După doisprezece ani în care, harnică și discretă, vechea mea mașină de spălat vase și-a văzut de treabă, nu a mai pornit. Am chemat un depanator și, în schimbul tarifului de deplasare și constatare, am aflat că… e gata! A mers destul, e momentul pentru una nouă. Ei bine, după ce am trăit atâția ani având o mașină de spălat vase, a fost foarte greu să ne adaptăm vieții fără ea. Indiferent de cine e responsabil cu spălatul vaselor în familie, nimic nu e mai iritant după o zi de muncă și o masă bună decât să-ți rămână o astfel de treabă de făcut. Și asta taman când e cel mai bun moment pentru relaxare! Au urmat câteva luni de priviri încruntate, de interminabile dispute ”azi e rândul tău”, ”ba al tău, că eu am gătit!”.
Până la urmă, ne-am propus să achiziționăm cât de rapid o nouă mașină de spălat vase. Până nu intervine altă cheltuială ”mai urgentă”! Dar ce poate să fie mai urgent decât eliminarea unui fapt care îți strică buna-dispoziție de cel puțin două ori pe zi?
N-am avut petreceri în ultima vreme, dar să vezi ce bine e când după o întâlnire cu prietenii sau familia nu mai ai de spălat o grămadă de farfurii, tacâmuri și pahare! E de ajuns să le așezi pe toate în rafturile mașinii de spălat vase, să scuturi fața de masă și să te așezi relaxat la serialul preferat!
Eu ce să mai spun? Numai cine are un blog culinar înțelege câte vase rămân după pregătirea unei rețete! Nu vă mai spun câte alte lucruri am de făcut imediat: descărcarea imaginilor pe computer, verificarea lor urgentă, în nici un caz spălatul ustensilelor de gătit.
ACESTEA SUNT, ÎN CEEA CE MĂ PRIVEȘTE, 3 ARGUMENTE MAJORE PENTRU CARE NU AM MAI AMÂNAT ACEASTĂ ACHIZIȚIE
Atunci când vechea noastră mașină de spălat vase s-a defectat, eram în plin proces de reamenajare a bucătăriei. Din păcate, am comis imprudența să înlocuim locul destinat acesteia cu un dulap de bucătărie. Ce-i drept, atunci când faci blogging culinar nu doar murdărești multe vase dar mai și ai foarte multe, care trebuie depozitate undeva.
Așa că, ne-am văzut în situația în care ar fi trebuit să renunțăm la un dulap și un sertar care deveniseră foarte utile, ca să includem în mobilier un astfel de electrocasnic. Ce era de făcut? Simplu! Am început să căutăm o mașină de spălat vase neincorporabilă, independentă. Una care se poate aranja unde ne vine mai bine. Singura condiție este racordarea ei la electricitate, la rețeaua de apă și canalizare. Se poate pune chiar în spațiul unde există centrala proprie care are alimentare cu apă, dacă racordarea la scurgere nu e una chiar imposibilă. Din fericire, la cei mai mulți dintre noi e chiar simplă.
DE CE AM ALES MAȘINA DE SPĂLAT VASE HEINNER?
Am ales mașina de spălat vase Heinner în primul rând pentru că mai am și alte electrocasnice de la această firmă și sunt mulțumită de ele. Raportul preț calitate este unul excelent. Colaborarea a fost și ea mereu una bună și prietenoasă.
Cea pe care ne-au căzut ochii a fost Heinner HDW-FS6006WA++, 12 seturi, 6 programe. De ce? Pentru că este Clasa A++. Pentru că are dimensiunile de 60*60 cm, ceea ce o face să se potrivească perfect locului pe care i l-am destinat. E albă, are un finisaj plăcut la atingere, inclusiv vizual se potrivește cam în orice context ce ține de bucătărie. Și e ”freestanding”, adică neîncorporabilă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să renunț la niciun dulap!
PE SCURT, DESPRE FUNCȚIILE ȘI PROGRAMELE MAȘINII
La prima vedere, ne-a cucerit funcția de amânare a spălării. Asta înseamnă că poate fi programată să-și facă treaba când noi nu suntem acasă. Ha! Problema este că un astfel de program are nevoie de siguranța faptului că nu se întâmplă ceva rău când o lași singură. Din fericire, are dispozitiv de siguranță. Se numește ”Protecție împotriva inundațiilor”– Aquastop.
În majoritatea timpului suntem la masă doar două persoane. Evident, ne-am bucurat și de opțiunea încărcare la jumătate. Aceasta spune așa: ”puteți alege fără griji să porniți mașina de spălat vase chiar și atunci când nu este plină. Puteți economisi timp și energie la spălarea unor cantități mai mici de vase, fără să trebuiască să așteptați ca mașina de spălat să se umple.” Minunat, vechea mea mașină de spălat nu avea această opțiune și chiar i-am simțit lipsa!
Am comandat mașina de spălat vase online. A venit acasă repede, prin curier, ambalată cu protecții serioase. Am instalat-o. Ne-am fi așteptat să fie mult mai grea, dar nu e. Am reușit să o transportăm noi doi, de afară și până la locul destinat ei. Dimensiunile de 60*60 de cm sunt absolut rezonabile. A încăput perfect în locul pregătit pentru ea.
MAȘINA DE SPĂLAT VASE HEINNER HDW-FS6006WA++ – IMPRESII DE UTILIZATOR
Din cele 6 programe, am fost curioși să le încercăm pe toate. Cel de 50 de minute, denumit ”Super 50 – 65°C” scoate vasele ”cristal”. Totuși, cel mai des îl folosim pe cel numit ” rapid 30’”. Acesta nu usucă vasele, însă ultima clătire este cu apă fierbinte. De aceea, când deschizi ușa și se evaporă aburul, farfuriile sunt deja uscate.
Dacă ați mai avut mașină de spălat vase, știți că, înainte de a le introduce la spălare, e bine să eliminați resturile de mâncare din acestea. Nu e nevoie să le spălați sau clătiți vasele, dar nici să nu încărcați farfurii cu câte 1 lingură de piure lipit de ele. E o chestie de bun simț. La fel ca oricare altă mașină de spălat vase, și aceasta se va descurca perfect cu vase mediu de murdare, cam așa ca cele din imaginea de mai jos.
Oricum, în oricare dintre programele mașinii, vasele au ieșit lună și bec iar obiectele din sticlă perfect translucide. La atingere, toate tacâmurile, paharele și farfuriile sunt perfect degresate, foarte plăcute, fără pată.
Deși am citit review-uri în care se spune că ar fi zgomotoasă, nouă nu ni s-a părut diferită de predecesoarea ei.
Una peste alta, termin de scris acest articol, mergem să mâncăm și ”Adio spălat de vase!”.
Lasă un răspuns