Cautare in site
x inchide
tarta cu cirese sau visine reteta pas cu pas cu poze cum se face o tarta cu cirese placinta cu visine sau cirese si aluat fraged

Tartă cu cireșe sau vișine – din rețetarul bunicii

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 14.06.2018
Rating
4.9
(124)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(124)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

30 comentarii la Tartă cu cireșe sau vișine – din rețetarul bunicii

  1. Babygiftcollection spune:

    Hi Laura, I’m so excited to try this recipe! I love the combination of tart cherries and the buttery, flaky crust. I’ll let you know how it turns out.

  2. Roomchai Limited spune:

    Thank you for sharing this delightful recipe that holds such sentimental value. There’s something truly special about dishes passed down through generations, especially when they evoke memories of loved ones like your grandma. The tart with cherries sounds absolutely delicious, and your detailed instructions make it seem quite approachable to try at home. I can imagine the aroma and flavor already! It’s wonderful how food can connect us to our heritage and create moments of warmth and nostalgia. I look forward to giving this recipe a try and experiencing a taste of your family tradition.

  3. Andreea spune:

    A ieșit super. Am avut putine emoții dar a meritat efortul.

  4. Emilia spune:

    Bună seara. Am respectat reteta intocmai, am folosit cirese proaspete, din grădină. Spuneți mi, va rog, unde am greșit de nu mi a ieșit tarta asa frumoasa ca a dvs? Aluatul nu s a copt, iar cireșele și au lăsat multă zeama. Fiind prima oara când am făcut tartă, am respectat întocmai ingredientele și tot procesul, inclusiv timpul de coacere și temperaturile. Va mulțumesc. Seara frumoasa! ?

    • Îmi pare rău, sincer, că nu v-a reușit. Posibil să fie diferit cuptorul dumneavoastră. Încercați să prelungiți timpul de coacere, pentru că indicațiile sunt adaptabile iar cuptoarele chiar nu sunt toate pa fel. Sper să mai dați o șansă rețetei și să reveniti cu vești bune! 🤗

    • Izabela spune:

      Revin și cu parerea dupa coacere. 😁 În ciuda faptului ca m-am chinuit cu aluatul, tarta a ieșit foarte delicioasa. 😊

  5. Florentina spune:

    Pot folosi capsuni in locul cireselor?

  6. Cristina spune:

    Laura, in aluat se pun 150 gr de zahar? Merci

    • Cristina, se poate reduce cantitatea de zahăr, dacă ti se pare prea mult. Dacă reduci zaharul, posibil să fie nevoie de 1 lingura de apa rece in plus. Vezi tu cum arată aluatul.

  7. Corina spune:

    Doamna draga va urmaresc de deva vreme si imi place ceea ce faceti .Explicati bine retetele, nu sunt complicate si nici nu incercati sa “intepati” celelalte “surate” ale dumneavoastra .Felicitari!

  8. Dolores Iordanescu spune:

    Buna ziua. As avea doua intrebari, va rog:
    1. Se pot folosi visine congelate si daca da, se decongeleaza inainte de folosire?
    2. Fructele se pun cu amidonul asa, negatit, la cuptor? Nu trebuie fierte inainte?
    Multumesc.

  9. Loredana spune:

    Am încercat tarta cu cireșe. Este pentru prima dată când fac o astfel de tartă. Este foarte delicioasă,se simt atât de bine aroma cireșelor și a untului cu vanilie din aluat.
    Mulțumesc mult, d-na Laura Laurențiu pentru această rețetă, a avut un succes deosebit!
    P.S. îmi plac foarte mult rețetele pe care le publicați și modul cum reușiți să îndrumați prin sfaturi, chiar și pe cei fără experiență să obțină rezultate spectaculoase în ale gătitului

  10. Catonahottinroof spune:

    Tarta este extraordinar de buna, umplutura dulce acrisoara, cu o usoara tenta de jeleu, iar aluatul fraged, perfect.

    Cei care comenteaza si-ar folosi mult mai bine degetele daca in loc sa scrie rautati, ar face aceasta tarta:))

    Laura, am 27 de ani si, desi tu esti un pic mai mare, am sa-ti spun tu:) Iti multumesc pentru acest site si pentru toata munca pe care o depui. Retetele tale mi-au iesit mereu perfect. Ai retete speciale. Vreau sa stii ca exista oameni, care chiar daca nu te cunosc, se gandesc cu drag la tine, deoarece prin acest blog, ii inveti sa faca lucruri delicioase. Multumesc Laura!

  11. Bianca spune:

    Se poate folosi cirese/visine inghetate??
    Multumesc!?

  12. Marina Olteanu spune:

    Buna ziua,
    Pot folosi fructele congelate? adica sa le adaug congelate in aluat. Nu imi plac fructele decongelate si scurse de zeama. Multumesc.

  13. Raluca spune:

    Avea bunica unt cu criza comunista?sa fim seriosi,e cam trasa de par povestea cu bunica.eu stiu cum faceau placinte si la tara si la oras…simple rau.

    • Doamnă, da, exista unt chiar și în vremea crizei comuniste. La rație, dar exista. Mai existau și restaurante, de unde, dacă aveai norocul să cunoști pe cineva în bucătărie, puteai cumpăra un pachet – două de unt, la preț de restaurant, firește. În afară de asta, bunica mea s-a născut în 1920, într-o familie destul de înstărită. Până să vină comunismul, era o femeie la casa ei, cu trei copii, dintre care cel mai mare avea deja zece ani, deci apucase să facă multe plăcinte înainte de comunism. Mai mult, în 1949, bunicilor mei li s-a naționalizat propria afacere, o băcănie, în care se vindeau destule mărfuri, inclusiv unt și inclusiv păstăi de vanilie veritabilă, despre care bunica îmi povestea adesea dar pe care eu nu le-am văzut decât prin anii 2000.
      Asta referitor la poveste. Zic, totuși, să revenim la rețetă: acesta este site-ul meu personal. Aici eu ofer rețete publicului, că-s ale mele, că-s moștenite de la bunici sau de unde-or fi. Dumneavoastră aveți posibilitatea de a vă face propriul site, cu rețete ”de la țară și de la oraș, simple rău”. Că un aluat cu patru ingrediente e ceva foare complicat.

  14. Cristina spune:

    EXCEPTIONALA!! S-a mancat imediat :) Multumesc pentru reteta!

  15. Andra spune:

    Sunt convinsa ca e o prajitura delicioasa pe care d-abia astept sa o fac.
    Cu toate astea, imi vine greu sa cred ca o bunica de prin Europa de Est facea placinte de tip american cu fructe.
    De obicei ele faceau aluaturi cu drojdie sau foi subtiri sau pandispan pt placinte

    • Asta e o plăcintă de tip american? Pate brisee s-a inventat, totuși, în Europa, nu în America :). Bunică-mea făcea din aluatul ăsta tot felul de plăcinte, cu mere, cu dovleac, cu vișine sau cu ce fructe avea la îndemână. Le cocea în tava aragazului, nu în formă rotundă, dar rețeta era aceeași: aluat fraged cu unt și fructe. Din același aluat făcea și cornulețe, fursecuri și biscuiți. La americani eu nu am văzut niciodată, apropos, acest tip de aluat, doar din cele cu praf de copt.

      • Deborah spune:

        Hi Laura, don’t stress about those Negative People most people in America always want to believe EVERYTHING was First created in America.

      • Deborah, you are so funny! Of course, there are a lot of things that were created in America, but I seriously doubt that the pate brisee is one of them :)). Thank you for commenting.