Ceai magic pentru imunitate – rețetă simplă, detaliată
Ceai magic pentru imunitate – rețetă simplă, detaliată, cu descrierea proprietăților ingredientelor adăugate. Ceai pentru imunitate cu ingrediente ușor de găsit, necostisitoare. Băutură plină de vitamine, benefică în sezonul răcelilor, făcută din ingrediente naturale.
Vă propun azi un ceai magic dar asta nu înseamnă câtuși de puțin că dețin eu cine știe ce puteri supranaturale! Nu, singurul magician în care cred și care și-a demonstrat deplin puterile este natura. Ingredientele simple, naturale, pe care le-am folosit pentru această băutură plină de vitamine vin toate din natură iar magia lor benefică a ținut, până acum, gripa și toate virozele nesuferite din această iarnă departe de familia mea.
Imediat după lista de ingrediente, veți afla câte ceva despre proprietățile ingredientelor pe care le-am ales și despre unicul electrocasnic pe care l-am folosit.
Ingrediente ceai magic pentru imunitate
- 1,2 litri de apă
- 5 plicuri de ceai de soc
- 10 felioare de ghimbir proaspăt (30-40 de grame)
- 200 ml suc de struguri cu cătină, presat la rece
- 2 portocale
- 1 lămâie
- 2 mere de mărime medie
- opțional, se poate adăuga miere sau îndulcitorul pe care-l tolerați (eu nu am pus nimic)
Socul și proprietățile lui
Florile de soc nu sunt doar minunat parfumate, ci și benefice pentru sănătate. Ele pot reduce colesterolul LDL(rău) și ajută la scăderea trigliceridelor din sânge. Ceea ce ne interesează în mod special, pentru acest ceai magic pentru imunitate, este că florile de soc sunt eficiente în ameliorarea simptomelor răcelii. Indiferent că sunt consumate sub formă de ceai, suc sau sirop, florile de soc sunt la fel de eficiente pentru guturaiuri. În același timp, reduc zahărul din sânge și ajută la ameliorarea alergiilor.
E bine să ținem cont că socul are și un rol laxativ. Dacă veți considera că această proprietate a socului vă afectează într-un mod neplăcut, puteți alege o altă plantă medicinală cu proprietăți în ameliorarea guturariului: de tei, de cimbrișor, de salvie sau o combinație între acestea.
Cătina – de 10 ori mai bogată în vitamina C decât citricele!
Principala magie a acestui cea magic pentru imunitate este cătina. Fructele de cătină sunt extrem, dar extrem de bogate în vitamina C, care este cea mai importantă pentru imunitate.
Am spus deja, cătina conține de zece ori mai multă vitamina C decât citricele. Eu am folosit un suc de struguri în care cătina presată la rece reprezintă 20%, adică 40 de ml. Această cantitate conține 320 mg de vitamina C, adică de patru ori doza zilnică recomandată (care este, evident, de 80 mg). În plus, am mai adăugat în ceaiul meu magic și suc proaspăt de portocale și de lămâie, pline și ele de vitamina C.
Se pot folosi, pentru acest ceai, sucuri sau siropuri de cătină sau miere cu cătină, pentru îndulcit.
Despre proprietățile ghimbirului aflați mai multe aici căci eu vă arăt acum toate ingredientele folosite, alături de fierbătorul electric Heinner HEK-TF18GX, cu filtru pentru ceai, sigurul electrocasnic pe care l-am folosit la prepararea acestui ceai magic pentru imunitate.
Mod de preparare ceai magic pentru imunitate
1. Desigur, primul pas a fost că am măsurat apa și am pornit fierbătorul Heinner HEK-TF18GX. În timp ce apa se încălzește, ledurile din interior se colorează în culori superbe, de la roz la verde turquoise și asta îmi place foarte mult! Pe mânerul fierbătorului sunt cele două butoane simple de comandă: unul pentru fierbere (100°C) iar celălalt pentru aducerea apei la temperaturile de 60°C, 70°C, 80°C sau 90°C (la alegere).
2. Apa fierbe foarte repede, așa că am pregătit repede plicurile de ceai și felioarele de ghimbir. Pe acestea le-am pus în interiorul filtrului de ceai din inox, cu care este livrat fierbătorul.
Error 403: The request cannot be completed because you have exceeded your quota..
Domain code: youtube.quota
Reason code: quotaExceeded
Error: No videos found.
Make sure this is a valid channel ID and that the channel has videos available on youtube.com.
3. Imediat ce apa a fiert, luminile fierbătorului s-au stins. Am băgat în apa clocotită, direct în fierbător, filtrul din inox, în care deja pusesem plicurile de ceai și ghimbirul.
Indiferent în ce mod preparăm ceaiul care, până la urmă, se poate face și într-o oală, e foarte important să nu clocotim plantele medicinale și ghimbirul! Acestea se adaugă în apa fiartă dar luată de pe foc (sau cu fierbătorul oprit). Se infuzează, acoperite, timp de 10 minute sau cât este recomandat pentru fiecare plantă în parte. Prin fierberea în clocot, substanțele active din plantele medicinale își pierd proprietățile.
4. Am lăsat, așadar, ceaiul de soc și ghimbirul la infuzat, timp de 10 minute.
Sucul din mere și citrice, presat la rece
5. Cât timp ceaiul meu magic pentru imunitate se infuza în fierbător, eu am stors sucul portocalelor, merelor și lămâii. Am folosit un storcător cu melc și recomand, pe cât posibil, ca sucul să fie preparat în casă. Se poate folosi și un suc de mere cumpărat (cam 200 ml), cu singura condiție să fie de la un producător de încredere, cu mențiunea că e presat la rece, fără zahăr și fără conservanți. Citricele, în orice caz, se pot stoarce în casă.
6. În poza de mai jos se pot vedea clar cele trei lichide pe care le-am combinat pentru a obține minunatul ceai magic pentru imunitate. În recipientul înalt, gradat, am avut 400 de ml de suc de mere, portocale și lămâie. În paharul de sticlă sunt 200 de ml de suc de struguri cu cătină iar în fierbător, ceaiul proaspăt infuzat, de soc și ghimbir.
7. Dacă preferați să adăugați miere sau un alt îndulcitor, e momentul să o faceți. În infuzia caldă, acestea se vor dizolva mai rapid. Așa cum am precizat în lista de ingrediente, eu nu am îndulcit suplimentar acest ceai magic. Sucul de struguri cu cătină e foarte dulce, am avut și niște portocale dulci… pur și simplu nu a mai fost nevoie. Am lăsat infuzia de soc și ghimbir să se răcească (să fie doar călduță) apoi am amestecat toate cele trei lichide descrise la pasul anterior. Și gata, am nu doar un ceai magic pentru imunitate ci și o băutură răcoritoare delicioasă, cu o aromă minunată!
Servirea și păstrarea
Eu păstrez acest ceai la frigider, într-o carafă de sticlă, cu capac. De regulă, îl consumăm rece, cu mare plăcere. Dacă vă feriți de băuturile reci, turnați ceaiul în pahare și lăsați-l să revină la temperatura camerei.
De păstrat, niciodată n-a rezistat în frigiderul meu mai mult de 72 de ore (probabil nici atât) pentru că ne place și îl facem să dispară mai repede de atât. Nu conține zahăr și e atât de gustos! Puține chestii cu gust atât de bun aduc și beneficii atât de mari pentru sănătate!
MAI MULTE REȚETE UTILE ÎN SEZONUL RĂCELILOR GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Sper să vă placă și mai ales să vă fie de folos!
Lasă un răspuns