Cautare in site
x inchide
sirop de soc reteta sirop de soc pentru iarna reteta

Sirop de soc

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 22.05.2013
4.8
(167)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 167

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

32 comentarii la Sirop de soc

  1. Cristina spune:

    Am respectat reteta, am pus in sticle de aqua carpatica si au inceput sa explodeze in camara. Ar trebui sa le dau aer? Oare fermenteaza putin? Oare ce nu am facut bine??

  2. Dana spune:

    Se poate face sirop de trandafiri cu aceeasi reteta?

  3. Caty spune:

    Buna ziua si multumesc pentru reteta!
    Citind pasii mi-a venit in gand o intrebare: oare pe acelasi model s-ar putea face si sirop din menta?

    Multumesc anticipat,

  4. Mariana Aurica Chisalita spune:

    Mulțumim frumos pentru Rp. Sirop de soc. Excelenta !!!!!

  5. Paula coja spune:

    Dna Laura,pot lasa siropul in beci pt 5-6 zile,am pana in 15 grade in încăpere????Va multumesc frumos???Sanatate multa si va multumim pt secretele împărtășite!!!!????

  6. Cristina spune:

    Bună ziua. Ținând cont că am reușit să strâng mult soc aș vrea să fac cantitate dublă și locul din frigider e limitat, cate zile trebuie sa îl las în cămara? Mulțumesc!

  7. Wolff Cătălina spune:

    Se poate face acest sirop cu zahar invertit?
    Zahar invertit=zahar fiert în apa cu putin suc de lămâie pana devine vâscos,
    Va mulțumesc.

  8. Oana spune:

    Doamna Laurentiu, daca dorim sa pasteurizam siropul si sa il punem in sticle sterilizate in cuptor, ar trebui sa il fierbem in prealabil, dupa ce il scoatem din frigider? Cat timp se fierbe? Nu isi pierde proprietatile prin fierbere?

  9. Iulia spune:

    Doamna Laura, am putina nevoie de ajutor. As dori sa fac sirop de soc si, desi ma indoiesc ca apuca, nu stiu cum sa il fac sa stea peste an. Eu in viata asta scurta a mea nu am facut vreodata sirop si la mine in familie se facea doar din zeama ce se aduna de pe dulceata, care era deja fiarta. In cazul in care siropul ar fi fiert, banuiesc ca as aplica acelasi procedeu ca la gem – fierbinte, in sticle sterilizate. Dar cu siropul rece cum sa fac sa se pastreze? Ajunge doar sa sterilizez sticlele dupa metoda aceea in cuptor (pe care tot de la dumneavoastra o stiu)? Sau sa procedez ca la zacusca – bag sticlele in cuptor pentru 1 ora si le las sa se raceasca acolo?
    Dumneavoastra ii faceti ceva special ca sa stea peste iarna?
    Multumesc!

    • Doar sterilizat și atenție mare la capace/dopuri. Dacă e bine sterilizat și închis etanș, nu are cum să nu reziste.

      • Alina spune:

        Eu adaug un praf de sare de lamaie si tin sticlele sa se raceasca sub plapuma. Nu am sterilizat niciodata sticlele si am inca sirop de soc de acum trei ani cand am facut prima data dupa reteta doamnei Laura (in cantitati industriale, se pare).

  10. Alina spune:

    Am facut anul trecut siropul, si saptamana aceasta s-a dus ultima sticla! A fost extraordinar de bun! Cateva sticle au fermentat, dar probabil n-au fost bune capacele sticlelor, pentru ca majoritatea n-au avut probleme! Nu stiti, la sterilizare isi schimba aroma?

  11. Anonymous spune:

    Imi pare rau …am facut siropul exact cum scrie si sa stricat …..nu e buna reteta

    • Precis ați făcut exact cu scrie :). De bună seamă că rețeta nu e bună, altfel cum le-ar fi reușit celor 4 cititori care au încărcat poze doveditoare? Și cum s-ar fi păstrat siropul meu, oare, mai am o sticlă în cămară de anul trecut și nu are niciun semn de stricăciune. :))

  12. Monica spune:

    Multumesc pentru reteta!dupa ce-l scot din frigi, o sa il dau intr-un clocot si pun si aspirina.inc-o data,multumeeesc!!! ?

  13. Ionela spune:

    Buna, Laura! Am facut anul acesta siropul de soc si-a iesit minunat insa nu mi-a dat in capul asta sec ca e prea cald la bloc si va fermenta! Ce ma sfatuiesti sa fac? Acum e un fel de sampanie cu gust de soc.
    Imi pare asa de rau!

    • Laura Laurentiu spune:

      Imi pare si mie foarte rau! Nu l-ai pasteurizat? Asta e cea mai buna solutie ca sa preintimpini fermentarea.

  14. PaulaG spune:

    Mama mea a facut sirop (iarna) din flori uscate pentru ceai si a iesit foarte bun. Dar ea foloseste o reteta cu sare de lamaie. Eu vreau sa incerc aceasta reteta care pare mult mai simpla si mai naturala. Intrebare: nu locuiesc la casa, asa incat sirop/dulceata le voi depozita intr-o debara, la cca 17-18 grade. Este ok pt a se pastra?
    A doua intrebare: ai facut vreodata dulceata din flori de soc? Mi-a spus cineva ca ar fi foarte buna.
    Multumesc.

    • Laura Laurentiu spune:

      Cel mai bine e sa fie pastrat in loc cat de racoros posibil. Sper sa fie ok si in debaraua de la bloc. :)
      Nu am facut niciodata dulceata, presupun ca e tare buna si aromata.

  15. dana_radu23 spune:

    Cel lasat nefiert ,s-a terminat de ceva vreme!Cred ca nici celalat,nu v-a tine prea mult, mai ales cu canicula asta.

  16. Monica Horoiu spune:

    Cu parere de rau trebuie sa recunosc ca eu nu am in dotare un sarb care sa ma ingroape in flori de soc, insa convinsa de faptul ca e o reteta super buna, m-am catarat efectiv pe un gard apoi pe un sopron si mi-am cules o sacosa mare de flori de soc din care am facut sirop. Si e adevarat…e demential !!! In schimb eu am facut portie tripla si atunci dupa ce am fiert siropul, l-am pus in sticle , le-am capsat, le-am pus in oala cu apa si prosop , le-am pus la cuptor …si le-am racit in patura . Si uite as a, la iarna…voi reinvia aroma socului de vara .

    • lauralaurentiu spune:

      Daca apuca iarna, Monica :). E bine ca expeditia riscanta in varful gardului s-a finalizat cu bine, adica cu siropul cel aromat in sticle. :)

      2013/6/20 Disqus

  17. christyansen spune:

    am facut si sirop si vin de soc super bune. bv bv bv bv bv

  18. dorina spune:

    multumesc pentru reteta.Cautam o reteta fara sare de lamaie si fara conservant.

  19. oana ciurea spune:

    Grozava reteta, si eu sunt literalmente ingropata intr-un munte de soc, care teoretic o sa fie ceaiul de capatai la iarna. Nu cred ca se supara nimeni daca incerc si reteta asta :) mai ales ca suntem mari consumatori de socata si ceai de soc…
    Multumesc de idee :D