Cautare in site
x inchide
conserva-de-peste-facuta-in-casa-reteta-retetecalamama-conserva-de-peste-in-ulei-picant

Conservă de pește în ulei picant

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 21.10.2016
4.4
(38)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.4 / 5. Voturi 38

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

32 comentarii la Conservă de pește în ulei picant

  1. nicoleta spune:

    sarut-ma pentru reteta acuma o fac
    exact sardine exact asa doar ca noi vrem sa o consumam imediat respect toti pasii ..ps am sa las un borcanel si pentru mai incolo sa vad daca e valid si daca e fac in cantitati de 10 kilo …multuuumesc mult stimata doamna …cu prietenie Nico

  2. nicoleta spune:

    sa va dea Dumnezeu sanatate …demult caut asa reteta am si kukta am primit-o cadou dar nu am folosit-o …ma gandeam tot la sardine dar nu am stiut cum sa o fac …aici este explicat clar ..mura in gura cum se zice ..am sa incerc neaparat …mii de multumiri

  3. ALIN CORBAN spune:

    LA VARZA MURATA CA SA SE MENTINA MULT TIMP PUNETI HREAN SI UN PUMN DE GRAUNTE CA SA FIE MOAREA SIFONATA

  4. Ichim Teodora spune:

    LEGUME DIN GRADINA PROPRIE,ARDEI FOARTE IUTI,CRENGUTE DE STEJAR….SI SUCCESUL E GARANTAT!

  5. ANTOHE CRISTINA-ELENA spune:

    Pentru un gust deosebit al zacustii de vinete ,pe langa ceapa,ardei copt si morcov adaugati si radacina de pastarnac.

  6. PREDESCU VALENTINA ELENA spune:

    In fiecare conserva pun boabe de piper , catei de usturoi,cimbru si seminte de marar macinat sau intregi dupa preferinte.Aromele lor se imbina cu legumele si au un gust aparte.

  7. Nuculiciu Alexandra spune:

    Gogoșari cu mustar

    -2 kg gogosari
    -o cană oțet
    -500 ml mustar
    -250 ml ulei
    -2 linguri zahar
    -o lingura sare
    -10 boabe de piper
    -3 foi de dafin
    Se spală gogosarul si se taie julien sau in bucăți mai mari dupa preferință apoi intr-o cratiță se adauga toate ingredientele inafara de gogosari. Se pune compozitia obținută la foc mic si se amesteca încontinuu pt 10 minute din momentul fierberii. Apoi se adauga gogosarul si se mai fierb 20 de minute din momentul fierberii. Cmpozitia optinuta se pune in borcane sterile si se ține la dust rece pana a doua zi dupa care se poate pune pe raft in camara .
    Este o muratura delicioasă,merita sa incercati !

  8. Roxana Mirela Vasile spune:

    Pentru un gust desavarsit al muraturilor, se adauga crengute de marar uscat, felii de gutui si hrean.

  9. Nuculiciu Alexandra spune:

    Alexandra Ramona Niculiciu – ingrediente depozitare preparare
    Secretul conservelor perfecte constă în ingrediente proaspete de calitate fara conservanti sau aditivi,intr-o preparere cu maxima igiena in care cel mai important lucru sunt legumele sau fructele dupa caz, care trebuie sa fie spălate iar borcanele sterile. Iar in final trebuie sa fie depozitate intr-in loc ferit de lumina directa si umezeala. In fiecare toamnă cand prepar dulceturi,compoturi,murături si conserve daca acesti pasi ii respect totul se păstrează minunat peste iarna si ne bucuram de fiecare gust pt o perioada lunga de timp. In orice lucru daca pui dragoste si ingrediente de calitate, totul iasa pe masura asteptărilor !

  10. Cristina Krisztina spune:

    Secretul meu conservele din camara mea sunt : ulei de calitate cum este Unisol, iar ingredientele sa fie cat mai proaspete, sanatoase si sa fie de la producatori din tara. La prepararea lor, mai ales la conserva de peste, o reteta de la bunica mea, secretul este fierberea in oala sub presiune la foc cat mai mic, asa pestele ramane intreg iar oasele se fierb, se inmoaie si nu se mai simt.

  11. Ladislau Tasy spune:

    Gogosari umpluti cu vinete , Se curata vinetele de coaja cat sa ramana dungate , se taie cat sa incapa in gogosari , se prajesc vinetele in ulei Unisol pentru un gust nemaipomenit ! Se lasa la scurs , In gogosarii curarati de cotor si seminte se pun 4 catei de usturoi si un „dop” din vinetele prajite . Se aseaza in borcan si se pune zeama pe care o faceti de obicei cu apa otet sare hrean si condimente dupa gust ! pofta buna !

  12. Zarcovia spune:

    Doamna Laura iată micul meu secret: noua ne place mult fasolea verde si eu imi pun la borcane fasole verde care se pastreaza perfect pentru iarna. Curat fasolea, o oparesc, o clatesc cu apa rece si o aranjez in borcane. Pregatesc o saramura (nu exagerat de sarata, sa fie buna la gust) in care pun si catei de usturoi, frunza de dafin etc si torn peste fasolea verde. Sterlizez borcanele in cratita cu apa timp de 20 minute apoi pun capacele. Invelesc borcanele fierbinti in paturi groase si le pun in camara dupa ce se racesc.

  13. PicincuH Mihai spune:

    Toamna, eu sunt cel care pregateste zacusca si zarzavatul pentru ciorbe (sotia si copiii ma ajuta); iata micul meu secret: Condimentez zacusca (sare, piper, foi de dafin) pe la mijlocul fierberii (in cazul in care este necesar, plusez la final), iar inainte de a o pune in borcane, scot foile de dafin, pentru a nu da un gust prea puternic.

  14. Eva spune:

    E ft .buna reteta , eu in oala cu aburi pun borcanele , apa pana la jumatatea borcanelor trebuie sa fie si numai 20 de minute trebuie lasat sa ” fiarba ” merita de incercat .

    • 20 de minute sunt ok pentru sterilizat, dar e sigur că oasele peștelui nu se vor găti în acest timp.

    • AMuller spune:

      Ce e acela printscreen? Eu va spun un mic secret, sper sa fie suficient pentru inscrierea mea in concurs.
      Micul meu secret: cea mai rapidă reţetă de ardei la conservă, buni pentru umplut, se face din ardei grasu curățaţi şi scobiti de semințe, îi presar cu putină sare şi îi las o oră-două, apoi se mai înmoaie şi îi aranjez în borcan. Peste ardei torn apă fierbinte, dată în clocot cu frunză de dafin şi boabe de piper. Deasupra torn un strat de 1 cm. De ulei şi se păstrează perfect în cămară.

  15. Ioana spune:

    Fiert in kukta dureaza doar 2-3 ore depinde de grosimea oaselor

  16. Carp Andreea spune:

    Trebuie incercată reteta,arata foarte bine!

    Pentru conserva de castraveti in otet aleg intotdeauna castraveti nu mai mari decat degetul aratator si stiu ca sunt proaspeti daca mai au inca in varf floarea si sunt fermi la atingere.
    Ii pun in borcane de 800 ml doar cu apa, sare, otet,zahar condimente si rondele de ceapa si morcov, usturoi,fasii de hrean si floare de marar uscata.Dupa capsare ii sterilizez in cuptor fara sa folosesc niciun fel de conservant!! Ii depozitez in camara si sunt buni si peste doi ani!

  17. Cătălina spune:

    Minunată rețeta! Am și eu o rețetă grecească care merge la sardine, dacă vă este de folos v-o pot trimite. E mai simplă în sensul că peștele stă mai mult la macerat și nu necesită deloc cuptorul.
    În privința secretelor mele de mică bucătăreasă, dat fiind ca am 23 de ani… și multe de învățat. După ce pun produsul finit (care e fierbinte) în borcanul încălzit în prealabil, învârt recipientele pentru a avea capacul în jos și le învelesc într-o pătură până a doua zi. În felul acesta nu mai este necesar să le sterilizez în cuptor. Sunt ani de când fac acest lucru și funcționează. Un alt secret ar fi să folosești (cel puțin la zacuscă/tocană) un ulei de calitate, cum este Unisol. Nu numai că nu strică gustul, ci chiar îi dă un plus de savoare. Și al treilea secret, știm cu toții că dacă nu pui un pic de pasiune, dragoste pentru gătit, nu iese bine! Dovada pentru al treilea secret îl vedem și la dvs. pe site. Este evident că gătiți cu pasiune! Felicitări sincere, ieri am accesat pentru prima dată acest site și ( în sfârșit) am găsit niște rețete buuune tare. Mulțumesc!

  18. Claudia spune:

    Faina reteta! De ceva timp caut asa ceva.
    Am gasit o reteta in caietul vechi al matusii mele dar e o varianta cu bulion. Nu am incercat-o inca si nici nu stiu daca e chiar conserva.
    Cand gasesc peste proaspat la noi am sa o incerc si eu pe a ta.
    Daca ai luat-o de la un pescar atunci sigur e super bun rezultatul :)