Fursecuri spirală
Fursecuri spirală cu dulce de leche, rețeta simplă. Aluat de fraged de fursecuri. Fursecuri spirală cu dulceață de lapte – ingrediente și mod de preparare. Cum se prepară fursecuri spirală cu dulce de leche.
Cui nu îi plac fursecurile? Delicatese dulci, cu textură fragedă, foarte simplu de făcut și foarte versatile, e greu să le reziști, mai ales când sunt companionul perfect pentru orice moment de răsfăț, fie el de zi cu zi sau la ocazii deosebite. Sunt destule rețete de fursecuri pe acest blog, ca să vă convingă deplin de pasiunea față de acest tip de prăjiturică. Dintre cele mai iubite de către voi, o să consemnez fursecurile fine cu nuci, delicioasele ”Sărutări ale măicuțelor”, încercate deja în atâtea și atâtea case sau pe acestea cu cacao și cremă delicioasă de ciocolată albă.
Iar despre delicioasa dulceață de lapte, știută de cunoscători sub numele de dulce de leche, am povestit deja. Ba chiar aveți și un video detaliat despre cum puteți să-l preparați voi înșivă acasă, din lapte condensat îndulcit, așa că nu mai revin asupra subiectului.
Aluatul folosit este unul clasic pentru fursecuri, cu unt. De obicei când prepar acest aluat, nu folosesc mixerul. Prefer să îl amestec cu lingura de lemn și, la final, să folosesc mâinile. Asta va evita încălzirea excesivă a untului și va mai scădea din timpul de răcire la frigider.
Ingrediente Fursecuri spirală cu dulce de leche
- 250 gr. unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
- 140 gr. zahăr tos
- 1 gălbenuș de ou
- 2 linguri de extract de vanilie
- 300 gr. făină
- 4 linguri dulce de leche
Mod de preparare Fursecuri spirală cu dulce de leche
- Într-un bol mare, se pun untul la temperatura camerei și zahărul.
- Se amestecă cu o lingura de lemn cele două ingrediente.
- Se adaugă gălbenușul și extractul de vanilie și se amestecă ușor compoziția.
- Se adaugă făina, cernută în ploaie.
- Se amestecă compoziția, este nevoie să frământați rapid aluatul cu mâinile spre final pentru a asigura că ingredientele s-au omogenizat bine. Atenție, însă, nu exagerați cu frământatul! Niciun aluat fraged nu trebuie frământat în exces, pentru că se va dezvolta rețeaua de gluten din făină și vom obține o consistență neplăcută în produsul finit.
- Se învelește aluatul în folie alimentară și se dă la rece 20 de minute.
- Se pudrează suprafața de lucru cu făină sau se așterne cu hârtie de copt. Eu am folosit o foaie de silicon, comodă și pentru că are pe margini un liniar care mă ajută să pot vedea dimensiunea celor două laturi ale aluatului.
- Se modelează aluatul într-un pătrat de circa 30 cm de aluat care se întinde cu un făcăleț.
- Se unge aluatul întins cu 4 linguri de cremă dulce de leche (din lapte condensat caramelizat, rețeta aici).
- Se rulează aluatul cu umplutura în interior, în formă de ruladă.
- Se împachetează ruloul obținut în folie alimentară și se dă la rece pentru minimum 30 de minute.
- În acest timp, se aprinde cuptorul și se preîncălzește la 180° C.
- Se așterne o tavă de copt cu hârtie pergament pentru copt. Se scoate aluatul de la frigider și se desface din folie. Se feliază aluatul, obtinându-se astfel bucățile spiralate ca o cochilie de cochilie de melc, care se pun în tava de copt cu tăietura în sus.
- Se dau fursecurile la cuptor pentru 12 – 15 minute, practic, până când marginile fursecurilor devin aurii sau brun-aurii, dacă vă plac mai rumenite.
- Se asează pe grătarul de răcire imediat ce se scot la cuptor. Dacă nu o faceți imediat, caramelul se va lipi de pergament.
- Se lasă să se răcească după care se pot depozita în cutii ermetice de metal.
Perfecte lângă o cană de lapte cald.
Să vă fie de folos și un ultim pont: puteți cumpăra de aici, cu comandă online, lapte condensat gata caramelizat.
Lasă un răspuns