Cautare in site
x inchide

Aluat fraged pentru prăjituri, fursecuri și cornulețe

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 22.05.2020
Rating
4.9
(283)
aluat fraged reteta aluat fraged pt prajituri reteta aluat fraged cu unt reteta aluat fraged cu untura reteta aluat fraged cu smantana reteta aluat fraged cornulete si fursecuri
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(283)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 comentarii la Aluat fraged pentru prăjituri, fursecuri și cornulețe

  1. Felicia spune:

    Am încercat și eu această rețetă de aluat fraged. Biscuiții au ieșit fragezi și foarte delicioși. Cu siguranță o să mai pregătesc această rețetă.

  2. VALERIA BRODSZKI spune:

    multumesc pentru reteta ,un singur lucru important ar fi bine de stiut la ce temperatura se coc foile penteu cremes? multumesc si numai bine!

  3. Magda spune:

    Am văzut, ca la unele retete cu aluat fraged folosiți unt rece. Aceasta rețeta e cu untul moale. Oare pot folosi untul moale și la celelalte retete cu aluat fraged? E mai ușor de lucrat. Mulțumesc.

    • Această rețetă de aluat fraged conține mult mai mult unt (moale, ce-i drept) față de altele. Proporția grăsimilor este mai mare, de aceea iese fraged chiar cu untul moale. Puteți folosi această rețetă în toate preparatele care cer aluaturi fragede, dar țineți cont că, deși rețeta este mai comod de lucrat iar rezultatul este excelent, procentul de grăsime e mai mare.

  4. Iulia spune:

    Excelenta reteta. Este usor de urmarit si foarte gustoasa. Am facut fursecuri (simple, cu nuca, cu stafide, cu cacao), cornulete (cu nuca, cu rahat) si am folosit aluatul si pentru placinte (deocamdata doar cu dovleac si cu mere). Aluatul este atat de fraged si are gust de lapte, datorita untului. Multumesc mult! A devenit reteta mea favorita de aluat fraged.

  5. Podea Cristina spune:

    Ma bucur ca am gasit aceasta reteta de aluat fraged pe care vreau s-o experimentez cat mai repede Multumesc pentru sfaturi!

  6. Gabriela spune:

    Multumesc pt o reteta explicata in detalii. Am avut mult timp probleme cu aluatul asta fraged, dar cred ca am inteles acum unde gresesc. Aluatul meu iese de obicei mult prea sfaramicios. Sau la ultima tarta grasimea s-a separat in timpul coacerii si a inceput sa picure in cuptor!!!
    Dar cu reteta si explicatiile dvs. sunt sigura ca o sa-mi iasa bine ?. O incerc curand.

  7. Cristina spune:

    Bună ziua! Vreau să folosesc acest aluat pentru biscuiți. Pot adăuga și zeamă de lămâie, în afară de coaja acesteia? Dacă da, pot folosi sucul unei lămâi?