Categorii aperitive

Mici pe pâine, gustul tradițional într-o prezentare inedită – video

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 26.09.2020
Pregatire 00:05 ore
Gatire 00:05 ore
Timp total 00:10 ore
Portii 10/porția recomandată=2 felii de baghetă sau 1 felie de pâine rustică
Grad dificultate usor
calorii 144 / portie

Mici pe pâine – rețetă video, o modalitate simplă și rapidă de a ne bucura de gustul tradițional românesc al mititeilor într-o formă inedită. Aperitiv cald rapid și foarte gustos, mititei pe pâine. 

Am gătit prima dată acești mici pe pâine pentru un eveniment mare, nunta unor tineri care lucrează în Franța. Atunci când am discutat despre meniu, ei mi-au dat o listă de gusturi românești care nu aveau voie să lipsească. Își doreau neapărat mititei, dar și ardei umpluți, frigărui, coaste barbecue și porumb copt, bașca niște hamsii prăjite. A fost o adevărată provocare să pun toate astea într-un meniu, într-un mod coerent. Și pe când îmi băteam eu capul, mi-am amintit că Florin Itu publicase pe blogul lui, în premieră absolută pe internet, rețeta care avea să-mi facă misiunea posibilă: mici pe pâine.

Florin ne-a spus că a preluat ideea simplă și genială de la o cabană din Păltiniș. Le-am rugat de sănătate atât cabanierilor cât și colegului blogger, pentru că mititeii s-au transformat în aperitiv și m-au scos din încurcătură. Prietenii francezi ai mirilor mei i-au devorat, pur și simplu, nu a mai rămas nicio firmitură!

O idee atât de bună merită să ajungă în fiecare casă. Veți aprecia acest aperitiv original cu orice ocazie, dar mai ales atunci când va fi să-l includeți într-un meniu cu mai multe preparate românești. Pentru rețeta de azi, am folosit micii de Comtim din gama Bun de gătit la grill. E un brand timișorean cu o lungă tradiție, de care toți bănățenii sunt tare mândri. Practic, gustul de mici cu care am crescut, așa că aperitivul meu a avut cel mai autentic gust cu putință. Urmăriți rețeta video pentru modul de preparare.

Ingrediente mici pe pâine

  • 10 bucăți de mititei
  • 20 de felii de baghetă rustică sau 10 felii de pâine rustică
  • muștar
  • opțional: cimbru proaspăt sau cepșoară sau microplante de muștar (după gust)

Mod de preparare – rețeta video

Să vă fie de folos!

Vezi comentarii

Share

Acest site folosește cookies: Află mai multe