Pachetele cu carnaciori
Va amintiti de carnaciorii mei de pui? Pentru ca e primavara, pentru ca aveam chef de un aperitiv delicios si rapid, mi-a venit ideea sa ii impachetez in foi de orez alaturi de niste legume asortate si sa fac cu ei… pachetele de primavara! :)) Rad, pentru ca in general nu prea sunt o entuziasta a tendintelor fusion in bucatarie, dar trebuie sa marturisesc ca aperitivul mi-a placut si inca mult. Au iesit niste pachetele de primavara foarte gustoase, foarte proaspete iar aromele s-au completat de minune. Deci, daca intr-o zi va veti simti intr-o dispozitie jucausa si deschisa la nou, aceste pachetele de primavara nu va vor ocupa prea mult timp, in schimb va vor accentua starea de buna dispozitie :).
Ingrediente Pachetele cu carnaciori:
- 8 carnaciori subtiri, proaspeti (neafumati)
- 8 foi de orez in forma de disc, cam de 20 de cm. diametru
- 1 ardei rosu
- 3 fire de ceapa verde
- 6 ridichi de luna (rosii)
- 1 catel de usturoi
- 1 cm. de ghimbir proaspat razuit
- 1 lingurita de ulei de susan
- 1 lingura sos de soia light
- 1 lingurita de zahar
- 2 linguri zeama de limeta
- 1 lingurita sos iute
- ulei pentru prajit
- sosul: ketchup dulce sau picant, eu am folosit un sos din ketchup dulce, sos iute, sos de soia, 1 lingurita de otet de orez si 1 lingurita de zahar
Preparare Pachetele cu carnaciori:
1. Carnaciorii proaspeti se trag la tigaie sau se frig pe gratar (eu am ales gratarul). Dupa cum am spus deja, am ales carnaciorii de pui (aici reteta de carnaciori), se potrivesc la fel de bine si carnaciorii de porc, doar sa fie proaspeti (cruzi) si neafumati.
2. Carnaciorii fripti se scot pe hartie absorbanta, indepartandu-se grasimea din timpul gatirii, iar ardeii, ceapa verde si ridichile se taie in felii cat mai fine (poza 1).
3. Legumele fin tocate se pun intr-un castron, se adauga usturoiul si ghimbirul dat prin razatoarea cea mai fina, uleiul de susan, zeama de limeta, sosul iute, zaharul, sosul de soia si sare si piper dupa gust. Va rezulta o salata delicioasa, buna de mancat ca atare, nu doar de impachetat in pachetele (poza 2).
Iata pachetul cu foi de orez pe care l-am folosit, foile din pachet sunt uscate si destul de rigide.
4. Pe rand, se umezeste cate o foaie sub jet de apa rece pana devine maleabila, usor de impachetat, se pune pe un prosop de bucatarie curat si se adauga cate un carnaciori si o cantitate potrivita de salata (poza 1).
5. Se aduc marginile foii de orez umede peste umplutura si se ruleaza cat mai strans, evitand sa ramana mult aer inauntru (poza 2).
6. Pachetelele formate se aseaza pe un platou fara sa se atinga unele de altele pentru ca sunt lipicioase in aceasta faza (poza 3).
Se incinge intr-o tigaie uleiul pentru prajit (un ulei vegetal de floarea soarelui sau de rapita, arahide etc.) pana la o temperatura medie spre mica si se prajesc pe rand pachetelele, evitand sa se atinga unele de altele sau sa se inghesuie in tigaie. Atentie, uleiul trebuie sa fie abundent, cam de 3-4 cm. in tigaie. Pachetele se prajesc pe toate partile pana cand devin aurii si crocante.
Pachetelele se scot pe hartie absorbanta si se servesc imediat, calde, alaturi de sosul preferat (va recomand un sos dulce acrisor).
Pofta buna!
Lasă un răspuns