Cautare in site
x inchide
dulceata de capsuni-1

Dulceață de căpșuni cu lămâie

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 13.07.2009
4.8
(125)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 125

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

19 + = 27

16 comentarii la Dulceață de căpșuni cu lămâie

  1. […] Capsunele si ciresele sunt in plin sezon, iar dulceata este o adevarata delicatesa. Consistenta dulcetei de capsune este, minunata, fructele continand pectina care are proprietatea de a gelifia dulceata, odata fiarta. Foarte important este ca adaugand ceva mai mult sau mai putin zahar (1:1 sau 1:1/2), puteti face gem sau dulceata, urmand aproximativ acelasi procedeu. Pentru o cantitate mai mica de zahar adaugat, secretul este insa, ca preparatul va trebui fiert timp mai indelungat, scrie lauralaurentiu.ro  […]

  2. carmen spune:

    am facut pas cu pas aceasta reteta e foarte buna numai ca mi-a iesit destul de moale lichidul (fierberea a fost exact cum ai zis) . ce as putea face ? e bine sa o mai fierb o data ? mentionez ca déjà a fost pusa la borcane si la sterilizat. multumesc

    • lauralaurentiu spune:

      Carmen, ai facut proba sa se lege siropul ca pentru dulceata? Daca s-au format picaturi ferme, cu aspect de boabe de roua, e in regula, chiar daca in aceasta faza e mai lichida, dupa ce se va raci va exact cum trebuie.

  3. Adina InNa spune:

    Mamaia face azi:P

  4. liviu spune:

    acum fac si eu reteta va spun maine ce a iesit

  5. eu. spune:

    cea mai proasta idee sa pui lamai in gemul de capsuni.

  6. MIHAELACONFALA spune:

    MA INTERESEAZA CUM SE FAC ,,CAPSUNILE CONFIATE,,.VA ROG SA MA AJUTATI.

  7. Claudia spune:

    Minunata reteta! Zilele urmatoare voi face si eu gemul de capsuni.

  8. delia spune:

    Buna Laura. Ce se intampla cu feliile de lamaie, raman in dulceata? 

    • lauralaurentiu spune:

      Da, eu le las in dulceata si le consider „bucatica cea mai buna” din borcan, pe care mi-o disput cu fiica-mea. Dar daca nu iti place gustul de lamaie in mod special, poti sa le elimini, nu e neaparata nevoie sa le folosesti.

  9. laura laurentiu spune:

    Raluca draga, zmeura nu necesita sa o fierbi atat de mult, are o mare cantitate de pectina. Sa o verifici, iei putin sirop si il pui pe o farfurioara, la frigider, cand iti convine consistenta opresti toata treaba.

  10. Raluca spune:

    Tare frumoase sunt borcanele tale. si preferatele sotului meu, sa vada fructele intregi. as vrea anul asta sa incerc pt prima oara dulceata de zmeura, as putea sa o fac dupa reteta de la dulceata ta de capsuni, sau ai cumva alta reteta? ma gandesc ca zmeura este si mai fragila ca si capsuna. mersi mult.

PUBLICITATE
PUBLICITATE