Categorii retete de mancare

Mâncare de post cu cartofi și ciuperci la cuptor

Reteta de holly
Adaugata la 17.11.2016
Pregatire 00:10 ore
Gatire 00:35 ore
Timp total 00:45 ore
Portii 4
Grad dificultate usor

Rețeta de mâncare de post cu cartofi și ciuperci la cuptor este prima mea contribuție pe site-ul lauralaurentiu.ro și am vrut să o dedic tuturor celor care sunt acum in Postul Nașterii Domnului. Știu că e destul de dificil să alegi feluri de mâncare de post, mai ales pentru că postul durează destul de mult timp. Mereu e nevoie de o idee proaspătă. Această mâncare de post cu cartofi și ciuperci la cuptor este un preparat rapid, perfect pentru cei ocupați, gustul, în schimb, e foarte bun. Sper să vă placă.

Ingrediente mâncare de post cu cartofi și ciuperci la cuptor

  • 1 kg cartofi
  • 1 conservă de ciuperci
  • 200 g salam vegetal
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1 morcov mic
  • verdeață tocată după gust (pătrunjel verde)
  • 2 linguri ulei
  • sare și piper după gust

Preparare mâncare de post cu cartofi și ciuperci la cuptor

1. Curățăm cartofii și îi tăiem cubulețe. Curățăm morcovul și-l tăiem rondele subțiri. Se deschide conserva de ciuperci și se scurge bine de apă.

2. Se curăță ceapa și se taie mărunt, apoi se călește împreună cu rondelele de morcov în 1 lingură de ulei, pe foc mediu. Presărăm puțină sare de la început, ca să își lase apa. După ce ceapa se înmoaie, adăugăm cartofii tăiați în cubulețe peste ceapa și morcovul călit. Adaugăm puțină apă fierbinte, doar cât să acopere totul. Lăsăm la fiert aproximativ 5 minute. După ce cartofii încep să se înmoaie, fără a fi complet fierți, se adaugă ciupercile și se reduce focul la minimum.  

3. Cât timp cartofii clocotesc molcom, avem timp să punem salamul vegetal la prăjit. Pentru asta îl vom tăia în felii sau bastonașe (după preferință) și îl vom rumeni ușor într-o tigaie în care încingem 1 lingură de ulei.

4. Când cartofii sunt aproape gata, adăugăm salamul vegetal rumenit și transferăm totul într-o tavă termorezistentă unsă cu puțin ulei, apoi dăm mâncarea la cuptorul preîncins la 180 de grade Celsius. Lăsăm la cuptor până capătă o crustă frumoasă, 20-25 de minute. La sfârșit se asezonează cu sare și piper după gust și se adaugă verdeața tocată. 

Vă doresc poftă mare și un post binecuvântat! Cu drag, Holly.

Vezi comentarii

Share

Acest site folosește cookies: Află mai multe