Cautare in site
x inchide
crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-reteta-crema-de-caramel-pentru-prajitura-reteta-pas-cu-pas

Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 06.12.2017
4.5
(119)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.5 / 5. Voturi 119

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 comentarii la Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze

  1. Crina spune:

    Bună seara,aș vrea să vă întreb când batem smântâna pentru frișcă adăugăm zahăr?

  2. Ada spune:

    Bună Laura, voi încerca negreșit crema delicioasă, chiar sâmbătă, însă tot văd pe net cum fierb cutia de lapte condensat in kukta, dar nu înțeleg nimic; îmi vorbesc ba in engleză, ba germană, ba chiar in indiană, nu ca m-as descurca prea bine cu rusa si franceza învățate in școală, dar as prefera româna ??
    Știi ceva despre acest truc?
    ??

  3. Adriana spune:

    Bună ziua! Pentru un tort cu diametrul de 22 cm ar trebui să fac porție dubla de cremă ca să-mi ajungă să-l și îmbrac? Mulțumesc!

  4. Cornelia Marinescu spune:

    Am nevoie de o crema cu nuca pentru foi Lica, dar plecand de la o baza pe care o am deja, o crema caramel la borcan. Cum aș putea adapta rețeta ta? Daca fac zahar ars cu nucă, pisat, și amestec cu crema caramel, oare se intareste destul? Sau mai trebuie sa adaug și unt?

  5. Florina spune:

    Buna…As Dori sa incerc reteta dvs Dar inainte Am o i trebare… laptele condensât trebuie fiert 3 ore ca sa fie tare ça si n imagine?

  6. Ioana D spune:

    Buna seara, doamna Laura,

    Am facut aceasta crema chiar in aceasta seara si vreau sa va multumesc pentru reteta, este fenomenala. Gustul perfect al unei creme de caramel. Nu am avut planificat un tort, de mult intentionam sa testez reteta aceasta, asa ca am folosit crema cu piscoturi. Cu siguranta voi face un tort cat de curand! ?
    O seara frumoasa!

  7. gaby spune:

    Buna deara,

    Ieri am obţinut si eu acestă cremă dolce de leche, dar nu din lapte condensat, ci din lapte vacă de ţară . Nu este greu de preparat si plus de asta o faci cât de groasă (consistentă) o vrei. Durează cca 2-2,30 ore. Am facut astfel :
    – 2 litri de lape proaspăt (nefiert) lapte gras de vacă
    – 800 gr de zahăr tos alb (nu brun)
    – 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
    – 1/2 linguriţă de sare
    – 2 plic zahăr vanilat
    – o oală/cratiţă inox de 6 litri (in asta prepar dulceţurile pentru că are fund gros şi nu se prinde nimic nu trebuie să mestec continuu).

    Modul in care am facut :) :

    – in laptele rece am dizolvat bicarbonatul de sodiu, apoi am adăugat şi 400gr din zahăr . Am pus pe flacara mare. După ce s-a topit am pus şi restul de zahăr şi sarea.
    – Când a inceput să clocotească, am dat la foc mediu-mic. Fierbea cu clocote mici şi nu dădea semne că ar vrea să iasă din oală :). Poate a fost contribuţia bicarbonatului, nu ştiu. Si inca o curiozitate nu s-a format caimac. Am lăsat pe foc şi am mers de mi-am văzut serialul. după 1 oră, mare schimbare nu era, a scăzut lapele cam la jumate şi a devenit de culoare crem. Am dat de 2-3 ori cu lingura şi mi-am văzut de treburile mele.
    E, peste o oră, laptele devenise un caramel foarte deschis, cu consistenţa (să zicem) a aluatului de clatite. M-am apucat , am dat focul la maxim, m-am înarmat cu lingura de inox mare şi eram cu ochii pe lapte trecând cu lingura prin ea ( nici o clipă nu a dat semne că ar vrea sa se lipească). Fiind la foc mare se cam” înfoia” , dar se potolea, crema prindea culoarea de caramel şi consistenţă, am pus şi zahărul vanilat, iar după cca 30-40 min. fără să fi depus nici un efort am obţinut o cremă lucioasă (luciul de la grăsimea din lapte), SUPER BIO , că nu are conservant, ca laptele condensat.
    Finalul. Cînd am turnat in borcanul de 750 ml era ceva mai gros ca aluatul de clatite. In final am obtinut 900ml de cremă. acum ca s-a răcit nu mai curge şi are consistenţa cremei Nuttela. Are un gust de vis.

    PS. Probabil dacă mai fierbea 5-10 minute iesea şi mai groasă. Fiind prima dată că fac sunt super mulţumită. Azi am făcut clătite şi am uns foile cu această cremă. Efectiv au fost „devorate”.

    Atât am avut de zis, vă doresc Sărbători Fericite