Cartofi prăjiți la cuptor, fragezi în interios și crocanți la exterior, făcuți cu foarte puțin ulei, lista de ingrediente detaliată și mod de preparare pas cu pas, video. Cartofi cu exteriorul crocant și miezul pufos, făcuți la cuptor.
Rețeta de cartofi prăjiți la cuptor e atât de simplă încât chiar nu merită să povestesc cine știe ce despre ea, o să încerc să fiu cât de concisă posibil. E vorba despre niște cartofi care seamănă foarte mult la gust și textură cu celebrii și atât de îndrăgiții cartofi prăjiți, doar că sunt, de fapt, copți în cuptor și conțin foarte puțină grăsime. Rezultatul acestei rețete simple sunt chiar cartofii ăia cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos la care am poftit cu toții de atâtea ori.
Am descoperit rețeta asta de încă înainte de a-mi lansa blogul, era în noiembrie 2008 când a fost publicată de o fată care semna pe forumul culinar.ro cu nickname-ul Anomiss, cu titlul ”Cartofi prăjiți la cuptor”. Aibă sănătate multă fata asta, de atunci nu cred că am mai făcut vreodată cartofi prăjiți în felul clasic, cu mult, mult ulei în care să plutească și dacă am făcut, a fost atât de rar încât nici nu îmi mai amintesc.
Am pregătit pentru voi rețeta de cartofi crocanți la cuptor atât în format video (imediat mai jos de lista ingredientelor) cât și în format text cu imagini pas cu pas, la finalul articolului. Sper să vă placă și să devină și pentru voi pe viitor o alternativă mai sănătoasă de a vă alina pofta de cartofi prăjiți.
1. Poate vă părea ciudat, dar modul de preparare al acestor cartofi prăjiți la cuptor începe cu… fierberea. Se pune pe foc o oală încăpătoare cu apă (cam 4 litri). În acealși timp, se pornește cuptorul, fixându-l la 190 de grade ventilat. Cartofii curățați de coajă și bine spălați se taie în bastonașe mai grosuțe, cam de 1,5-2 cm. grosime.
4. Se stropesc imediat cartofii cu uleiul și se amestecă ușor cu o spatulă. Se adaugă pesmetul, sare și piper după gust, apoi restul condimentelor. Eu am adăugat rozmarinul tocat și cățeii de usturoi i-am pus întregi. Doar cât să lase un parfum subtil, fără ca aroma lor să fie prea pregnantă. Se amestecă bine cu spatula și se aranjează cartofii pe un singur strat. Se dau la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius, cu ventilație.
5. Acești cartofi prăjiți la cuptor se coc timp de 35-40 de minute, cât să se rumenească frumos. În final vor fi rumeni și aurii și foarte crocanți.
Cartofii prăjiți la cuptor se servesc imediat, cât sunt fierbinți. Îi putem servi ca gustare, alături de sosul preferat, sau ca garnitură, însoțind diferite preparate.
S-aveți spor în toate și poftă mare!
Acest site folosește cookies: Află mai multe
Vezi comentarii
Cum ai calculat timpul de gatire de 45 minute ?
Numai la cuptor stau 35-40 min iar preincalzitul dureaza vreo 20 minute....
Preîncălzirea nu este timp de gătire. Timp de gătire este când preparatul e în cuptor iar căldura acționează asupra lui. Ar fi culmea să ofer și timp de încălzire, eventual pentru toate modelele de cuptoare care se vând pe mapamond, fiecare cu puterea și ritmul propriu.