Cautare in site
x inchide
osso buco reteta laura laurentiu rasol de vita osso buco reteta

Osso buco

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 21.10.2011
4.3
(43)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.3 / 5. Voturi 43

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 comentarii la Osso buco

  1. Alina spune:

    Minunata reteta! Multumesc. Gremolata a dus preparatul asta in alta liga.

  2. Doina spune:

    Si eu fac aceasta reteta dar am si un „secret” care cred ca trebuie sa ajunga si la ceilalti :) Pentru a nu se strange la gatit rasolul, fiecarei bucati i se taie/intrerupe cu un cutit subtire (cutter sau chiar lama de ras, noi evident) pielita inconjuratoare in 1-2 locuri in functie de marimea rasolului, dar doar pe un muschiulet mic nu intre bucatele, si nici aproape de os, ca sa nu se separe bucatele ulterior la gatit. In acest fel ramane drept si se poate prepara intr-o tigaie mare mai mult intinsa astfel incat sa intre toate bucatile intr-un strat. In afara de prajirea (sigilarea) initiala rasoalele e ideal sa nu le mai intorci ca sa nu scape maduva din os.
    Ah si inca 2 chestiuni: eu la inceput la prajit pun si un pic de unt la uleiul de masline si la sfarsit pun gremolata la ultimul clocot dupa care inchid focul apoi las cu capac 5-10 min. asa ca se imprima aroma superba si sosului si carnii. Numai bine si sa va fie cu spor!

  3. DANIELA IORDACHESCU spune:

    Reteta aceasta arata spectacular!O sa fie in meniul meu de Anul Nou fara nicio indoiala!Te felicit pentru talentul tau,ador retetele tale si nu de putine ori am impresionat multi portughezi,eu traiesc de multi ani in Portgalia.Te pup si continua asa,cu retetele simple,cu pozele care ma indeamna sa gatesc ieri nu azi!

    • Daniela, mă bucur tare mult să aflu că rețetele mele ți-au fost de folos, acolo unde ești. Mă bucur că îți place și aceasta, și familiei mele îi place mult această rețetă și o facem destul de des. Te mai aștept cu vești bune!

  4. Cori spune:

    Buna Laura!

    Uite ca reteta asta mi-a cam scapat! Rusine mie! Iti multumesc pentru modul in care ai prezentat realizarea rea, mereu o faci cu foarte mare profesionalism.

    Aproape ca am devorat si eu cu voi ceea ce ai gatit!

  5. Lia spune:

    am avut un super-rasol de vitel, arata exact ca in poza ta; fericita l-am gatit numai ca a fost enorm de mult morcov si telina si a iesit mult prea dulce pt gustul meu;
    sustin ca trebuie reduse drastic aceste cantitati; am gasit reteta de ossobucco pe alt site doar cu un morcov si o tija de telina la 3 bucati de rasol+restul de legume evident, o s-o incerc si pe aia si-ti spun care a fost mai echilibrata;
    cred eu ca am pus si morcovii cam mari, ar trebui sa scrii 3 morcovi mici sau, hai, medii dar tot cam dulce cred ca iese;

    multumiri, sa nu te superi

    • lauralaurentiu spune:

      Chestie de gust :). Mie mi s-a parut o mancare completa si categoric echilibrata. In acelasi timp, marturisesc ca niciodata, macar, nu m-am plans de vreo mancare ca ar fi prea dulce. :)

  6. barcov elena spune:

    super super super reteta …un deliciu adevarat…..va iubesc pentru reteta asta

  7. timea spune:

    Extraordinara reteta!! Azi am incercat-o si a iesit o minune! multumesc

  8. Corina Nucuta spune:

    Buna Laura,

    Te felicit sincer pentru tot ceea ce gasesc pe site-ul tau, sunt toate absolut minunate, de-ti lasa gura apa. Am incercat aseara Osso Bucco pentru a doua oara si am zis ca trebuie neaparat sa-ti spun si cat de mult ne-a placut. Am mai incercat si alte retete propuse de tine, care au iesit la fel de minunate. Multa sanatate si putere de munca iti doresc, sa ne incanti in continuare papilele gustative si privirea! Numai bine!

    • lauralaurentiu spune:

      Multumesc mult Corina draga, te mai astept cu drag sa probezi si sa imi comunici impresiile tale si despre alte retete. :) sa va fie de bine!

  9. Era vorba de faptul ca uleiul de masline EXTRAVIRGIN nu se foloseste la prajit. Interesant e ca n-ai citit cu atentie ce am scris dar, in schimb ai raspuns. Eu nu am cumparat niciodata ulei la 25 de euro litrul, dar asa se vindea in Italia uleiul Extravirgin la presele particulare (la cele mici unde gasesti ulei adevarat nu abureli din astea de se gasesc prin Kaufland, Auchan sau Carrefour).
    Ceea ce afirmi tu (ca primesti prin DHL cu 60 euro/5 litri cu tot cu transport) nu e decat o minciuna sfruntata pt ca transportul prin DHL pe distanta asta sare mult de 60 euro – suna la DHL si ai sa vezi. Probabil ca uleiul ti-l trimit italienii gratis si tu platesti doar transportul.
    Nu inteleg de ce va place sa va laudati asa aiurea cu chestii pur si simplu inventate? O fi epatarea de vina?

    • lauralaurentiu spune:

      Cred ca ai o problema, mestere, dar una pentru care nu vei gasi rezolvarea pe acest site :)). Eu nu ma laud aici, ci ofer retete culinare pentru care muncesc si cheltuiesc niste bani. Nu-ti plac, nu le incerca. Nu-ti place site-ul, nu-l vizita. Te macina invidia pentru ca site-ul asta e unul dintre cele mai tari? Si pentru asta exista rezolvare: haters will be hate. Uraste-ma, asadar, in continuare, dar in tacere, pentru ca nu voi mai admite sa-mi contabilizezi mata cosul zilnic, clar? E treaba mea de unde cumpar, pe cati bani si ce aranjamente am. Ma mir ca nu ti-a dat prin cap, insa, ca la 10000 de unici pe zi probabil ca primesc multe contra reclama.
      2012/8/31 Disqus

    • lauralaurentiu spune:

      A, si inca ceva, cu care ma astept chiar sa te „epatez” (ai invatat un cuvant nou si abuzezi de el :D), ia’ de-ti cumpara si matale niste ulei de masline extravirgin din Italia, sursa e azzienda agricola castellina in chianti pe care am vizitat-o personal si o recomand chiar si dusmanilor, sunt niste oameni pasionati de ceea ce fac si plini de profesionalism: https://lacastellinait.serversicuro.it/form/form_e.htm. La 0,75 l pretul afisat e 10 euro, vezi ca pentru 5 litri o sa fie ceva mai putin ;). Oricum, chiar daca alegi sa cumperi cu bucata, pretul e departe de 25 euro/litru.

      2012/8/31 Laura Laurentiu

  10. Lil spune:

    osso buCo :)

  11. Paradox Ro Eu spune:

    Felicitari, am vazut aceasta reteta la MasterChef Australia si este aproape identica. Ei au pus osso bucco la cuptor la 160 grade pt. o ora si jumatate.