Cautare in site
x inchide
prajitura simpla cu prune reteta laura laurentiu 2

Prăjitură pufoasă cu prune

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 08.08.2015
Rating
4.9
(158)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(158)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

32 comentarii la Prăjitură pufoasă cu prune

  1. Cornelia spune:

    Prajitura a ieșit grozavă! Imi place ca este economa și ușor de făcut, mai ales că ai explicat foarte bine etapele de lucru. Mulțumesc si pentru reteta rapida de maioneză! A iesit din prima, nu s-a tăiat.

  2. Irina spune:

    O reteta excelenta, big like ;)

  3. Radu Cristina spune:

    A iesit f.bună…chiar nu mă așteptam.. gălbenușurile mi-au dat emoții..cred că uleiul treb. pus treptat,puțin câte puțin..exact ca la maioneză..

  4. Ana Maria spune:

    Superba! Multumesc pentru reteta. Am facut-o de multe ori si as repeta-o la nesfarsit.
    Din pacate nu-mi iese maioneza ca in filmulet. Am incercat de fiecare data si tot degeaba. Se leagane la inceput, dar pana sa inglobeze tot uleiul se taie. Noroc ca iese foarte bine prajitura si cu maioneza taiata, altfel… Poate imi mai dati vreun pont, zic si eu.
    Mult succes!

    • Mă bucur că vă place prăjitura, e și preferata familiei mele .). Așa e, chiar dacă se taie maioneza, prăjitura iese la fel de bună, nu influențează cu nimic reușita preparatului. Singurul pont pe care vi-l pot da este s nu ridicați blenderul decât după ce maioneza începe să se formeze.

  5. Livia spune:

    O reteta perfecta! Prajitura nu e nicidecum prea dulce, uleiul (desi pare mult) nu se simte, maioneza se face in trei secunde. Daca reteta este respectata intocmai, rezultatul este extraordinar! Vin mereu aici si am recomandat site-ul si altora.

  6. Anka spune:

    Super bună ?doar că eu am adăugat și nuci?și a ieșit senzațională ?

  7. adriana spune:

    Buna. Maioneza nu se face sub nici un fel. Este lichida. Cum sa o fac? Rog un raspuns.

  8. io spune:

    Maioneza n-a dat semne de viata nici dupa 10 minute de blenduit. In video pt maineza am vazut ca ai pus si albusurile.
    Mai putin zahar si mai putina faina si a iesit f bun chiar daca prunele se simt putin acrute.

  9. Violeta spune:

    A iesit buna prajitura dar mi se pare ca contine prea mult ulei. Pe undeva toată această cantitate se consuma și mi-e să nu cadă greu la stomac.

  10. LILI spune:

    Buna ziua,de unde luati extract de vanilie ,dar sa miroasa a vanilie nu imitatie? numai in strainatate se gaseste original,asa presupun .

    • Îl prepar eu, doamnă, pun într-o sticlă de culoare închisă (de 375 ml) 15 păstăi de vanilie, umplu sticla cu vodka de bună calitate și uit de ea în cămară, pe un raft, vreo 3-4 luni. Când îmi amintesc, mai scutur sticla puțin, apoi o las la locul ei. După lunile astea, extractul este foarte parfumat iar după ce se termină, se poate completa alcoolul, păstăile de vanilie încă mai au aromă.

  11. Soso spune:

    D apoi… daca punem alte fructe… tot asa prin pesmet si la suprafata le montam? Multumesc

  12. C.A. spune:

    Eu am pus jumătate din cantitatea de zahăr, nici nu vreau să-mi imaginez cât de dulce ar fi ieșit dacă îl puneam pe tot.
    Pe lângă asta, am pus și 150 ml lapte, mi s-a părut mult prea „rigid” amestecul.
    La final a ieșit foarte bună prăjitura, cu prune de la congelator (nici nu au apucat să se dezghețe corespunzător, le aveam jumătăți și așa le-am pus în tavă).

    • Evident că ți-a ieșit rigid amestecul, doar ai eliminat jumătate din zahăr, care zahăr nu rămâne solid, după cum știm, atunci cînd amestecăm zahărul cu lichide, acesta își schimbă și el starea de agregare, devenind lichid și mărind volumul lichidului în care a fost dizolvat. Cantitatea de zahăr este suficientă pentru a contrabalansa aciditatea prunelor, care atunci când se coc, devin acre. În fine, e bine că ai adaptat rețeta ca să-ți placă ție și dacă a ieșit pe gustul tău, e totul în regulă.

  13. alice spune:

    Am facut si eu prajitura ta cu prune. arata demential. abia astept sz se raceasca…mmmm

  14. Ama spune:

    Laura, folosesc robotul ala de ani de zile, zi de zi, la o gramada de chestii. Maioneza nu mi-a trecut prin cap sa fac cu el! :)) Asa ca multumesc :)

  15. Tonia spune:

    Arata grozav, eu am o varianta cu iaurt si visine.

  16. Organic Plant spune:

    Eu stiu sa fac varianta de post, fara ou. Se pot pune orice fel de fructe.

  17. Maria spune:

    Arata delicios,reteta aceasta imbina pandispanul care arata foarte pufos cu prunele care mie imi plac foarte mult,abia astept sa incerc:D