Cautare in site
x inchide
friptura - pulpa - de miel cu iaurt si usturoi la cuptor, reteta video

Friptură de miel la cuptor, marinată în iaurt cu usturoi, rețetă video

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 08.04.2020
Rating
4.9
(103)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(103)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23 comentarii la Friptură de miel la cuptor, marinată în iaurt cu usturoi, rețetă video

  1. Cristina spune:

    Eu NU mănânc miel, oaie, berbec… Mi se face silă de la miros. Totuși, având atâtea minerale și Omega 3, nu am vrut sa îmi privez familia de aceste beneficii… Asa ca am încercat reteta dvstra. GENIALA! Niciun miros urât, și fragedă din cale-afară! Am mâncat de la mic (1 an) la mare!

  2. Mihai spune:

    Buna ziua, imi puteti spune de unde as putea cumpara un gratar ca cel folosit in filmulet? Multumesc

  3. Alina M spune:

    Bună ziua! Iaurtul folosit este cu 10 %grăsime sau cu 3,5%?

  4. Florian spune:

    Stimata doamna, doresc sa incerc reteta dumneavoastra deoarece imi pare ca fiind exceptionala, dar am cateva nelamuriri. Detin cuptor pe gaz, nu din cel electric. Puteti specifica timpii de coacere ? Doresc sa folosesc gratarul cuptorului ptr a aseza pe el doua pulpe de miel si in tava cuptorului ( care este cat cuptorul, cu perforatii laterale si nu prea adanca) sa pun legumele. Trebuie folosita si folie de aluminiu la inceput, o temperatura mai joasa si timp mai mare de coacere ptr pulpe ?
    Va rog sa ma ajutati cu precizari. Multumesc mult !

    • Fixați temperatura la foc mijlociu și v-aș recomanda să supravegheați atent friptura. Dacă vi se pare că devine prea rumenă și încă nu s-a făcut în interior conform preferințelor dumneavoastră, atunci acoperiți cu folie de aluminiu (lejer) ca să nu se ardă. Mult succes și vă aștept cu vești bune!

  5. Ionut spune:

    Doamna Laura, si eu va multumesc pentru aceasta reteta. Decand am descoperit-o, umblu „disperat” sa gasesc miel :) . In plus, cu aceasta reteta, am daramat mitul despre carnea de miel, si am convins multi prieteni sa manance carne de miel.
    Multumesc.

  6. Mircea F. spune:

    Doamna Laura, va multumesc foarte mult pentru reteta asta de friptura! Am fost incantati toata familia si toti oaspetii pe care i-am primit de Pasti! Pacat ca am facut doar o pulpa!

  7. Andreea Soltana spune:

    Vă mulțumesc din inima pentru aceasta minunata reteta! Asa cum ați povestit și dumneavoastra, sotul meu a fost convins de reteta asta sa guste mielul si a cerut si supliment! Fiti binecuvîntata!

  8. Adriana spune:

    Pe mine reteta m-a dezamagit.am facut un fum oribil in toata bucataria,facand exact ce am citit,adica punand carnea cu marinada aia direct pe gratar,deasupra tavii de aragaz.ca sa nu mai spun ca a iesit f uscata,iar tompul de gatire nu e nici pe departe de doar o ora si un sfert.poate daca vrei sa o mananci in sange.cu totvrespectul,cred ca retetele dv se preteaza pt cuptoare electrice.dar cred ca merita memtionat aspectul asta

    • Doamnă Adriana, îmi pare sincer rău pentru experiența dumneavoastră neplăcută. Dacă nu s-ar fi întâmplat ca rețeta să fie încercată cu ocazia acestor Sărbători de Paști și de alți cititori care au fost încântați, unii dintre ei trimițând și fotografiile pe care le puteți vedea la finalul rețetei, chiar m-aș fi gândit că am greșit ceva, dar așa mă gândesc că mai degrabă e vorba despre o neînțelegere.
      1. Nu înțeleg de unde fumul, s-a ars, eliberând scrum, marinada, în timp ce cădea peste legumele din tavă? Sau nu ați pus legume, dar nici să puneți în tavă o coală de hârtie de copt sau un strop de apă nu v-ați gândit?
      2.”A doua zi, se scoate punga cu mielul din frigider și se lasă să revină la temperatura bucătăriei.” – ați ținut cont de această recomandare? Pulpa dumneavoastră de miel a avut aceeași greutate cu cea pe care am folosit-o eu? 1 kilogram jumătate de carne se va găti mai repede decât 2 kilograme. Apoi, în text mai este o specificare: ”Se gătește timp de 1 oră-1 oră și 1/4, în funcție de frăgezimea cărnii și de gradul de gătire dorit.” Evident, dacă dumneavoastră vă place carnea mai gătită decât mie, nu vă reține nimeni să o lăsați în cuptor atât cât veți dori.
      3. Afirmația dumneavoastră despre cuptoarele electric vs. cele care nu sunt electrice nu are nicio bază. Eu am specificat clar temperatura, care trebuie să fie de 190 grade Celsius, indiferent de tipul de energie folosit. Gradele astea exprimă o temperatură determinată precis, fie că e într-un cuptor pe lemne sau în unul pe gaz, electric etc.
      Sper să dați o nouă șansă rețetei, chiar merită!

  9. Alina spune:

    Buna seara, o intrebare rapida….unde se pune tava in cuptor, chiar deasupra focului sau pe gratarul cuptorului?

  10. Gabriela spune:

    Pe tava în care a-ți așezat cartofii nu se pune și hârtie de copt ptr a nu se arde cartofii?

  11. Emilia spune:

    Nu se pune nici un pic de lichid in tava?

    • Dacă veți respecta întru totul rețeta, mă refer la timpul de gătire și temperatura cuptorului, nu este nevoie de alt lichid în afara celui pe care legumele îl conțin în mod natural, pentru că le vrem coapte, nu fierte.

  12. Raluca spune:

    Mi-a ieșit o friptura demențială, cea mai buna pe care am mancat-o vreodată. Mulțumesc pentru rețeta!

  13. Daiana spune:

    Numai maine nu-i poimaine… cum spune o vorba. Si ma duc la mama sa iau pulpitele… Si sa avem pofta ca asa m-a inspirat reteta asta ca poate ma duc in seara asta si gatesc la noapte.

  14. Foarte tare! Voi încerca sa fac si eu