Salata de primavara cu spanac tanar, halloumi si pere
Sarbatoarea primaverii intr-o farfurie cu spanac tanar, halloumi si pere la gratar
Asa inteleg eu sa celebrez primavara, cu o farfurie plina de gust, culoare si sanatate. Spanacul tanar este una din primele vegetale de care ne putem bucura primavara. Cu cat este mai crud, cu atat mai potrivit este pentru salata. Spanacul contine o mare cantitate de vitamina C, asa incat este foarte recomandat sa se consume in stare cruda, mai ales dupa o iarna lunga, pentru ca e notoriu ca prin prelucrare termica, aceasta valoroasa si atat de necesara vitamina se pierde.
Mai avem de asteptat pana sa ne putem bucura de primele fructe ale acestui an, asa incat am adus in salata mea pere si portocale rosii, pentru un strop de dulceata, culoare si consistenta.
Aportul de proteine din aceasta farfurie e asigurat de branza halloumi, o branza de origine cipriota cunoscuta si drept „branza care scartaie intre dinti”. Asa, atunci cand e rece halloumi e tare si are o textura nu tocmai placuta, dar pusa pe gratar si servita fierbinte e o adevarata incantare, moale si gustoasa.
00:2000:0500:252redusa
Ingrediente Salata De Primavara Cu Spanac, Halloumi Si Pere:
- 100 de grame de frunze de spanac tanar
- 2 pere mici
- 1 portocala rosie (sau obisnuita)
- 4 felii de halloumi (cate 2 la o portie, se poate adapta cantitatea de branza dupa preferinta)
- 1 catel de usturoi
- 20 de ml. de ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita coaja proaspat rasa de lamaie
- 1 lingurita menta proaspata tocata fin
- 1/2 lingurita de miere de albine
- 1 lingurita oregano uscat
- sare si piper
Preparare Salata De Primavara Cu Spanac, Halloumi Si Pere:
1. Spanacul se alege cu grija, se rup coditele prea lungi, se spala in apa rece si se zvanta bine.
Se porneste gratarul si se incinge bine, se poate folosi, insa, si o tigaie grilata bine incinsa pe aragaz.
2. Portocala se segmenteaza asa cum am aratat la reteta de salata cu leurda si oua de prepelita, adica se curata de coaja deasupra unui castron in care sa se colecteze sucul, cu un cutitas bine ascutit, asa incat sa se indeparteze totodata si pielita alba de sub coaja. Se taie cu cutitul printre pielitele care delimiteaza feliile, asa incat sa se obtina felii fara urme membranoase. Pielitele se storc bine, colectand tot sucul.
3. Intr-un mojar, se pune usturoiul impreuna cu o lingurita rasa de sare grunjoasa si se marunteste cu pistilul pana devine o pasta. Se adauga uleiul in fir subtire, amestecand constant, apoi zeama de lamaie, menta fin tocata, mierea de albine si sucul de portocale proaspat. Se adauga 1/2 din cantitatea de oregano uscat si se potriveste gustul cu sare si piper.
Error 403: The request cannot be completed because you have exceeded your quota..
Domain code: youtube.quota
Reason code: quotaExceeded
Error: No videos found.
Make sure this is a valid channel ID and that the channel has videos available on youtube.com.
4. Perele se decojesc, se taie in jumatati si se indeparteaza casuta semintelor, apoi se feliaza in felii groase cam de 7-8 mm.
Feliile de halloumi, groase cam de 1 cm, se ung cu putin ulei de masline si se presara cu oregano.
4. Pe gratarul incins, se pun feliile de branza halloumi si cele de pere. Perele se intorc dupa 1-2 minute, nu trebuie decat sa primeasca urmele specifice de arsura si sa se incalzeasca putin. Branza halloumi se gateste cam 2-3 minute pe fiecare parte, trebuie sa o simtim moale atunci cand o apasam cu degetul.
5. In continuare, trebuie sa lucram cat mai repede, ca sa nu se raceasca branza. Pe farfurii repartizam 1-2 linguri din dressingul pregatit, apoi asezam cate 1/2 din cantitatea de spanac (specific ca lista ingredientelor e pentru 2 portii). Stropim perele cu dressing, le asezam pe farfurie, aranjam si branza si in final segmentele de portocala. Stropim generos cu dressing si servim salata imediat.
Nu-mi ramane decat sa va doresc pofta buna, salata asta e grozava si o sa va aduca primavara in suflet!
Stiu, uneori poate deveni frustrant cate vase murdare se aduna in bucatarie dupa ce gatesti. Chiar si la o salata: farfurioare si tocatoare, mojar, castroane… plus farfuriile in care am montat preparatul. Aproape ca nu te mai poti bucura cum se cuvine de mancarea pe care ai gatit-o. Pentru ca si bucataria sa aiba intotdeauna un aspect primavaratic si pentru ca bucuria degustarii sa nu imi fie afectata de problema vaselor, ma bazez ca de obicei pe aliatul meu cel mai de nadejde, masina de spalat vase.
[benckiser_banner]
Lasă un răspuns