Salata de linte verde cu cruditati
De ce o salata de linte?
Va sa zica, s-au incheiat si Sarbatorile… sau nu, eu urmeaza sa le iau de la inceput peste doar cateva zile, incepand cu Craciunul sarbesc. Ei bine, in acest rastimp mi-am propus sa ma pregatesc cum se cuvine pentru inca o tura de friptane si prajituri (si ale soacra-mii, credeti-ma, sunt si mai multe dar si mai consistente decat ale mele). In ce consta „pregatirea”? Uite, pentru cateva zile vom renunta la alimentele bogate in calorii si vom incerca sa mancam cat mai multe cruditati.
Salata de linte pe care am pregatit-o ieri e perfecta pentru „programul” nostru: contine multe legume crude, lintea insasi fiind fiarta, bineinteles, dar foarte bogata in fibre si antioxidanti. Ne-am simtit foarte bine dupa ce am mancat salata asta si in plus a fost foarte gustoasa, de aceea v-o recomand din toata inima.
Ingrediente Salata De Linte Cu Cruditati:
- 250 de grame de linte verde
- 1 foaie de dafin
- 2 catei de usturoi
- 2-3 fire de ceapa verde
- 1-2 kiwi (in functie de marime)
- 1-2 morcovi
- 4-6 ridichi rosii
- 1-2 tije de telina (apio)
- boabele rosii din 1/2 de rodie
- 1 legatura de patrunjel verde
- 2 lingurite de mustar dijon
- 1 lingura de otet de vin rosu de buna calitate
- sare si piper
Preparare Salata De Linte Cu Cruditati:
1. Lintea se spala bine sub jet de apa rece, intr-o strecuratoare. Se pune la fiert in apa rece si cand fierbe in clocot, se scurge toata apa si se limpezeste bine cu apa rece. Se pune din nou intr-o cratita cu 1 litru de apa rece, 2 catei de usturoi intregi, 1 lingurita rasa de sare si o frunza de dafin.
2. Lintea va fierbe in 20-25 de minute, timp in care se curata si se rad morcovii, se curata si se taie rondele ceapa, se scobesc semintele din rodie, se curata si se feliaza kiwi si ridichile, se toaca in cubulete marunte tija de apio, se toaca marisor patrunjelul verde.
3. Dupa ce lintea se inmoaie, se scurge de apa in strecuratoare si se limpezeste scurt cu apa rece. Se pune intr-un castron lintea si se adauga toate cruditatile pregatite, pastrandu-se 1/2 din rodie si din patrunjel pentru presarat la final. Se adauga mustarul, sare si piper dupa gust si otetul (puteti fi creativi si sa adaugati un otet aromat, unul cu zmeura – de exemplu – cred ca ar da o nota foarte eleganta acestei salate). Se omogenizeaza salata, se gusta si daca e nevoie se mai adauga sare si piper.
4. Se presara cu boabele de rodie si patrunjelul pastrate si se degusta imediat. Ar merge si ceva branza sfaramata pe deasupra, dar, dupa parerea mea nu a fost nevoie, e o mancare completa si chiar satioasa.
Lasă un răspuns