Inghetata de pepene galben
Înghețată de pepene galben rețetă fără fierbere și fără zahăr. Cum se face o înghețată de pepene simplă, lista de ingrediente și modul de preparare cu imagini pas cu pas.
Canicula asta fără sfârșit mă face să mă gândesc la fiecare câteva minute la ceva răcoritor. Asa și azi, am hotărât să fac o înghețată înainte să verific dacă am ingredientele potrivite prin casă. Așa că am deschis frigiderul și-am vazut un pepene cantalup, căruia i-am spus pe dată „tu te vei face înghețata mea de azi.” Așadar, înghețată de pepene va fi să fie! Rețeta asta e foarte ușor de facut, crema de baza pentru înghețata de pepene se pregătește în câteva minute, la rece, nu e nevoie decât de-un blender. Dacă aveți aparat de înghețată, vă puteți răcori după alte câteva zeci de minute, dar rețeta reușeste la fel de bine și preparată ca pe vremuri, la congelator.
Ingrediente Inghetata De Pepene Galben
- 500 de grame de pepene galben curățat de coajă și semințe
- 150 de grame de iaurt
- 100 de grame de smântână pentru frișcă (se poate înlocui cantitatea de smântână cu iaurt, pentru o înghețată cu mai puține calorii, dar folosind smântâna se va obține o textură mult mai fină)
- 3 linguri de miere de salcâm (daca nu vă place mierea puteți îndulci cu zahăr pudră sau îndulcitorul preferat)
- zeama de la ½ de lămâie
- opțional: 1 linguriță de apă de flori de portocal
Preparare Inghetata De Pepene Galben
Iată protagonistul rețetei noastre de înghețată de pepene:
1. Cântăriți pepenele. În funcție de greutatea pe care o are, veți vedea dacă e nevoie să-l curățați de coajă pe tot sau o jumătate o puteți păstra. Pepenele curățat de sâmburi și de coajă se taie cuburi care se pun într-un castron.
2. Cuburile de pepene se fac piure fin cu ajutorul unui blender. Oridecare blender, eu am folosit blenderul de mână dar operația o face la fel de bine un blender clasic sau un procesator pentru alimente.
3. Se adauga peste piureul de pepene iaurtul, smântâna, mierea de albine, îndulcitor sau zahăr dupa gust. Dacă folosiți zahar, dizolvați-l complet în iaurt. Țineți cont că senzația de dulce este mult mai slabă în cazul alimentelor foarte reci. Se adaugă și zeama de lămâie și apa de flori de portocal, dacă folosiți.
4. Se omogenizeaza totul perfect și asta va fi crema de baza pentru înghețata de pepene galben.
Înghețarea cremei
5. Daca folosiți aparatul pentru înghețată, crema de bază pentru înghețata de pepene se toarnă în vasul aparatului dupa ce motorul acestuia a fost pornit. Atenție, vasul aparatului trebuie să fi stat măcar 12 ore la congelator.
În timp de 20-25 de minute, înghețata va fi gata, în stadiul de semifredo. Dacă doriți, o puteți servi așa, mai ales pentru copii sau pentru cei care suferă de nevralgii dentare. Dacă doriți o înghețată bine întarită, se toarnă crema semi-înghețată într-un castron sau o cutie cu capac și se dă la congelator jumătate de oră pana la o oră.
6. Dacă nu aveți aparat de înghețata, după ce ați terminat cu pasul 4 mai sus descris, turnați crema într-un castron cu capac și dați-o la congelator. La fiecare 30 de minute, amestecați energic în vas (cu mixerul e foarte bine). Acoperiți bine și dați la congelator mai departe, până când înghețata de pepene este făcută. Amestecările frecvente au rolul de a împiedica formarea cristalelor de gheață în compoziție.
După ce înghețata s-a întărit bine, se poate degusta imediat sau se poate păstra în congelator până la o ocazie potrivită.
Servire
Eu am scobit cu o cupă de înghețată mici globuri din pulpa jumătății de pepene ce mi-a rămas.
Am aranjat înghețata în cupe bine răcite, în prealabil, la frigider, alternând globurile de înghețată cu cele de pepene galben. E una dintre cele mai delicioase și răcoritoare rețete de înghețată de fructe!
ALTE REȚETE DE ÎNGHEȚATĂ
Vreau să vă mai spun doar că, imediat după ce am înfipt fără milă cuțitul în pepenele cantalup, mi-am amintit că a mai făcut cineva o înghețată de pepene, foarte de curând. Și nu doar că a făcut o înghețată de pepene, dar a lansat și un concurs minunat de rețete de înghețată. Despre toate astea puteți citi pe blogul Catalinei.
Poftă bună!
Lasă un răspuns