Cautare in site
x inchide
covrigi de casa cu sare reteta covrigi sarati sarbesti

Covrigi de casă cu sare – covrigi sărați sârbești

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 02.02.2009
Rating
4.9
(129)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(129)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

49 comentarii la Covrigi de casă cu sare – covrigi sărați sârbești

  1. Silvia spune:

    Doamna Laura,am o ıntrebare. Cıt dureaza framıntatul la maşina de pıine? N-am maşina de pıine dar vreau sa-mi cumpar una.Va multumesc!

  2. Lunca Jivca spune:

    Laura,când spui cuptor static,înțeleg căldură sus,jos,fara ventilator,nu?Mulțumesc!

  3. cornea spune:

    foarte buni

  4. Iasmina Bondrea spune:

    Superrrr reteta!!! Mi au iesit exact ca a tai , multumim frumos !!!

  5. Calin spune:

    Buna ziua,

    si eu fac covrigii des, ies foarte buni la gust, dar tari. Am schimbat putin reteta, in sensul in care am inlocuit apa cu sare si faina cu seminte. Totusi, nu stiu de ce ies tari, respect reteta 100%. Singura cauza pe care o vad eu e ca ii fac la cuptor electric ventilat…. oare asta o fi problema? Singura setare a cuptorului fara ventilator e cu caldura de jos.

    Va rog sa ma lamuriti, sunt prea buni sa nu-i mai fac :)

    Calin

  6. Cătălina spune:

    Se pot face și de post? Adică pot inlocui laptele cu apă, sau eventual cu lapte de soia/migdale/cocos? Mă tentează foarte mult să-i fac…mulțumesc frumos!!

  7. Adam Sefora spune:

    Buna! As avea o intrebare! Cat timp se tin moi covrigii sau cum as putea sa ii pastrez moi?

    • Îmi pare rău dar nu prea știu ce să vă răspund, că nu i-am păstrat niciodată. :) La mine au trecut foarte repede. Mă gândesc că într-o pungă, așa cum se păstrează și pâinea.

  8. Natalia spune:

    E prima data cand fac covrigi in casa, dar nu am dat gres. Au iesit mai mult decat deliciosi, multumesc!

  9. Aurora spune:

    Doamna Laura Laurentiu,
    O singura intrebare : dupa cata vreme se deschide cuptorul pentru a pune „glazura” sarata?
    Multumesc.

    • Dupa 10-12 minute se stropesc cu acea „glazura” sarata si se mai coc pana sunt rumeni (maximum 10 minute, depinde si de cuptorul dv.).

      • Aurora spune:

        @ Laura Laurentiu
        Multumesc pentru raspuns.
        Apropo de cuptor, am cuptor electric si cred ca nu trebuie sa folosesc o temperatura de peste 225 grade.
        Cu stima,
        Aurora Oncescu

  10. Florian spune:

    Doamna draga, minunata reteta dvs ! Doresc sa o incerc….am insa o problema : nu gasesc decat faina 000, 650 , de secara si integrala :/. Se poate adapta reteta pentru acestea ?…..

  11. claw spune:

    Bestiaaali!!!!

  12. Carmen spune:

    Grozavi, ca in copilarie! Mersi de reteta, a devenit reteta oficiala de covrigi a familiei. :-)

  13. Elisa spune:

    undeva in reteta ati scris ceva de maia.Se poate face si fara?multumesc anticipat.ELISA

  14. mikaelacorina spune:

    Ma intereseaza bucataria sarbeasca.Uite asa am revenit aici.Nu am facut covrigi niciodata ,mie imi placeau mult cei cufundati inainte de coacere in apa fiarta.Dar sa stii ca reteta aceasta postata de tine o sa o trec la favorite si o voi si executa curand.

  15. Lydiavl_89 spune:

    salivez!! pe maine covrigei deliciosi!! :)))

  16. Liliana_COVACI spune:

    arata bine dar as vrea sai fac umpluti cu fineti se poate?

  17. catalina spune:

    Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra:ce inseamna faina tip 400 si 500?as vrea tare mult sa incerc reteta asta si locuiesc foarte departe de casa,in lima,peru.pot folosi faina pentru paine de cea normala sau nu??’multumesc mult de tot si astept raspunsul d-voastra

    • Anonim spune:

      Catalina draga, foloseste cu incredere! :) Vor iesi ceva mai pufosi covrigii tai, dar tot foarte buni!

      2011/8/12 Disqus

  18. Cristinaploscar spune:

    mi-au iesit tare buni, ador acest site care imi incanta bucataria….felicitari pentru tot ce faci si tine-o tot asa…..pupici din cluj

  19. Cristinaploscar spune:

    deliciosi, azi promit sa-mi incant familia cu acesti minuntai covrigi.Multumesc pentru toate super retetele tale.Pupici

  20. Lili spune:

    tare buni sunt si imi plac tare mult. pana acuma nu am stiut reteta dar azi o sa ii si incerc…multumesc mult de tot.

  21. Bety12071990 spune:

    ador covrigii astia :) felicitari pentru site

  22. lauralaurentiu spune:

    depinde cat de mari ii modelezi, eu am scris mai sus "impartiti aluatul in 20 pana la 24 de bucati cat mai egale, eu am facut 24". Succes!

  23. Anonymous spune:

    cam cati covrigi ies daca respectam proportiile de mai sus??

  24. Anonymous spune:

    Buna Laura. Imi place foarte mult blogul tau , de cand l am descoperit toata ziua sunt aici in "bucataria' ta. Ai niste retete super , esti grozava . Azi o sa fac si eu niste covrigi ..o sa incerc de fapt . Sunt la dieta asa ca am sa inlocui cu faina neagra …sper sa iasa ceva.
    Multumim pentru blogul tau

  25. laura laurentiu spune:

    Magda, ma bucur mult ca ti-au placut!

  26. Anonymous spune:

    Pentru mine acestia sunt covrigii copilariei din Arad! (si eu credeam ca doar acolo se gasesc:-)) Oricum, m-am bucurat tare mult sa dau de-aceasta reteta – sunt foarte, foarte gustosi!
    Magda

  27. laura laurentiu spune:

    Asa-i? Straicuta am adus-o acasa si am asezat-o la loc de cinste, numai continutul a fost pentru nepotel :P.

  28. Luiza spune:

    Bine ii sade straicutei cu covrigii in ea….

  29. laura laurentiu spune:

    Te pup si eu!

  30. ina spune:

    Si la noi in Tg Mures acesti covrigi sunt f populari. Credeam insa ca doar aici :) De cand caut o reteta…. in sfarsit a aparut si reteta ta pe care 100% o voi incerca azi! Te pup Laura!

  31. laura laurentiu spune:

    Multumesc, Iulia draga. Blogul meu e inca un „nou nascut”, are abia o zi, dar ma straduiesc sa il „cresc bine”.

  32. Iulia spune:

    Arata super,Laura!
    O sa ii incerc si eu saptamana asta ca arata prea bine ca sa sarim peste ei:)
    Prajituri nu mai avem voie decat la sfarsit de saptamana … asa k sa ne mai mentinem putin silueta:)
    Felicitari pentru blog si mult succes in continuare!Poooop:*