Cautare in site
x inchide
tocanita de rosii reteta mancare de rosii olteneasca reteta

Mâncare de roșii – tocăniță de roșii oltenească – rețetă simplă și savuroasă

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 28.08.2019
4.6
(61)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 61

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

21 + = 29

7 comentarii la Mâncare de roșii – tocăniță de roșii oltenească – rețetă simplă și savuroasă

  1. Carmen spune:

    Testat si a iesit Excelenta!
    Multumim pentru inspiratie.

  2. Romanescu Dana spune:

    mama facea reteta asta. ii zicea rosii la tigaie . Calea ceapa, adauga rosiile crude tocate sare si piper. toate dupa ochi . La final in tocana arunca si niste oua. Minunata cu mamaliga, dar merge si cu paine. Daca era praz in gradina inlocuia o ceapa cu un fir de praz; ca de olteanca cu prazul in diplomat….

  3. Iulia spune:

    Ma intreb daca aceasta mancarica este aceeasi cu „icneluta” bunicii mele. Ea punea si rosii crude in ea. In rest, cred ca era la fel. Era delicioasa. Noi suntem moldoveni, dar bunica mea (mamaia ii spuneam noi) fusese in Oltenia pentru o vreme cand in Moldova a fost foamete mare dupa razboi. Poate de acolo a invatat sa o faca, dar nu stiu sigur, doar ca pare aceeasi idee :)

  4. Isa spune:

    In Moldova se adauga si ardei grasi copti si curatati de pielita.

    • AUREL BACIU spune:

      Cu permisiunea dv. as adauga un plus de savoare tocanitei de rosii preparando cu ulei de masline de buna calitate, o lingurita de zahar pentru reducerea aciditatii, ardei kapia copti si decojiti, as condimenta si cu busuioc.
      A se vedea „Escalivada catalana” (salata, delicioasa) si „calcot catalan cu sos romesco”
      Pofta buna !

      • Aurel Baciu, eu vă acord toate permisiunile, doar că subiectul nu este Escalivada catalana ci modesta tocăniță de roșii oltenească. Să nu credeți că eu nu am busuioc în grădină. Chiar am fost tentată să-l adaug, știu foarte bine că se potrivește ca aromă. Cu toate astea, nu au vrut să privez un preparat local de autenticitate. Preparate mai mult sau mai puțin similare există în toate bucătăriile mediteraneene. Ceea ce face tocănița de roșii excepțională e chiar simplitatea ei. Iar dacă alegeți niște roșii din soiul potrivit, coapte în grădină, nu în supermarket, nu e nevoie de zahăr.

PUBLICITATE
PUBLICITATE