta comand eu de obicei cand merg la restaurant si jur ca nu arata atat de fain ca la tine!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE