Categorii articole

Purificator de aer Forestbreeze de la Heinner – o briză de aer proaspăt

Publicat de
Laura Laurențiu

Purificator de aer Forestbreeze de la Heinner – o briză de aer proaspăt în locuința noastră.  Cu filtru HEPA13 și ioni negativi, acest aparat a îmbunătățit confortul casei noastre.

Cred că fiecare dintre noi a auzit cel puțin o dată una dintre legendele urbane potrivit cărora Decebal (sau Mihai Viteazul, conform altei variante) nu ar putea supraviețui respirând aerul pe care-l respirăm noi astăzi. Presupun că este o exagerare. În același timp, sunt perfect conștientă de faptul că aerul s-a degradat enorm în ultima sută de ani. Fără îndoială, în ultimele zeci de ani cel mai mult. Am început să îmi pun serios probleme în urmă cu vreo șapte, poate opt ani, moment în care Vukomir a făcut o formă severă de alergie respiratorie.

A fost diagnosticat cu alergie la ambrozie. Asta e o buruiană al cărei polen are efecte extrem de agresive față de foarte mulți oameni. Alergia a fost, în cazul lui, mai mult decât un simplu disconfort. Cu timpul, a devenit extrem de sensibil la orice factor iritativ. Praf, substanțe volatile din detergenți și parfumuri, odorizante de cameră, chiar și mirosul ”de nou” al unei mobile sau al unei haine recent achiziționate.

În plus, aerisirea casei, cel puțin pe timp de vară, când polenul de ambrozie plutește nevăzut în aer, a devenit o mare problemă. În general, aerisesc dimineața foarte devreme. E momentul când roua împiedică particulele să se răspândească atât de mult. Și când zic ”particule” nu mă refer doar la cele de polen. Avem în jurul nostru, din păcate, destui alți factori poluanți. Șosele sufocate de trafic, fabrici care eliberează substanțe toxice în atmosferă, șantiere care generează foarte mult praf – toate acestea ne influențează sănătatea.

Cum să elimini poluarea din locuință când trăiești într-un mediu poluat

Așa am început să mă gândesc la alte soluții care să ne ajute să avem un aer cât mai curat în casa noastră. Pentru că, din nefericire, știm cu toții că atunci când locuim într-un oraș mare e destul de puțin probabil (sau mai degrabă imposibil) să avem în jurul nostru un aer curat. Măcar acasă mi-am dorit ca bărbatul meu să aibă un mediu în care să se poată liniști. Să respir în voie, să scape de tusea sfâșietoare, senzația de sufocare, strănuturile care-l secătuiesc de putere.

Așa că, pentru noi, purificatorul de aer Forestbreeze Sense de la Heinner s-a dovedit mană cerească. Efectul lui nu este vizibil cu ochiul liber, așa cum nu este nici aerul pe care-l respirăm. Totuși, lucrând așa, pe nevăzute, a reușit pe deplin să-l liniștească pe Vukomir. De câteva zile bune, bărbatu-meu nici nu mai tușește și nici nu mai strănută. Nici măcar nu a mai luat vreo tabletă de Aerius, medicamentul care-l ajuta până acum să facă față perioadei de înflorire a buruienii ăsteia afurisite.

Calitățile purificatorului de aer Forestbreeze Heinner

Purificatorul Forestbreeze este dotat cu un filtru multiplu. La fel cu oricare purificator de aer de bună calitate, unul dintre aceste straturi de filtrare este un filtru HEPA. Dacă vă întrebați ce înseamnă asta, să știți că o certificare HEPA 13 (High Efficiency Particulate Arrestance) exprimă faptul că aparatul are capacitatea de a reține minimum 99,7% din particulele mai mari de 0,03 microni.

Pentru că, așa cum v-am spus deja, m-a interesat în mod deosebit cum funcționează, pot să vă explic care e rolul fiecărui strat.

  • Filtrul primar reține particulele mari (praf, scame).
  • Filtrul de carbon reține substanțele nocive din aer și le descompune. În plus, acesta elimină eficient mirosurile și o gamă largă de gaze nocive. Și da, l-am testat în bucătărie! Elimină mirosurile după gătit mai bine decât hota mea cu evacuare!
  • În fine, filtrul HEPA 13, despre care v-am zis deja, absoarbe particulele mici de praf (PM0.1) și purifică prin eliminarea acestora.
  • Ultimul filtru, din carbon activ microporos de înaltă eficiență, are ingredientele active care, prin catalizare rece, absorb eficient formaldehida și poluanții proveniți de la lucrările de amenăjări interioare.

Punctul forte al acestui purificator de aer Heinner este generatorul de ioni negativi. Este general cunoscut faptul că ionii negativi pot fi găsiți în stare naturală în locuri virgine, nepoluate. Aceștia aduc multe beneficii sănătății. Printre acestea: ajută la îmbunătățirea calității somnului, cresc capacitatea pulmonară, alină durerile de cap și cresc imunitatea față de îmbolnăviri și alergii.

Operarea acestui purificator de aer este foarte simplă. Îmi place că are un senzor indicator al cantității de particule poluante din aer. Pe display este și un led care avertizează când trebuie schimbat filtrul. Are capacitatea de a filtra până la 500 mc/oră, ceea ce-l face eficient în spații destul de mari, de la 35 la 60 mp.

Cum poți avea propriul purificator de aer Heinner

Dragii mei, partenerii mei de la Heinner organizează un giveaway pentru cititorii blogului lauralaurentiu.ro. Puteți câștiga un purificator de aer Forestbreeze de la Heinner, în valoare de 509, 99 𝗥𝗢𝗡!

Ce trebuie să faceți?

Scrieți, într-un comentariu la acest articol, răspunsul la întrebarea: Care dintre filtrele purificatorului de aer are capacitatea de a elimina mirosurile din locuință? Atenție, comentariile pe acest blog sunt moderate. Asta înseamnă că fiecare comentariu introdus, chiar dacă pe moment nu este vizibil, este înregistrat. Toate comentariile valide vor fi aprobate în scurt timp, nu comentați de mai multe ori.

La concurs pot participa persoane cu domiciliul pe teritoriul României, care au împlinit 18 ani până la data de 21 septembrie 2020.

 Durata de desfășurare este 21.09.2020 – 30.09.2020.

 Câștigătorul va fi determinat prin extragere cu random.org. Numele câștigătorului va fi anunțat public printr-o editare a acestui articol, în data de 30.09.2020. Se va posta extragerea filmată.

Expedierea premiului se va face prin servicii de curierat, doar pe teritoriul României. Costurile de expediție vor fi suportate de organizator (Heinner Electrocasnice).

Câștigătorul va trebui să trimită prin mesaj privat datele sale personale (nume complet, adresă exactă și număr de telefon) în vederea expedierii premiului. Datele personale ale câștigătorului vor fi prelucrate de către gazda promoției, SC Laura Laurențiu-Gourmet SRL. Acestea vor fi transmise organizatorului, nefiind stocate ulterior expedierii premiului.

Multă baftă!

Update 30 septembrie 2020 – extragerea câștigătorului

Câștigătoare este Mutica Laura, autoarea comentariului cu numărul 124: ”Filtrul de carbon reține substanțele nocive din aer și le descompune. În plus, acesta elimină eficient mirosurile și o gamă largă de gaze nocive.
Pentru noi ar fi minunat un purificator,nu stiam despre acest produs,vazusem unele mult mai scumpe”

Să vă fie de folos, aștept datele de contact în vederea expedierii premiului la adresa de e-mail pe care o găsiți accesând butonul de contact de pe site.

Laura Laurențiu

Vezi comentarii

Share

Articole recente

  • retete diverse

Granita – între limonadă și înghețată, răcoritoare și naturală

Granita - între limonadă și înghețată, răcoritoare și naturală. Granita făcută în casă cu apă de izvor și sirop natural,…

4 zile în urmă
  • patiserie

Plăcintă cu vișine și iaurt – rețetă video

Plăcintă cu vișine și iaurt făcută cu foi subțiri cumpărate. Încearcă și tu această plăcintă cu vișine pentru care muncești…

5 zile în urmă
  • deserturi si dulciuri de casa

Desert surpriză: Baked Alaska sau "Omleta norvegiană"

Pe la douăzeci de ani, când am devenit pe deplin conștientă că pasiunea pentru gastronomie m-a cucerit pentru totdeauna, mi-a…

O săptămână în urmă
  • retete diverse

Lichior de coacăze negre făcut în casă, rețetă simplă și naturală

Lichior de coacăze negre făcut în casă, rețetă simplă și naturală. Coacăzată de casă, lichior natural onctuos și fin. Cum…

2 săptămâni în urmă
  • retete de garnitura

Cartofi zdrobiți la cuptor, cu ceapă verde și brânză, rețetă video

Cartofi zdrobiți la cuptor, cu ceapă verde și brânză, rețetă video. Încearcă să pregătești niște delicioși cartofi crocanți urmând o…

2 săptămâni în urmă
  • prajituri si torturi

Rulada Pavlova cu zmeură și cremă de mascarpone – rețetă video

Rulada Pavlova - rețetă de ruladă de bezea cu zmeură și cremă de mascarpone - video. Învață să faci acasă…

2 săptămâni în urmă

Acest site folosește cookies: Află mai multe