Cautare in site
x inchide
lichiu cu prune hencles cu prune reteta video

Hencleș – lichiu – cu prune

ADVERTORIAL
Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 19.08.2016
4.8
(160)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 160

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 comentarii la Hencleș – lichiu – cu prune

  1. Viorica spune:

    Stimata doamna Laurențiu,
    De prin cele străinătăți vreau sa-ti mulțumesc pentru actualizarea rețetei pe care mama mea de 90 ani o făcea cu sfințenie de Crăciun si de Paste folosind aluat de cozonac, cu magiun in loc de prune. De asemenea lichiul simplu care inseamna doar o foaie de aluat unsa cu un amestec de ou si smântâna si care e delicios încălzit la o săptămana doua dupa sărbători cu o cana de lapte fierbinte. Un alt lichiu, era făcut din aluat de pâine uns cu puțin ulei si câteva fire de ceapa deasupra, ceea ce acum numim pizza. Toate astea sunt din Retis, un sat mic si foarte îmbătrânit de pe Valea Hirtibaciului.

  2. Diana spune:

    sunteti extraordinara
    multumim foarte mult pentru pastrarea si celebrarea traditiilor ! sunt nepretuite…

    instructiunile video sunt foarte valoroase si fac blogul dumneavoastra deosebit

  3. Mihaela spune:

    Doamne cat de multe amintiri imi trezeste acest hencles.Ma-m nascut si am crescut pe valea Hartibaciului Sibiu,desi acum locuiesc la Paris nu exista nimic mai delicios.Iti multumesc din suflet pt aceasta reteta!

  4. Sidy spune:

    Nu am mancat niciodata pina acum din bunatatea asta, dar nici nu am auzit de ea.Cu siguranta ca este cava ce iti incanta papilele gustative, mai ales ca e facuta de acea tanti simpatica ce are varsta maicutei mele.
    De abia astept sa vad cu ce delicii ardelenesti ne vei rasfata in continuare.
    Mult succes Laura !

  5. Magda spune:

    Lipseste din lista de ingrediente drojdia, care insa apare in modul de preparare.
    Pot folosi drojdie uscata? 7 gr e suficient?
    Multumesc.

    • Bună, Magda, mulțumesc că mi-ai atras atenția, am corectat lista ingredientelor, pur și simplu a fost o omisiune. Da, 7 grame de drojdie deshidratată e chiar bine. Spor să ai!

  6. Gann spune:

    No, servus dragilor! Tocmai acum cand prunele explodeaza de atata dulceata, reteta ta pica la fix. Sa ne suflecam mainile, sa dam iama prin livada si apoi, cu un ochi pe youtube sa ne apucam de „bucatarit”. Zi faina si spor la treaba!