Cautare in site
x inchide
placinta cu branza cu foi subtiri de casa reteta pas cu pas cu poze placinta cu branza sarata sau dulce

Plăcintă cu brânză cu foi subțiri de casă

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 12.01.2019
Rating
4.9
(129)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(129)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 comentarii la Plăcintă cu brânză cu foi subțiri de casă

  1. unda eucapsiolatina spune:

    Faina conteaza, trebuie sa aibe gluten in ea altfel se rupe la fiecare pas. Astazi am incercat-o cu o faina cu mai putin gluten si s-a rupt la fiecare pas. FAINA CONTEA fffffffffffffff mult, daca aveti o faina proasta nu va apucati de asa ceva

  2. daniela spune:

    sunt foile de placinta dobrogeana,o minunatie de placinta,iesea asa buna la cuptorul din curte al bunicii mele,incerc sa ii obtin gustul de mult timp(Probabil pentru cuptor si untura ce o folosea pe post de ulei).Multumesc pentru reteta,imi lipseau cantitatile exacte,azi 31/12/21 aceasta placinta in care voi pune ravase va fi regina mesei intre ani,tot traditie veche dobrogeana.La multi ani frumosi va doresc ,un an nou linistit !!

  3. Alina spune:

    Aseara am gasit reteta iar astazi am facut-o. A iesit totul perfect!! Sunt atat de fericita ca am gasit reteta pentru ca asa ne facea mamaia placinte cand eram mici. Multumesc!!

  4. Little chef spune:

    Da… E plăcintă sărată. Dacă asa ar fi pus zahar în rețetă, nu ar mai fi fost :))

  5. Aura spune:

    Cred ca sunt gresite cantitatile la aluat , mi a iesit fff lipicioasa si nelegata acea foaie a trebuit sa mai adaug ceva faina pana s a dezlipit dupa maina si a devenit neteda …

  6. Ioana spune:

    Buna ziua,
    Placinta aceasta este o placinta sarata?

  7. Monica spune:

    Am reusit greu sa întind foile subtiri
    S-au rupt .Probabil pt ca am pus făina integrală.
    Dar problema este ca foile sunt tari si uscate.

  8. Elena spune:

    acest aluat se poate folosi si la mere sau dovleac? ms

  9. Ada spune:

    Doamne, Laura …. am nevoie de mainile tale la intins aluat. Daaaar, desi cred ca n-am sa pot, promit sa incerc. Confirm principiului „Alearga dupa visele tale. Chiar daca nu reusesti, macar slabesti!” :)))))
    P.S. Esti nemaipomenita! D’aia te iubesc eu!

  10. sandacer spune:

    Dna Laura, de-ati stii de cind asteptam reteta D.stra , gata o avem si ne pregatim sa trecem la fapte. Pot sa pregatesc totul si sa tin la congelator (pina se iveste ocazia) dupa care sa o bag la cuptor ? Prin mine va multumeste o buna parte din comunitatea romina din preajma Düsseldorfului. Sunt multe oferte in internet pt. foile astea , dar nimic temeinic. Am mai gasit la D.stra si „placinta intinsa” , la care reteta aluatului contine si otet.
    Care-i diferenta ? Va multumim f. mult si va asteptam sfatul

    • Mă bucur că vă este pe plac. Da, se poate păstra plăcinta umplută la congelator și coace atunci când aveți nevoie de ea. Poate se va modifica un pic timpul de coacere, dar nu foarte mult. Deasemenea, puteți pune și-un pic de oțet în aluat, până vă obișnuiți cu el. Va ajuta la relaxarea glutenului, va fi cu ceva mai ușor de întins.