
Fursecuri fără coacere – bombe cu susan și portocală





Bombe cu susan și portocală, un desert rapid dar de mare efect
Atât de ușor de făcut sunt aceste bombe cu susan și portocală, atât de natural se îmbină aromele și sunt așa de frumușele, încât nu m-a răbdat inima să nu vă dau și vouă această rețetă simplă, cu ingrediente puține, dar de mare efect. Eu le fac de ani de zile și au fost de fiecare dată micile vedete ale platourilor cu prăjituri de sărbători, nu o dată fiind întrebată de musafiri de rețetă și de fiecare dată fiind cu toții uimiți când le spuneam secretul acestor delicii, pe care nimeni nu îl bănuia.
Este un desert fără coacere și foarte rapid de făcut, a cărui inspirație am cules-o cu ani de zile în urmă de pe site-ul coolinarika.com și cred că acum, în pragul Crăciunului, e un moment cum nu se poate mai potrivit să o împărtășesc cu voi, cu atât mai mult că știu câtă muncă depune fiecare în bucătărie ca să pună pe masa de Sărbătoare cât mai multe și mai diverse preparate iar această rețetă poate fi o alternativă la un desert mult mai complicat. Destul cu vorba, deci, să ne apucăm de treabă!
00:3000:0500:3526-28 bucățiușor
Ingrediente Bombe Cu Susan Și Portocală:
- 250 de grame de semințe de susan
- 300 de grame de rahat simplu, de vanilie și/sau lămâie
- 2 linguri de coajă de portocală confiată
- 200 de grame de ciocolată cu 70% cacao
- 4 linguri de ulei (eu am folosit ulei de rapiță)
- opțional: 40 de grame de ciocolată albă
Preparare Bombe Cu Susan Și Portocală:
1. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt se pun semințele de susan într-un strat uniform. Se coc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 5-6 minute, amestecându-le o dată la mijlocul timpului de prăjire, până când devin brun-aurii.
2. Cât timp se coc semințele de susan, se taie în bucățele rahatul și se toacă mărunt coaja de portocală confiată. Se toarnă într-un blender puternic sau un robot de bucătărie semințele cât sunt fierbinți, alternativ cu rahatul și coja de portocală (straturi de semințe alternativ cu rahat).
3. Se procesează totul timp de 4-5 minute (preferabil pe funcția ”pulse”) până când obținem o pastă densă și omogenă. Cât compoziția e încă destul de călduță, se modelează cu mâinile în doi cilindri cu grosimea cam de 3-4 cm. care se taie în bucăți egale și apoi se rotunjesc bile. Compoziția nu se va lipi deloc de mâini, nu e nevoie să vă umeziți/ungeți palmele.
4. Se topește ciocolata în bain marie (un castronel termorezistent așezat deasupra unui vas cu apă care fierbe, fără a atinge apa, încălzindu-se doar de la aburi), se adaugă uleiul și se omogenizează. Se tăvălesc bilele în ciocolata topită și se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se dau la congelator timp de 10 minute, să se întărească glazura.
5. Opțional, se pot decora cu mici spirale din ciocolată albă topită (sau alt desen, după fantezia fiecăruia).
6. După ce se întărește și decorul, se pot așeza în coșulețe speciale de hârtie, pentru bomboane. Se păstrează săptămâni în șir în cămară, închise într-o cutie și… hm, dacă renunțați la decorul de ciocolată albă sunt și de post! Dar excepțional de gustoase și apetisante. Poftă bună!
Lasă un răspuns