Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Bombe cu susan și portocală

Bombe cu susan și portocală

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

bombe cu susan si portocala-1

Bombe cu susan și portocală, un desert rapid dar de mare efect

Atât de ușor de făcut sunt aceste bombe cu susan și portocală, atât de natural se îmbină aromele și sunt așa de frumușele, încât nu m-a răbdat inima să nu vă dau și vouă această rețetă simplă, cu ingrediente puține, dar de mare efect. Eu le fac de ani de zile și au fost de fiecare dată micile vedete ale platourilor cu prăjituri de sărbători, nu o dată fiind întrebată de musafiri de rețetă și de fiecare dată fiind cu toții uimiți când le spuneam secretul acestor delicii, pe care nimeni nu îl bănuia.

Este un desert fără coacere și foarte rapid de făcut, a cărui inspirație am cules-o cu ani de zile în urmă de pe site-ul coolinarika.com și cred că acum, în pragul Crăciunului, e un moment cum nu se poate mai potrivit să o împărtășesc cu voi, cu atât mai mult că știu câtă muncă depune fiecare în bucătărie ca să pună pe masa de Sărbătoare cât mai multe și mai diverse preparate iar această rețetă poate fi o alternativă la un desert mult mai complicat. Destul cu vorba, deci, să ne apucăm de treabă!
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 26-28 bucăți
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente Bombe Cu Susan Și Portocală:

  • 250 de grame de semințe de susan
  • 300 de grame de rahat simplu, de vanilie și/sau lămâie
  • 2 linguri de coajă de portocală confiată
  • 200 de grame de ciocolată cu 70% cacao
  • 4 linguri de ulei (eu am folosit ulei de rapiță)
  • opțional: 40 de grame de ciocolată albă

Preparare Bombe Cu Susan Și Portocală:

1. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt se pun semințele de susan într-un strat uniform. Se coc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 5-6 minute, amestecându-le o dată la mijlocul timpului de prăjire, până când devin brun-aurii.

preparare bombe cu susan si portocala 1

 

2. Cât timp se coc semințele de susan, se taie în bucățele rahatul și se toacă mărunt coaja de portocală confiată. Se toarnă într-un blender puternic sau un robot de bucătărie semințele cât sunt fierbinți, alternativ cu rahatul și coja de portocală (straturi de semințe alternativ cu rahat).

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

preparare bombe cu susan si portocala-2

3. Se procesează totul timp de 4-5 minute (preferabil pe funcția ”pulse”) până când obținem o pastă densă și omogenă. Cât compoziția e încă destul de călduță, se modelează cu mâinile în doi cilindri cu grosimea cam de 3-4 cm. care se taie în bucăți egale și apoi se rotunjesc bile. Compoziția nu se va lipi deloc de mâini, nu e nevoie să vă umeziți/ungeți palmele.

preparare bombe cu susan si portocala-3

4. Se topește ciocolata în bain marie (un castronel termorezistent așezat deasupra unui vas cu apă care fierbe, fără a atinge apa, încălzindu-se doar de la aburi), se adaugă uleiul și se omogenizează. Se tăvălesc bilele în ciocolata topită și se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se dau la congelator timp de 10 minute, să se întărească glazura.

preparare bombe cu susan si portocala-4

5. Opțional, se pot decora cu mici spirale din ciocolată albă topită (sau alt desen, după fantezia fiecăruia).

preparare bombe cu susan si portocala 7

6. După ce se întărește și decorul, se pot așeza în coșulețe speciale de hârtie, pentru bomboane. Se păstrează săptămâni în șir în cămară, închise într-o cutie și… hm, dacă renunțați la decorul de ciocolată albă sunt și de post! Dar excepțional de gustoase și apetisante. Poftă bună!

Ultima rețetă publicată

bombe-cu-susan-si-portocala-2

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 comentarii la Bombe cu susan și portocală

  1. Service GSM spune:

    Astea da bombe!

  2. service gsm spune:

    Interesanta reteta,nu m-as fi gandit la asa ceva niciodata

  3. Florin spune:

    As fi tare curios cum ar iesi cu seminte de floarea soarelui. Coaja de Portocala confiata banuiesc ca e coaja rasa si lasata sa se usuce?

  4. Stefan spune:

    Buna seara. Cu ce pot inlocui rahatul. Ma aflu in Italia si aici nu am gasit. Multumesc

  5. carmen spune:

    Upss, tocmai am ars blenderul.. :( dar nu-i bai, pt ca pasta era aproape complet mixata, iar combinatia susan-portocala deliciosa! Un pic cam lipicioase, probabil din cauza texturii bizare a rahatului pe care l-am folosit.

    • Of, îmi pare tare rău! Probabil cu un procesor de alimente merge mai bine, îți trebuie un blender puternic. Sper ca măcar gustul bomboanelor să îți placă suficient de mult ca să te simți oarecum recompensată.

  6. 0101 spune:

    Apreciez foarte mult atenția la detalii. Sunt sigur că îmi va reuși prăjitura asta, deși sunt anti-talent.

  7. Daiana spune:

    Cat am citit reteta am inghitit in sec intruna. Nu stiu daca e de la Sarbatori sau de la reteta ta, dar ma simt ca un copil pofticios. :)

  8. Robert Badica spune:

    Ce frumos arata! Daca se poata, spune-mi si mie de unde ai luat hartiutele mici? Multumesc!

  9. CAMELIA spune:

    Voi incerca sa fac si eu acasa aceste ,,bombe,,de susan care sunt mai putin procesate.Multumesc pentru reteta.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE