Cautare in site
x inchide
prajitura-lulu-cu-ciocolata-si-crema-de-mascarpone-cu-caramel-reteta-video

Prăjitura Lulu™ cu ciocolată și cremă de mascarpone și caramel

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 06.03.2017
Rating
4.9
(351)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(351)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

92 comentarii la Prăjitura Lulu™ cu ciocolată și cremă de mascarpone și caramel

  1. Olga spune:

    Absolut delicioasa! La fel ca la alte persoane care au incercat-o, mi-a iesit fluida crema, dar din experiența mea este din cauza smântânii pentru frisca (cu cat mai grasa cu atat mai tare iese, eu am avut de 30%, dar de 35 iese mai bine de fiecare data).
    Ieșind crema prea fluida, am pus-o la frigider cum ati recomandat și dvs, si dupa o oră jumătate se îngroșase, doar că n-am vrut sa risc, asa ca am incorporat si un plic de gelatina in crema (mai intai am lasat sa se umfle 10 min într-o ceasca cu cateva linguri de crema, am fluidizat-o 10 sec la microunde si am incorporat-o in restul cremei treptat). A ieșit perfecta si am montat-o într-o tava cu pereți inalti.
    Ce am adaugat eu, si cred ca i-a dat o aroma aparte, au fost felii subtiri de banană puse peste fiecare transa de crema, intre straturi, și acoperite bine de crema ca sa nu se oxideze, cam o banana la fiecare strat. A ieșit extraordinar. Va mulțumesc din suflet

  2. Lia spune:

    Am facut aceasta reteta cu dulce de leche la borcan deja pregatit cumparat de la mega (mi-a fost mereu teama sa fierb conserva si de aceea am tot amanat momentul). A iesit senzationala! Copiilor le-a placut foarte mult si au cerut sa le-o mai fac si alta data. Este foarte buna si foarte aspectuoasa, si se prepara foarte rapid. Recomand! :)

  3. Aura spune:

    Foarte buna! Acum cautam reteta pentru ca vreau sa o refac pentru o ocazie! :)

  4. Claudia spune:

    Saru mana ! Sunteti minunata ! Si minunate sunt si toate produsele care le faceti dv ! ❤
    Am incercat mai multe prajituri de la dv , toate sut wow si „Lulu” este senzationala

  5. Dana spune:

    referitor la crema prajiturii, branza mascarpone nu vrea sa omogenizeze cu crema caramel. Presupun acum ca branza trebuia sa fie la temperatura camerei inainte sa fie amestecata cu crema caramel. Eu am scos branza mascarpone direct din frigider si am amestecat-o cu crema caramel, care era la temperatura camerei. Pur si simplu branza mascarpone nu vrea sa se omogenizeze cu crema caramel. Crema caramel e fost cumparata ca atare si nu a trebuit sa o mai fierb, dar are o cosistenta mai moale. Pentru ca cuptorul inca e cald, nu fierbinte, am pus castronul inauntru in ideea sa ridic temperatura branzei mascarpone si sa devina mai maleabila. Va rog, sa-mi spuneti unde credeti ca am gresit.

    • Înainte de omogenizare, brânza mascarpone (rece, din frigider) trebuia amestecată energic cu o spatulă, cât să devină suplă. Probabil ați sărit peste pasul ăsta. În niciun caz nu trebuia să încălziți un produs cu 60% grăsime în cuptor, se va topi și se va separa!

  6. Claudia spune:

    Se poate folosi aceasta reteta pentru a transforma prajitura in tort va rog ? Daca da ce dimensiune de tava putem folosi si care ar fi timpul de copt ? Multumesc

  7. Georgiana spune:

    Buna ziua , pot pune crema a doua zi peste blaturi sau trebuie in aceiasi zi?

  8. Georgiana spune:

    Buna seara! Felicitări pentru toate rețetele delicioase, toate rețetele pe care le-am încercat de la dumneavoastră, au avut un real succes! As dori sa încerc aceasta prajitura și as avea o întrebare, branza mascarpone se amesteca rece de la frigider împreuna cu crema caramel și aceasta tot rece? Multumeac anticipat! ??

  9. Anca spune:

    Bună ziua,
    Vă rog să-mi spuneți ce am greșit, pentru că nu s-a întărit crema suficient, a rămas prea fluida. Am folosit toate produsele reci, dar după omogenizarea lor produsul final a rămas fluid, totuși după o zi la frigider s-a mai întărit, dar nu suficient. Menționez că nu am avut extract de vanilie, am pus un plic de zahar vanilat Bourbon, smântâna de frișcă a fost de la Dorna, mascarpone Galbani și laptele condensat de la Auchan. Am făcut prăjitura Lulu de trei ori, problema cu crema fluidă s-a întâmplat doar ultima data, nu înțeleg ce am greșit. Va multumesc.

  10. Adina spune:

    Bună ziua, va rog sa ma ajutati .In zona care locuiesc nu se găsește lapte condensat, ce pot sa fac. Mulțumesc anticipat

  11. Ramona spune:

    Incredibil de gustoasa.

  12. Marinescu Camelia spune:

    O prajitura f fina ,deosebita!

  13. Roxana spune:

    Bună ziua,

    Mulțumesc pentru rețetele bune, care sunt mereu o inspirație pentru mine. Aș avea totuși o întrebare, un plic de praf de copt de câte grame? Fiindcă eu găsesc aici și de 7g și de 15g și de 16.

  14. CARMEN spune:

    Este foarte foarte buna . Merita repetata de cate ori poti. E bestiala !

  15. Elena spune:

    Buna ziua!
    Spuneti-mi, va rog, cum faceti carliontii de ciocolata pe care i-ati folosit pentru ornare?
    Multumesc !

  16. Adriana spune:

    Chiar e o prajitura foarte buna – gustoasa, usoara, lejera. Acum inteleg de ce o lauda si o recomanda atat de multa lume. Si copiii o iubesc. Va multumim! Sarbatori fericite!

  17. Alina spune:

    Buna ziua!! ……DIVINA!!!….de mai bine de un an, aceasta prajitura este in topul preferintelor familiei si prietenilor si va multumesc pentru asta. Am facut-o atat sub forma de prajitura cat si sub forma de tort de nenumarate ori, si mai nou ma bate gandul ea sa o incerc si sub forma de cupcakes. Am rugamintea sa-mi spuneti ce parere aveti, credeti ca ar iesi la fel de pufoasa si de umeda ca si prajitura?…..Va multumesc!

  18. szaszka elena georgeta spune:

    Cea mai buna prajitura ever . Am inceput sa o fac la portie dubla pentru ca imi place sa-i bucur si pe cei dragi cu desertul acesta minunat . Multumesc frumos doamna Laura pentru tot ce faceti !

  19. Mariana Pascaluta spune:

    Buna ziua.
    Am facut aceasta prajitura, si a iesit extraordinar de buna. Multumesc, pentru reteta !

  20. Melina spune:

    Buna ziua! As dori sa fac vineri aceasta prajitura, sub forma de tort micut. Credeti ca ar fi o idee buna sa injumatatesc ingredientele? Iar crema este suficient de stabila, ca sa pot orna cu ea? ?

  21. adriana spune:

    ati dat dimensiunile pt tava 42/35cm…intrebarea mea este: aceste dimensiuni sunt pt interiorul tavii sau este masurata cu tot cu bordurile laterale? pt ca tava mea are aceste dimensiuni cu tot cu marginile laterale, insa in interior are cam 39/33cm si n as vrea sa mi iasa prea groase foile. poate vi se pare stupida intrebarea, dar vreau sa fac de craciun si n as vrea sa dau gres. multumesc pt. raspuns

  22. Motan Raluca spune:

    Buna ziua, as dori sa stiu ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei sau direct din frigider?

    • Eu le-am scos din frigider și m-am apucat de treabă. :) Mi se par chiar hilare recomandările unora de a lăsa ouă la temperatura camerei pentru un pandișpan sau un blat cu praf de copt, cum e acesta. Pentru viitor, rețineți că indicația de a ține ingredientele la temperatura camerei este valabilă doar pentru aluaturi dospite.

  23. ana spune:

    Buna Seara,
    Am incercat de am facut crema Dvs.la un tort si a iesit cam lichida. NU am avut lapte condensat am facut crema de caramel cat ati mentionat in reteta , mascarpone sj frisca a iesit foarte gustoasa crema dar lichida. Daca puteti sa imi dati un sfat
    Multumesc!

    • Singurul sfat pe care vi-l pot da este să respectați rețeta. Nu pot să vă sfătuiesc cum să procedați atâta timp cât dumneavoastră ați înlocuit ingredientele de pe lista recomandată cu altceva. Poate crema de caramel pe care ați făcut-o nu este compatibilă să fie amestecată cu mascarpone și frișcă, dar nici măcar asta nu am de unde să știu sigur, doar presupun.

  24. Vio spune:

    Buna ziua si scuze pt deranj..va rog frumos se poate sa cumpar laptele condensat caramelizat indulcit si sa il pun direct in crema fara a fii nevoie sa il mai fierb 3 ore?Numai bine va doresc.

  25. Daniela spune:

    Cu ce se poate inlocui grisul?

  26. Anamaria Balmus spune:

    Buna ziua! In cazul in care laptele condensat nu contine zahar ,exista posibilitatea sa adaugam laptele intr-un vas de yena si sa -l indulcim noi cu zahar??Va multumesc!

  27. Ana Mariaaaa spune:

    Buna seara! Imi puteti spune va rog, daca fierb 2 conserve odata, una dupa cat timp o pot folosi? Cat timp rezista caramelul in cutie nedeschis? Multumesc.

  28. Cristina Raduta spune:

    Buna seara!
    Pot folosi crema de la această prăjitură pentru a umple niste foi fragede( gen foile de la Alba ca zapada) ?!
    Multumesc :)

  29. Elena spune:

    Buna seara, tocmai am făcut prăjitura dar in forma de tort, atât blatul cat si crema sunt delicioase, abia aștept sa vad ce gust are maine dimineata :) am o singura întrebare – mi-a mai rămas un blat, il pot congela (in folie alimentara) si folosi cu alta ocazie? cat il pot păstra la congelator si cum se decongelează? Mulțumesc frumos pentru Rețete, sunt minunate si ies foarte bune de fiecare data!

  30. Marilena spune:

    crema mea a irsit mult prea fluida pentru a obtine o prajitura ca cea din poza :((((. O sa o servesc in pahare ?

  31. claudia spune:

    Cea mai buna prajitura pe care am facut pana acum! Multumesc de reteta, ii delicioasa!

  32. Mihaela spune:

    Doamna Laura, prajitura e…….bestiala. Multumim pt reteta. A trebuit sa ma cert cu sotul si fiica mea, ca sa nu mai manince?. Daca nu…….cred ca ar fi mincat-o pe toata…..odata.

  33. Alina spune:

    A fost delicioasa doamna Laura ! Totusi am avut o problema: desi atat mascarponele cat si crema de caramel din lapte condensat erau foarte dense, dupa amestecare s-au lichefiat vazand cu ochii(ambele la aceiasi temperatura, de la frigider) :( E drept ca si eu am amestecat foarte viguros… Sa se fii taiat mascarponele, aveti idee ? A fost mai mult ca un sos decat ca o crema…dar vaaaaaiiii, atat de buna ! O sa o repet cu siguranta si o sa incerc sa o amestec mai delicat.

  34. Claudia spune:

    Cea mai buna prajitura pe care am facut-o si mancat-o.Saru-mana!

  35. Roxana spune:

    Buna! Vreau sa fac si eu prajitura doar ca as vrea sa o fac intr-o forma rotunda de tort. As dori sa stiu daca as putea coace un singur blat pe care sa il tai eu in 2 sau 3. Intrebarea mea ar fi daca textura acestui blat imi permite sa il tai.
    Lapte condensat la conserva nu am gasit, asa ca am facut eu dulce de leche din lapte dulce si zahar.

  36. Magda spune:

    Am încercat prăjitura,pentru că,din poze,arată bine.Prăjituresc des,cam de două ori pe săptămână.Primele impresii încep cu blatul/blaturile:grisul nu cred că are ce căuta aici,la copt.Se simte destul de urât prin gură,tare și practic „nefăcut”.Grisului îi dispare duritatea doar fiert,nu și copt,cred.Apoi,si unt și ulei,în blat e cam mult.Uleiul,în blaturi,pus mult,cam strică treaba.Blatul a ieșit deci,uniform,frumos,dar îndesat,greoi.Chiar dacă la punerea în tavă era spumos.Gafele astea, au fost acoperite de cremă destul de bine.Măcar nu am mai simțit grisul printre dinți.Mie,nouă,nu ne place caramelul.Și am folosit lapte condensat Nestle simpu.Prajitura,per total,e bună la gust,după ce stă la rece.Și,ca aspect,arată foarte bine.Are ținută,nu e moale.Am făcut poze,și e de revistă cel puțin la impactul vizual.Data viitoare voi scoate grisul și uleiul din blat.Să încerc și asa…
    In rest,toate bune.Mulțumim pentru rețetă.:-)

    • Magda, prăjitura asta a fost încercată, fără să exagerez, de sute de oameni și le-a plăcut tuturor. Blatul ar fi trebuit să iasă așa de moale și fragil, încât trebuia manipulat cu grijă ca să nu se rupă, chestie pe care am menționat-o și în video. Grișul are menirea de a absorbi umiditatea pe care o lasă de obicei frișca, de aceea am recomandat să fie servită prăjitura după o perioadă de timp în care acesta să se umfle, efectiv, de umiditatea cremei. Ce înțeleg cel mai puțin, însă, este de ce s-ar apuca de o prăjitură cu caramel cineva căruia nu-i place caramelul. Doar ca să spună după aceea că a încercat-o și nu i-a plăcut? Mi se întâmplă și mie să citesc rețete cu ingrediente sau combinații care nu mă atrag, așa că nu le fac, oricât de bine ar arăta. Destul de celebrul ”tort egiptean” mi se pare un mare non-sens, conține atât o cremă cu unt cât și frișcă, e cum nu se poate mai sigur că nu îl voi găti vreodată doar pentru că mă atrag pozele!

    • Am facut prajitura. Am mancat din ea chiar imediat dupa ce am montat-o si NU s-a simtit absolut deloc grisul. A doua zi deja blatul era o idee mai pufos deoarece a absorbit umezeala din crema. spune:

      Deoarece nu prea ma impac cu ideea albusurilor crude in crema, este vreo problema daca le adaug in blat in loc sa le pun in crema? Ar trebuie suplimentata crema in acest caz cu inca 200 ml. de frisca?

  37. Ludmila spune:

    Ce se poate in loc de lapte condensat? Mersi.

  38. Alia spune:

    Bună ziua. Aş vrea sa aflu daca e posibil cumva de înlocuit brînza de mascarpone cu alt ingredient?

  39. Oana spune:

    Draga Laura, conserva mea de lapte condensat a fost de la Mega Image si dupa 3 ore de fiert a ramas lichida…poti sa imi spui de care lapte condensat ai avut tu? Nestle acum nu ne mai gaseste, am gasit in schimb marca Carrefour. multumesc

  40. Daniela spune:

    Bună ziua, cu ce pot inlocui cacao din blat?
    Mulțumesc.

  41. Cristina spune:

    Sambata viitoare voi face acest desert.Pana in prezent sunt foarte multumita de retete,in sensul ca ies asa cum arata in poze sau video .Si sunt foarte gustoase .

    • Te aștept cu impresii, Cristina :). Mă bucur tare mult că rezultatele sunt pe măsura așteptărilor :).

      • Cristina spune:

        Prajitura a iesit foarte buna. Este foarte fina si are un aspect placut, mai ales dupa ce sta la frigider.Sunt foarte multumita! Singura problema a fost ca, am facut doar 2 foi mai mici (m-am temut ca e prea mare tava),pe care nu le-am mai taiat. Dar,arata foarte bine!

      • Să vă fie de bine, mă bucur tare mult că ați încercat-o. Data viitoare, porție mai mare :).

  42. Marlena spune:

    Super,extraordinar de gustoasa si pufoasa! Am facuto pt prima data..pt ziua sotului..dar cred ca va deveni o obisnuinta! :) F bine explicata! Am gasit lapte condensat caramelizat in comert..nu a fost nevoie sa-l mai fac eu! :)

    • Mă bucur tare mult că prăjitura Lulu a fost pe gustul dumneavoastră! Ați găsit o soluție practică, felicitări! Să vă fie de bine!

    • Mihaela spune:

      Doamna Marlene, as avea o intrebare la dvs. Am vazut si eu lapte condensat caramelizat , dar nu am cumparat. Am folosit exact lapte condensat se la Nestle, pe care l- am fiert 3 ore ?, si a fost ok. Laptele care este direct caramelizat mai trebuie fiert, sau nu? Multumesc anticipat.

  43. Mhouse spune:

    Cu prima ocazie ,asta este prajitura ce-o voi face .

  44. Raluca spune:

    Buna seara. Am incercat sa fac si eu prajiturica, insa ceva nu am facut cum trebuie. Din pacate crema mea a iesit foarte lichida. Este posibil sa fie din cauza laptelui condensat? Nu era atat de vascos si de tare cu apare in poza dumneavoastra. Oare se gasesti si asa, cu gust de carame, gata facut, in comert? Multumesc. Sarbatori frumoase!

  45. Adriana spune:

    Deliciu ?????

  46. Service GSM spune:

    Super!

  47. Iulia spune:

    Buna. Imi place tare mult reteta. Ai putea sa.mi recomanzi o alternativa la crema caramel din lapte condensat? Eventual o crema caramel facuta de mine? Ai cumva o reteta? Multumesc mult.

  48. Ana spune:

    -am aflat…se pune in borcan si se fierbe in apa….

  49. Ana spune:

    Buna ziua,as vrea sa fac aceasta reteta,dar am gasit lapte condensat la Lidl in cutie de carton,cum as putea face crema de caramel??daca pun pe baie de aburi se face??multumesc.