Cautare in site
x inchide
gem de caise reteta cum se face gem de caise pentru iarna reteta laura laurentiu

Gem de caise – rețetă detaliată

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 07.07.2009
Rating
4.9
(118)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(118)

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

32 comentarii la Gem de caise – rețetă detaliată

  1. nicu spune:

    bun gemul

  2. Dana.J spune:

    E atât de frumos gemul asta al tău ca m-am îndrăgostit. Nu Numa ca e culoarea minunata și textura apetisanta, l-ai mai și băgat in chistoacele alea de borcane care-l fac absolut irezistibil. Ce n-as da sa am și eu măcar un borcan. La mine nu-s șanse de caise. De fapt anul asta mai nimic nu s-o făcut, așa o vara de nicicum am avut. Măcar mă uit la al tău. ?

  3. paulina spune:

    Intrebare: Pentru sterilizarea borcanelor pline cu gem si infiletate se poate folosi cuptorul electric?.Ma refer la capacele borcanelor daca se pot introduce in cuptorul electric?
    Multumesc mult.
    Paulina Bitea

  4. Daniela spune:

    Se pot pune fructele pasate nu intregi la fiert inainte de a pune zaharul?

  5. Bogdan Marius spune:

    O intrebare am, va rog:nu folositi conservant sau aspirina?
    Multumesc.

  6. Madalina spune:

    Credeti ca aceasta reteta este potrivita si pentru gemul de piersici?Multumesc anticipat pentru raspuns!(gemul de caise l-am facut dupa reteta dumneavoastra si a iesit super)

  7. alina spune:

    Multumesc pt. sfatul de a fierbe fructele fara zahar!

  8. Clau spune:

    Oare fara zahar se poate? Sunt atat de dulci caisele mele…

    • Nu puteți să faceți dulceață fără zahăr iar caisele, la fel cu multe alte fructe, conțin o aldehidă care în momentul în care sunt fierte, oricât de dulci ar fi acum, le va face foarte acre.

  9. mihaela pojogu spune:

    Pentru mine a fost mai usor sa ma iau dupa bunica si sa le las in frigider peste noapte. A iesit fain la culoare si la gust, borcanele mele acum stau in cuptor.
    La 2kg de caise fara samburi am pus 1,6 kg zahar.
    Multumesc pentru inspiratie!
    ?

  10. Eva spune:

    Super reteta de gem! Mi-a iesit impecabil, multumesc!

  11. Iolanda spune:

    pentru a pastra aceasta culoare minunata trebuie sa mai adaug ceva?

    multumesc !

    • Laura Laurentiu spune:

      Iolanda, sa ai grija sa fierbi bine fructele fara zahar, pana scad, asa incat dupa ce adaugi zaharul sa nu mai trebuiasca sa fierbi gemul prea mult. Culoarea se inchide datorita caramelizarii zaharului. sa ai grija sa nu ti se prinda de fund, e foarte important.

      • Apopi spune:

        Buna ziua trebuie lasate peste noapte cum scrie mai sus sau direct pe foc cun e specificat dupa ingrediente

      • Laura Laurentiu spune:

        Mai sus scrie ca bunica-mea le lasa peste noapte. Reteta mea e aia de dupa ingrediente.

  12. Mihaela spune:

    nu am inteles exact daca se pune apa sau nu in momentul in care le pui la fiert, si ce cantitate de apa?

    • Ana spune:

      Nu se pune apa. Lasa ele zeama cand incep sa fiarba.

      • Laura Laurentiu spune:

        Dumneavoastra sa nu puneti :). Ale mele se prind uneori de fundul cratitei chiar si daca le pun un strop de apa, asa incat prefer sa o pun. Mai ales ca are tot timpul sa se evapore in timpul fierberii ;).

  13. GEMARU ELENA MARIA spune:

    dulceața de caise este o rețetă bună de gem

  14. laura laurentiu spune:

    Cristina, multumesc, o sa trec sa ridic ce e al meu!

  15. laura laurentiu spune:

    jakob, multumesc mult pentru cuvintele minunate – este evident ca vin din partea cuiva care impartaseste aceeasi pasiune!

  16. laura laurentiu spune:

    Oliviutza, o sa citesc regulamnetul concursului tau :) .

  17. laura laurentiu spune:

    Lacrima, multumesc de aprecieri, asa este, merge cu waffers, clatite sau ce vrei, chiar si cu o banala felie de paine!

  18. Cristina spune:

    Servus Laura!
    Ai de ridicat ceva premii de la mine :) Le meriti!

  19. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    Ca de obicei Postarea ta este de mare Valoare pentru multi.Super detailiat explicatä. Si Vorba mea, tot ce este fäcut de Mina noasträ are Valoare imensä. Acolo inäuntru inafarä de Ingrediente se ascunde si cite o Bucatä mare de Pasiune si asta este cel mai puternic Condiment.
    Multe Salutäri din Nürnberg Jacob

  20. oliviutza spune:

    Servus. Eu am intrat intr-o etapa de reorganizare culinara si am nevoie de ajutorul bloggeritelor specialiste.. asa ca am facut un concurs cu premii cosmetice bio de la Olivo cu tema retete de 300 de calorii. Mi-ar face placere daca ai participa. Multam!
    Olivia
    http://organicinromania.blogspot.com/2009/07/concurs-retete-de-300-calorii.html

  21. Lacrima spune:

    ne rasfeti draga Laura… minunata dulceata deja o vad langa niste wafers :p