Cautare in site
x inchide
coliva reteta traditionala cu nuca si grau

Colivă rețetă tradițională din grâu cu multă nucă

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 15.03.2019
4.8
(158)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 158

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 comentarii la Colivă rețetă tradițională din grâu cu multă nucă

  1. Cristina spune:

    In ultimul an am avut de preparat coliva de cateva ori si tot timpul asta am avut pagina deschisa in background-ul telefonului.Si am zis sa o las acolo sa nu cumva sa uit de unde o am !Asa de mult mi-a placut reteta ! S-a nimerit sa comentez la reteta asta ,insa am facut multe retete de la dvstra si mi-au iesit foarte bune! Ma ajuta foarte mult explicatiile amanuntite.Multumim pentru ajutorul din bucatarie!

  2. Liliana spune:

    Hristos a înviat! Am făcut această colivă chiar ieri si a ieșit foarte bună. Ma interesa cantitatea exactă de apa in care se fierbe arpacasul pentru o consistență perfectă a colivei, nici prea densă nici prea moale. Reteta dv. da cantitățile exacte de apă + arpacaș. Eu am pus zahar dupa gustul meu ( mai puțin) si 500 gr nucă la 1 kg arpacaș. A fost suficient. Am mai ras 50 gr ciocolată neagră + cateva picături esență de migdale + coaja de la 2 lămâi. Mulțumesc foarte mult pentru rețetă!

  3. Dragan Dan spune:

    Exista mai multe retete de coliva, dar aceasta mi se pare foarte simpla si foarte usor de realizat.

  4. Cozma Nicoleta spune:

    Perfectă.❤ Mulțumesc pentru rețetă!

  5. Daniela Popescu spune:

    Doamna Laura Laurentiu,
    Multumrsc tare mult! Am incercat multe din reretele dumneavostra si m-ati convins …. nu numai pe mine ci si pe ai mei casnici. FELICITARI! GUSTOS SI TARE BUN!

  6. Nina spune:

    Foarte folositoare reteta, felicitari!
    Cred ca este a 2-a oara in viata cand fac singura o coliva si am avut nevoie sa revad reteta. As avea o singura sugestie, la inceput, arpacasul uscat, trebuie curatat de neghina (majoritatea pungilor cu arpacas din comert o contin intr-o cantitate mai mare sau mai mica).
    Sper sa fie de ajutor sfatul.

  7. Andra spune:

    De fapt aveti uleiul din nuci in acest desert ca si grasime! Oricum o reteta f buna! Multumim

    • Rucsandra spune:

      Mulțumesc pentru rețetă si pentru explicațiile frumoase de început. Eu merg cu coliva sâmbăta, pentru bunicii mei, desi au trecut mai bine de 15 ani de când au trecut in viata veșnică. M-a învățat o prietena care intre timp s-a călugărit, ca pomenirea la biserica aduce mângâiere si bucurie sufletelor de dincolo.

  8. Gabriela spune:

    Minunat!