Cautare in site
x inchide
tocanita de rosii reteta mancare de rosii olteneasca reteta

Mâncare de roșii – tocăniță de roșii oltenească – rețetă simplă și savuroasă

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 28.08.2019
Rating
4.9
(127)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(127)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 comentarii la Mâncare de roșii – tocăniță de roșii oltenească – rețetă simplă și savuroasă

  1. Dorel Cristian spune:

    bunatateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  2. Carmen spune:

    Testat si a iesit Excelenta!
    Multumim pentru inspiratie.

  3. Mona Cimpureanu spune:

    M-am bucurat cand am citit aceasta reteta. Bunica mea ne-o facea in copilarie, ii simt si acum mirosul si gustul. Adevarat provenea din sudul tarii si se manca cu mamaliguta dar pe fundul farfuriei aveam asezati ardei copti peste care se punea aceasta minune de mancare. Incercati si asa sa vedeti arome de vara.

  4. Romanescu Dana spune:

    mama facea reteta asta. ii zicea rosii la tigaie . Calea ceapa, adauga rosiile crude tocate sare si piper. toate dupa ochi . La final in tocana arunca si niste oua. Minunata cu mamaliga, dar merge si cu paine. Daca era praz in gradina inlocuia o ceapa cu un fir de praz; ca de olteanca cu prazul in diplomat….

  5. Iulia spune:

    Ma intreb daca aceasta mancarica este aceeasi cu „icneluta” bunicii mele. Ea punea si rosii crude in ea. In rest, cred ca era la fel. Era delicioasa. Noi suntem moldoveni, dar bunica mea (mamaia ii spuneam noi) fusese in Oltenia pentru o vreme cand in Moldova a fost foamete mare dupa razboi. Poate de acolo a invatat sa o faca, dar nu stiu sigur, doar ca pare aceeasi idee :)

  6. micalaca spune:

    Pur si simplu cand vad ca spuneti: ceapa taiata pestisori” nu imi vine sa ma uit la reteta, eventual se taie ceapa solzisori, de aici confuzia cu pestele, ca are solzi, iar ceapa taiata are forma unor solzi, nici de cum
    a unui peste, ce naiba, chiar nu va dati seama ????

  7. Bunget Adelina spune:

    Bună! Într-adevăr fix asa se face această reteta. Sunt din Oltenia și chiar asa imi facea bunica această tocanita. Doar ceapa, usturoi, rosii si pătrunjel verde si era foarte gustoasa, o mancam simpla faara carne, doar cu paine facuta tot de bunica in cuptorul ei de pământ ? Ma bucur enorm ca ai păstrat autentica aceasta reteta si a ajuns sa fie impartasita mai departe asa cum este ea, simpla!

  8. Alexandra spune:

    Buna ziua! O idee excelentă, a ieșit minunat, am urmat pas cu pas rețeta dvs. Țineam dieta disociata, și cu această rețetă mi-ați salvat ziua de fructe. Numai bine in continuare!

  9. Isa spune:

    In Moldova se adauga si ardei grasi copti si curatati de pielita.

    • AUREL BACIU spune:

      Cu permisiunea dv. as adauga un plus de savoare tocanitei de rosii preparando cu ulei de masline de buna calitate, o lingurita de zahar pentru reducerea aciditatii, ardei kapia copti si decojiti, as condimenta si cu busuioc.
      A se vedea „Escalivada catalana” (salata, delicioasa) si „calcot catalan cu sos romesco”
      Pofta buna !

      • Aurel Baciu, eu vă acord toate permisiunile, doar că subiectul nu este Escalivada catalana ci modesta tocăniță de roșii oltenească. Să nu credeți că eu nu am busuioc în grădină. Chiar am fost tentată să-l adaug, știu foarte bine că se potrivește ca aromă. Cu toate astea, nu am vrut să privez un preparat local de autenticitate. Preparate mai mult sau mai puțin similare există în toate bucătăriile mediteraneene. Ceea ce face tocănița de roșii excepțională e chiar simplitatea ei. Iar dacă alegeți niște roșii din soiul potrivit, coapte în grădină, nu în supermarket, nu e nevoie de zahăr.