Cautare in site
x inchide
gem de capsuni reteta gem de capsuni reteta simpla gem de capsuni cu mai putin zahar

Gem de căpșuni – rețetă simplă cu rezultat perfect

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 09.05.2019
Rating
4.9
(206)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(206)

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

36 comentarii la Gem de căpșuni – rețetă simplă cu rezultat perfect

  1. Flori spune:

    Am făcut de 2 ori. Foarte bun…va ramane reteta mea preferata…consistenta, gust, culoare la superlativ! Mulțumesc pt reteta!

  2. Adi spune:

    Excelent.
    Mulțumesc că existați.

  3. Mihaela spune:

    Ieri am cules din curte fructele și am făcut gemul de căpșuni după această rețetă. A ieșit un produs foarte frumos cu o culoare minunată, un gust excepțional și textura cremoasă. Felicitări pentru rețetă Laura Laurențiu.
    Vă mulțumesc pentru că existați.

  4. Cristina B. spune:

    Bună,
    Am încercat aceasta rețetă, dar cu 20 kg de căpșuni ?..tocmai pt ca îmi doream culoarea minunata. Nu mi-a ieșit chiar asa frumos ca în poza, dar asta e.. Cam greu cu cantitate mare făcută la soba afara.. Poate ca focul nu a fost suficient de iute… Poate nu suficient suc de lămâie.. (am pus sucul de la 10 Lămâi de marime medie).
    Căpșunile le-am dat ușor prin robot..A ieșit mai rozalie decât de obicei, dar nu cum am sperat. O sa mai încerc din cantitate mai mica.

  5. Diana spune:

    De cativa ani fac gem, am incercat tot felul de retete… nimic nu se compara cu gemul acesta! Este absolut fenomenal ca si aroma, consistenta, culoare! Nu mai fac nici o alta reteta si am dat sfoara in tara sa-l incerce toata lumea!
    Imi place gemul mai pastos asa ca dau cu blenderul de mana de cateva ori prin capsuni in loc sa le tai. Nu le fac terci, iar dupa adaug capsunile cele mai mici si raman intregi.
    E o nebunie, multumim mult de reteta!

  6. Flori spune:

    Am facut reteta ieri si a iesit super; va multumesc. Sora mea a zis ca i se pare prea dulce; se poate pune mai putin zahar, 300-400g / kg de capsuni?

  7. Roxana spune:

    Buna ziua
    Am incercat reteta si a iesit cel mai bun gem pe care l-am mancat.
    As vrea sa fac si de zmeura si afine, pot folosi aceleasi cantitati?
    Multumesc

  8. Lucia spune:

    Mulțumesc pentru rețetă! Am făcut genul de căpșuni. E delicios si are o culoare minunată!

  9. Diana spune:

    Anul acesta am făcut dulceață şi 2 feluri de gem de căpşuni. Toată lumea a fost de acord că asta e cea mai bună rețetă! Gemul are o culoare uimitoare, un gust fantastic, nu e prea dulce si e perfect pentru întins pe pâine! În plus, este atât de rapid şi uşor de preparat!
    Nouă ne place consistenta mai cremoasă, aşa că am luat blenderul de mână şi am facut pastă din căpşunile mai tari, iar pe cele moi le-am presat un pic. A ieşit o minune, un gem cremos cu bucățele moi de căpsuni prin el! Mulțumim din suflet pentru rețetă!!

  10. Mariana spune:

    Buna seara.am facut reteta si sunt destul de mulțumită cum a ieșit. As vrea sa stiu daca si cu caisele pot face același procedeu. Mulțumesc

  11. Geta spune:

    Am preparat gemul de capsuni dupa reteta ta,LaurA,nu pot sa spun decit exceptional,gust,culoare,aspect,timp de preparare scurt.Multumesc si felicitari pentru reteta!Oricum iti consult deseori retetele.
    Geta

    • Mă bucur foarte mult, Geta! De când am descoperit acest procedeu, pe care l-am aflat de la mătușa mea Leontina, nici eu nu mai fac gem de căpșuni după altă rețetă. E excelent!

  12. ruxandra spune:

    Am facut reteta dumneavaoastra de gem de capsuni a iesit delicioasa,am pus si felii de lamaie ca la prima reteta care ati publicat-o si cateva seminte de cardamon si foarte putin dintr-un baton de vanile.Este absolut un deliciu,am cumparat azi iarasi capsuni sa mai fac o serie :))Multumim.

  13. Maria spune:

    Super utila reteta. Genul a păstrat culoarea vie a căpșunelor.

  14. Bianca spune:

    Buna seara! Ce se intampla daca nu sterilizez borcanele? Ma gandesc sa vars dulceata dintr-un alt borcan , sa-l spal si sa torn noua dulceata, cea de capsuni. Multumesc!

  15. Mariana spune:

    Vă mulțumim pentru rețetele faine am sa faci eu gemude căpșuni. …

  16. Romanitza Roman spune:

    Buna. Am inceput sa ma gandesc ca as face ceva diferit. In primul rand m-am gandit la zaharul invertit care este si mai dulce si, pe langa economia de zahar ar fi mai bun deoarece se petrece o transformare in acel proces de invertire care altfel ar cere ficatelului nostru sa execute acest proces extrem de greoi si chinuitor pt el obligat s ane extraga din oase di par si dinti calciul pt a putea realiza invertirea in interiorul corpului nostru. De aceea m-am gandit sa fac o combinatie, separat sa fac invertirea zaharului, separat sa fac un piure din capsuni care s ail pun la cuptor dp ce a apucat sa dea in clocot, iar apoi sa le amestec. Dar inca este o idee. A mai trecut cuiva prin cap aceasta idee? Poate apare un sfat.

    • O idee care mi-a venit mie si chiar voiam sa o pun in practica intr-o noua reteta. Inca ma mai gandesc cum sa procedez, as vrea sa fie cu fructe intregi sau bucati mai mari, nu doar un piure.

  17. deea spune:

    L-am facut si mi-a iesit perfect! Multumesc!!

  18. dulce.amarui2014 spune:

    Buna ziua ! acum fac gem de capsuni si am cautat pe net sa vad dak se pun nuci s-au nu ..am inteles nu se pun dar nici lamie n-am folosit . sper sa iasa .am folost reteta Cameliei

    • Laura Laurentiu spune:

      N-am prea inteles ce-i cu nucile :). Nici Camelia nu stiu cine e, nici care e reteta ei si nici ce legatura e intre mine si reteta ei. :) O sa iasa si fara lamaie.

  19. Plesa Camelia spune:

    Trebuie sa încerc neaparat metoda aceasta de preparare.eu am lasat căpșunile cu zaharul si sucul de lămâie vreo 8 ore(pana s-a topit zaharul)si apoi am pus la fiert cu un baton de vanilie.mulțumiri pentru reteta

  20. Adriana Deac spune:

    Buna ziua, Ieri am facut aceste gem de capsuni si a iesit minunat!. Eu am mai folosit acest tip de reteta pentru gemul de caise (reteta de la mama soacra), reteta 100% reusita. Va multumesc ca existati. Sunteti site-tul meu culinar preferat.

  21. Iuliana spune:

    Arata fenomenal si cu siguranta gustul este pe masura. Multumesc Laura pentru reteta. Abia astept sa o incerc !

  22. Nicholas Rivera spune:

    Dar arata mai mult a dulceata decat a gem. Parerea mea e ca gemul e compact, cremos, nu are bucati de fructe intregi prin el. E ca o marmelada mai fluida. Eu as da prin masina de tocat fructele inainte de a le pune la fiert.

    • lauralaurentiu spune:

      Puteti sa faceti si asa, daca asa preferati. Pentru mine gemul are o textura de jeleu, mai mult sau mai putin omogena.
      Pe 07.06.2014 06:30, „Disqus” a scris:

  23. Alina spune:

    Buna , as vrea sa te intreb cum sunt borcanele in momentul in care pui gemul in ele, sunt reci sau calde/fierbinti? Multumesc

    • lauralaurentiu spune:

      Borcanele sunt la temperatura camerei, tocmai de aceea le asez pe o suprafață metalică în momentul în care torn gemul fierbinte, ca sa preia socul termic si sa nu plesneasca sticla.
      Pe 01.06.2014 10:12, „Disqus” a scris:

  24. Ginuca spune:

    Este absolut minunata culoarea produsului finit…intotdeauna imi rezulta inchis la culoare, dar il fierb cu zaharul de la inceput si numai la foc mic.
    Nu pot sa ma abtin sa nu salivez la vederea imaginii finale…
    Multumesc pentru tiparul etichetei, e absolut ingenios !