
Antricot de vitel umplut, la gratar





… sau Bucataria de Vara se intoarce! Episodul 6 al serialului culinar cu retete pregatite in spatiul deschis al gradinii sau curtii va ofera in acest weekend un delicios antricot de vitel la gratar, umplut, pregatit pe scandura din lemn de cedru. Mancare in acelasi timp simpla dar si rafinata, acest vitel pe gratar va fi o adevarata sarbatoare culinara, daca va veti hotari sa-l pregatiti. Vitelul umplut la gratar nu e numai o friptura foarte aratoasa, ci si o bucata de carne frageda, suculenta si cu un gust ce te propulseaza in direct Nirvana. As sugera o garnitura cat mai simpla (o sa vedeti, eu am pregatit niste legume sote) care sa acompanize antricotul de vitel fara a aglomera paleta gusturilor.
Nici aceasta minunata friptura la gratar, si nici al nostru serial culinar nu s-ar fi intamplat daca nu ar fi fost ecores.ro, cei care cu multa stiinta pun la dispozitia celor pasionati de mancarea buna si de un stil de viata lejer si relaxat gratarul de gradina perfect.
Ingrediente Antricot de vitel umplut la gratar
- o bucata intreaga de antricot de vitel bine fasonata (rack), cu coastele dezgolite de orice urma de carne sau pielita socotind 1-2 coaste/persoana
- 100 de grame slanina afumata
- 250 de grame cubulete de paine uscata
- 1 ceapa, 50 de grame de telina
- 80 de grame fructe uscate (merisoare, caise, prune etc.)
- 100 ml. vin alb
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat
- 1 lingura de patrunjel verde tocat
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper
- 2 linguri de sirop de artar
- 1 lingura cu varf de mustar
- 1 lingura sos worcester
- 2 linguri ulei de masline
Preparare Antricot de vitel umplut la gratar – video:
Pentru modalitatea de preparare a rețetei de antricot de vițel umplut, la gratar, va invit sa vizionati filmuletul de mai jos (setati calitatea 720p HD).
Mod de preparare Antricot de vitel umplut la gratar – text:
O bucata de antricot de vitel bine fasonata, cu coastele dezgolite de orice urma de carne sau pielita, socotind 1-2 coaste/persoana; 100 de grame slanina afumata; 250 de grame cubulete de paine uscata; 1 ceapa, 50 de grame de telina; 80 de grame fructe uscate (merisoare, caise, prune etc.); 100 ml. vin alb; 2 catei de usturoi; 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat; 1 lingura de patrunjel verde tocat; 1 lingurita de sare; 1 lingurita de piper; 2 linguri de sirop de artar; 1 lingura cu varf de mustar; 1 lingura sos worcester; 2 linguri ulei de masline. Se rumeneste slaninuta intr-o tigaie apoi se scoate deoparte. Se arunca grasimea din tigaie, pastrandu-se doar cat adera pe peretiii vasului. In aceasta grasime se adauga telina si ceapa tocata. Se calesc legumele pana cand prin sa se inmoaie. Se adauga painea cubulete si se amesteca pe foc 1-2 minute, cat sa se imbibe cu aromele. Se rastoarna continutul tigaii peste slaninuta fripta. Se adauga catelul de usturoi zdrobit, vinul, fructele uscate si patrunjelul, sare si piper dupa gust. Se amesteca totul foarte bine si se lasa deoparte. Se cresteaza carnea de vitel pe lungime si se desface asa incat sa se creeze un spatiu pentru umplutura. Se preseaza bine umplutura la mijloc si se inchide carnea deasupra ei, fixand cu scobitori. Se leaga cu sfoara de bucatarie printre fiecare os in parte. Se toaca un catel de usturoi si se amesteca cu rozmarinul, 1/2 de lingurita de sare si 1/2 lingurita de piper, se unge carnea la suprafata cu uleiul de masline si se condimenteaza cu acest amestec. Se formeaza o crusta la suprafata carnii, tinand-o pe gratarul foarte incins 2-3 minute pe fiecare parte. Se aseaza pe gratar o scandura din lemn de cedru (cires, mar) care a fost inmuiata in apa minimum 12 ore iar cotletul de vitel se plaseaza deasupra. Focul se reduce si temperatura se fixeaza la 170 de grade. Se socotesc 25 de minute de gatire pentru fiecare 450 de grame de carne. Se amesteca sosul worcester, siropul de artar si mustarul si cu acest amestec se unge carnea in mod repetat in timpul ultimelor 20 de minute de gatire. Cand este gata temperatura umpluturii ar trebui sa atinga 72 de grade Celsius. Scoateti carnea si acoperit-o timp de 10 minute, inainte de servire.
Alte retete la gratar:
Lasă un răspuns