Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Tarta de lămâie cu bezea

Tarta de lămâie cu bezea

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

În acest articol veți găsi o rețetă de tarta de lămâie cu bezea. Rețetă de desert delicios, o răcoritoare tartă cu lămâie, blat de biscuiți, crema de lapte condensat cu lămâie și crustă crocantă de bezea.

Pofta de o astfel de tartă de lămâie cu bezea e întotdeauna prezentă la mine în casă. Cei doi năzdrăvani ai mei abia apucă să scot tarta din cuptor ca să înceapă să-și înfigă degetele în bezeaua dulce. La drept vorbind, aceasta nu este prima tartă de lămâie de pe acest blog, prima variantă o găsiți aici, este un desert fără coacere, extrem de gustos și răcoritor.

tarta de lamaie cu bezea reteta pas cu pas tarta cu lamaie si bezea gata de servire

De data asta însă, vreau să vă propun un alt fel de tartă cu lămâie, una a cărei cremă delicioasă e ascunsă sub o cupolă de bezea. Tarta e simplu de făcut, delicioasă și cu un aspect chiar elegant. Este un desert perfect de familie, dulce-acrișor, cu texturi diverse ce alternează în straturi.

Laptele condensat folosit de mine este unul la cutie, era deja îndulcit, așadar nu am mai adăugat zahăr la cremă, nici nu se simte nevoia căci dulceața bezelei vine să completeze gustul. Cred că e inutil să mai spun că tarta de lămâie cu bezea a avut un succes demențial. Este un adevărat deliciu iar dacă vă place aroma răcoritoare de lămâie e musai să încercați rețeta.

Ingrediente  pentru tarta de lămâie cu bezea

Blat

  • 250 gr. biscuiți simpli
  • 125 gr. unt

Umplutura

  • 4 gălbenușuri de ou
  • 400 ml. lapte condensat
  • 200 ml. zeamă de lămâie

Bezeaua

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!
  • 4 albușuri
  • 200 gr. zahăr tos
  • 1 praf bun de sare

Mod de preparare blat de biscuiți pentru tarta de lămâie cu bezea

  1. Se aprinde cuptorul și se preîncălzește la 180°C.
  2. Într-o crăticioară, se pune untul la topit. Când acesta ajunge să se lichefieze, fără a se înfierbânta prea tare, se ia de pe foc și se lasă să se răcorească.
  3. Biscuiții sfărâmați în blender se amestecă cu untul topit și răcit la temperatura camerei.Preparare Tarta de lămâie cu bezea 3
  4. Se amestecă cele două ingrediente până se obține o compoziție omogenă. Se toarnă compoziția într-o formă detașabilă.Preparare Tarta de lămâie cu bezea 4
  5. Se întinde și se presează pentru a-l compacta. Eu am folosit pentru asta un zdobitor de cartofi dar se poate compacta și cu mâinile. Preparare Tarta de lămâie cu bezea 5
  6. Această crustă de biscuiți se poate coace 5 – 10 minute în cuptor la 180°C, este opțional, eu l-am copt. Cât a stat blatul la cuptor, se prepară crema de lămâie, chiar nu durează decât câteva minute.

Mod de preparare crema de lămâie

  1. Se separă gălbenușurile de albușuri și se colectează în două castroane.
  2. Se storc lămâile până se obține 200 ml zeamă – pentru această cantitate a fost nevoie de 5 lămâi medii.Preparare Tarta de lămâie cu bezea 6
  3. Se bat gălbenușurile și, treptat, se adaugă laptele condensat îndulcit și crema de lămâie.Preparare Tarta de lămâie cu bezea 7
  4. Se mixează pentru ca această compoziție să devină omogenă.Preparare Tarta de lămâie cu bezea 8
  5. Se toarnă crema de lămâie și lapte condensat peste blatul de biscuiți scos din cuptor.Preparare Tarta de lămâie cu bezea 9

Mod de preparare bezea

  1. Albușurile se bat, împreună cu sarea, până se obține o spumă țeapănă. Se adaugă apoi zahărul, treptat, mixând până ce cristalele de zahăr se dizolvă complet.Preparare Tarta de lămâie cu bezea 10
  2. Se întinde bezeaua într-un strat uniform peste crema de lămâie. Se poate folosi un poș pentru această operație, pentru un aspect mai sofisticat. Preparare Tarta de lămâie cu bezea 11Eu m-am servit doar de o lingură, dar și așa se poate obține un aspect interesant, evidențiind în spumă moțuri asemănătoare cu niște valuri. Preparare Tarta de lămâie cu bezea 12

Coacere tartă de lămâie

  1. Se bagă tarta la cuptorul preîncălzit și se coace 25-30 de minute la 180°C până când bezeaua se rumenește frumos.
    tarta cu lamaie si bezea sectiune reteta de tarta de lamaie cu bezea pas cu pas
  2. Se scoate tarta din cuptor și se lasă să se răcească bine, până ajunge la temperatura camerei. Se trece cu un cuțit de jur împrejurul formei și se desprinde cu grijă inelul detașabil.
  3. Pentru o porționare cât mai precisă, se recomandă să se înmoaie lama cuțitului în apă caldă, ștergându-se imediat cu un șervet de bucătărie curat, înainte de fiecare tăietură.
Ultima rețetă publicată

Să vă fie de folos!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 comentarii la Tarta de lămâie cu bezea

  1. Popa Angela spune:

    Am o întrebare: blatul nu se usucă daca se coace? Am incercat o data o rețetă de tipul asta și blatul s-a întărit foarte tare. Mulțumesc

  2. APOSTOL VIORICA spune:

    Delicioasa,si usor de facut,musai de incercat,multumim!

  3. O reteta minunata ca si d-voastra!Felicitari si multumesc pentru reteta!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE