Cautare in site
x inchide
reteta turta dulce glazurata cu glazura de albus royal icing reteta turta dulce glazurata laura laurentiu

Turtă dulce glazurată – rețetă pas cu pas

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 08.11.2018
4.7
(76)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.7 / 5. Voturi 76

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 comentarii la Turtă dulce glazurată – rețetă pas cu pas

  1. Alexandra spune:

    Putem inlocui mierea cu altceva? Albusul din glazura se poate inlocui si el? As Evita sa Ofer album crud copiilor

    • Albușul nu e crud, e gătit chimic, prin adaosul de zeamă de lămâie și foarte mult zahăr. Practic, când se usucă, în compoziția de royal icing nu mai există apă, fără de care niciun organism viu nu mai poate exista. Dacă aveți astfel de rețineri, mai bine nu pregătiți rețeta și aveți grijă să le aplicați și celor din comerț, care sunt cu mult mai periculoase.

  2. Lorena spune:

    La acest aluat, as putea ca în loc de biluțe, să decupez modele cu acele șabloane din comerț? (în diferite forme) Ar afecta cu ceva timpul de coacere? Vă mulțumesc frumos pentru eventualul răspuns. Sunt nerăbdătoare sa încerc rețeta acum de Sf Nicolae.

  3. Firuti spune:

    Bună ziua. Praf de copt nu ați folosit? Și încă o întrebare, anume pt ce e necesar acel timp lung de stat al aluatului?

    • Nu am folosit praf de copt, ci bicarbonat de sodiu, așa cum scrie pe lista ingredientelor. Durează mult odihna ca să se relaxeze bine aluatul și să nu vi se strângă turta dulce în timpul coacerii.

  4. Ramona spune:

    Nu am mixat suficient zaharul cu unt și miere și a rămas zaharul întreg în compoziția de turta dulce, mai pot face ceva? :(