Cel mai bun tort de ciocolată – 25 de straturi de plăcere – rețetă video detaliată, cu gramaje exacte, timpi de preparare, calorii. Află cum să faci un tort cu 25 de straturi, absolut delicios.
Aniversările speciale cer torturi pe măsură, după părerea mea. Așa că, atunci când ciocolata Poiana mi-a acordat încrederea să creez un tort aniversar pentru cei 25 de ani de curând împliniți, am avut de la început în minte două lucruri. Primul, să fie un tort de ciocolată delicios. Nici nu se concepea altfel! Al doilea, să găsesc o corespondență între acest tort festiv pe care urma să-l pregătesc și aniversarea în sine, cea de 25 de ani. Așa că m-am tot gândit, câteva zile-n șir, la anii care-au trecut de când am descoperit ciocolata Poiana. An după an, au apărut arome noi, am primit noi provocări, am fost inspirată să creez fel de fel de delicii. Și așa a apărut și ideea unui tort cu 25 de straturi de plăcere pură: blaturi subțiri și fine cu unt și cacao, cremă de ciocolată și cremă de caramel cu crocant de alune.
A ieșit un tort de ciocolată destul de complex și, până la urmă, nu are cum fi chiar ușor să creezi 25 de straturi de plăcere! Cu toate că procesul în sine a fost destul de laborios, gustul tortului m-a făcut să afirm că a meritat fiecare minut de așteptare. M-am gândit că, pentru un tort de ciocolată de complexitatea acestuia, vor fi folositoare câteva sfaturi și precizări.
Tortul are 13 centimetri înălțime, 22 de centimetri diametru și cântărește 3,2 kilograme. Eu am scos 22 de felii foarte frumoase, se poate porționa perfect, chiar cred că e cel mai bun tort de ciocolată din câte am făcut sau, în orice caz, unul dintre cele mai bune.
Tortul este compus din 13 foi subțiri din pandișpan cu unt și cacao, șase straturi de cremă de ciocolată și șase straturi de cremă caramel. Am decorat tortul îmbrăcându-l în crema de ciocolată și i-am pus și o glazură, dar, firește, puteți să dați frâu liber propriei imaginații în ceea ce privește decorul. De asemenea, tortul poate fi ușor adaptat pentru aniversările voastre: puteți să-l faceți cu 18, 21 sau 23 de straturi etc. Nu recomand să-l faceți cu mai mult de 25 de straturi, pentru că e deja foarte înalt.
Blaturile pentru acest tort de ciocolată sunt din pandișpan fin cu unt și cacao. Nu conțin niciun fel de aditiv, niciun fel de praf de crescut. De aceea, se pregătește compoziția pentru șarje de câte două blaturi, altfel s-ar lăsa mult și nu am mai obține blaturi pufoase. Putem coace câte două blaturi deodată, la 170°C, cu ventilație. Pentru o șarjă de 2 blaturi avem nevoie de 2 ouă, 40 de grame de zahăr, 5 grame de zahăr vanilat, 40 de grame de făină, 15 grame de cacao, 20 de grame de unt topit și un praf generos de sare. Coacem șase șarje a câte două blaturi iar pentru al treisprezecelea blat de care are nevoie tortul, vom pregăti compoziția descrisă anterior pe jumătate. Lista cu ingredientele pentru toate cele 13 blaturi o găsiți mai jos.
Nu am putea avea un tort de ciocolată fără o cremă de ciocolată delicioasă, evident. Cea pe care am folosit-o e chiar ușor de făcut, dar trebuie să ținem seama de câteva reguli. Cea mai importantă se referă la ciocolata folosită. Aceasta e bine să aibă chiar 65% cacao, este concentrația cea mai adecvată pentru a forma un raport corect cu restul ingredientelor. Ciocolata Poiana Amăruie cu 65% cacao este ideală pentru deserturi și a dat acestui tort de ciocolată un gust minunat. Foarte important este și să:
A doua cremă cu care am umplut tortul este o asemănătoare celei pe care am folosit-o la prăjitura mea Lulu. Ingredientul principal este o cremă de lapte condensat caramelizat, obținută printr-un procedeu foarte simplu pe care-l găsiți apăsând pe poza de mai jos.
Și această cremă e foarte ușor de făcut. Are, însă, și ea câteva reguli simple de respectat:
Nu e suficient să iasă cel mai bun tort de ciocolată, e recomandabil să fie și cel mai frumos, pentru o ocazie specială! De aceea, vă recomand să țineți cont de următoarele lucruri:
Tot ce trebuie să știți, în privința modului de preparare pentru acest tort festiv, aflați urmărind rețeta video de mai jos.
13 blaturi fine:
crema de ciocolată cu mascarpone:
crema de caramel cu mascarcapone:
glazură și decor:
Sper că v-a plăcut acest tort aniversar cu 25 de straturi, noi am fost cuceriți! Mai multe idei de torturi festive, pentru momentele speciale din viața voastră, găsiți cu un click pe imaginea de mai jos.
Să vă fie de folos, abia aștept să-mi spuneți impresiile voastre despre acest tort de ciocolată, dacă-l veți încerca!
Acest site folosește cookies: Află mai multe
Vezi comentarii
As dori sa fac tortul de ziua soțului, duminică pe 13, dar as vrea sa va întreb... ar merge sa coc 6 foi, într-o tava de 26,cu același ingrediente? Va mulțumesc anticipat 🤗
Din 6 foi cu diametru mare nu va prea semăna cu acest tort. Farmecul lui stă tocmai în faptul că este înalt.