Cautare in site
x inchide
tarta tatin reteta pas cu pas

Tarta Tatin – o rețetă clasică franțuzească

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 22.10.2009
Rating
5
(51)
SARI LA RETETA
Rating
5
(51)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 comentarii la Tarta Tatin – o rețetă clasică franțuzească

  1. Marilena Grigoras spune:

    Spuneți ca este o rețetă clasica franțuzească.
    Reteta Tartei Tatin nu implica folosirea foietajului. Se folosește aluat fraged.
    Reteta originala de aluat pentru aceasta tarta conține faina, unt și apa
    Nici măcar oua. Modern la aluatul fraged se pun si oua .
    Dar sa folosesti foietaj…. Cumpărat… Nu prea merge….

    • Și totuși, un chef patissier de talia lui Christophe Michalak optează pentru folosirea aluatului foietaj și nu doar el, cele mai multe rețete contemporane oferă atât sugestia folosirii alatului foietaj cât și a pate brisee. Pe mine obsesia asta a rețetelor ”originale” mă chiar amuză. Până la urmă, sora Tatin care-a încurcat rețetele a făcut o greșeală. Cel mai probabil ea însăși a perfecționat ulterior rețeta. Și da, folosirea foietajului mi se pare o îmbunătățire, pentru că nu mi-e greu să-mi imaginez textura de biscuite înmuiat în ceai pe care-o are pate brisee după ce se îmbibă cu siropul merelor.

      Cât despre afirmația cu foietajul cumpărat, ar fi fost mult mai cinstit să citiți rețeta și să comentați după aceea. În introducerea modului de preparare am scris destul de clar că am folosit foietaj de casă, am dar și link spre rețeta respectivă (video), ca să nu existe dubii. Evident, oamenii ocupați – sau cei care pur și simplu nu sunt dispuși să își petreacă jumătate din viață în bucătărie – vor alege varianta cea mai comodă și NU e corect să fie judecați pentru asta. Întotdeauna voi oferi opțiuni și pentru aceștia, așa mi se pare corect.

  2. mihai2206 spune:

    Am facut si eu tarta, dar cu gutiu in loc de mere si cu aluat de foetaj cumparat. A iesit tare interesanta. Multumim pentru reteta.

  3. VIFLORI`S spune:

    Buna Laura!
    Mai intai,vreau sa te felicit pentru daruirea si pasiunea de care dai dovada,pe acest blog.
    Vreau sa-ti spun ca,de cand am dat de blogul tau tau l-am introdus automat si la mine in lista de bloguri,iar azi am incercat o prima reteta de prajitura(Albinita)de pe blogul tau,care chiar mi-a reusit,super!
    Iti multumesc inca o data!
    Pupici,Vio-Arad.

  4. laura laurentiu spune:

    Lara – prijatno, i drugi put ;) !

  5. laura laurentiu spune:

    Zazuza – superba tarta ta! Din pacate, nu am putut sa te felicit la "locul faptei" – nu reusesc sa postez comentarii pe blogul tau. Sa va fie de bine!

  6. Lara spune:

    o nebunie de arome! hvala lepo!

  7. Zazuza spune:

    et voila si pe a mea :)! minunata reteta!

  8. laura laurentiu spune:

    Miha – iti multumesc foarte mult!

  9. laura laurentiu spune:

    Lara – si cum a fost? :)

  10. laura laurentiu spune:

    Multumesc mult Jakob, atat pentru precizare cat si pentru aprecieri! Te mai astept cu drag!

  11. laura laurentiu spune:

    Cami – tu faci multe si bune toate, noi stim asta :P ! Te pup!

  12. Miha spune:

    O tarta absolut delicioasa!
    Daca e facuta de tine sigur e…super delicioasa! :)

  13. Lara spune:

    am luat de la piata niste mere asa de aromate, ca maine e musai sa incercam tarta asta!

  14. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    Minunat ai povestit si documetarisch 100 % corect.
    Numai intr-un Punct trebuie sä te contrazic. Tarta asta a devenit cea ma cunoscutä Tartä din Lume..

    Tare fein ti-a iesit.

    Multe Salutäri din Nürnberg Jacob

  15. Cami spune:

    Apetisanta rau de tot ..A venit timpul merelor. Si eu am facut ceva bun cu mere. O seara placuta! Cami