Cautare in site
x inchide

Despre Food Bloggers Conference 2014

Adaugata la de

Va să zică, a fost și Food Bloggers Conference, prima conferință dedicată bloggerilor de nișă culinară din România. Am aflat de acest eveniment pe 5 noiembrie și nu mi-au trebuit decât două zile ca să mă decid să particip. Două zile în care am cumpănit efortul de a călători mai bine de o mie de kilometri și sentimentul de foarte bine pe care l-am încercat de fiecare dată când m-am întâlnit cu bloggeri de food, e drept, în formulă mai restrânsă. Balanța s-a înclinat către sentimentul de foarte bine și nu avea cum să fie altfel, mai ales că de această dată ni se promitea că ne vom reuni laolaltă sute de pasionați și că voi putea pupa cu adevărat enorm de multe fețe de oameni care mi-au devenit dragi și familiare pe internet și pe care nu îi întâlnisem niciodată în viața reală.

food bloggers conference LL RTM

Înainte să fi primit invitația oficială de la Cristi Manafu ( Evensys), organizatorul evenimentului, cel care a zis primul ceva despre conferință a fost Florin, cel care aș vrea să știe că dacă există un singur timișorean care să adore Bucureștiul, eu sunt acela și declar asta perfect conștientă că voi fi renegată de foarte mulți concitadini. :) Asta pentru că se iscaseră niște discuții despre locul de desfășurare, despre motivul pentru care a fost aleasă neapărat capitala etc. Ce-i drept, mi-aș fi dorit să fi cunoscut sau să mă fi reîntâlnit cu oameni care nu au putut participa tocmai din cauza distanței, dar asta nu înseamnă că hotărârea mea de a fi prezentă ar fi putut influențată de ceva atât de derizoriu ca distanța fizică. :) Așadar, mi-am spus ”Hei, suntem în mileniul trei! Ce-s ăia 560 de kilometri?” ignorând voit că în acest mileniu, totuși, nu putem parcurge distanța asta pe o autostradă.

Food Bloggers Conference 2014: The road trip

“Am descoperit că nu ai cum ști cu siguranță că iubești sau urăști niște oameni până când nu călătorești împreună cu ei.” Nu eu am zis asta, ci Mark Twain. Eu, însă, am spus acuma ceva vreme, când începusem să interacționez cu Oana strict online, că e unul din oamenii cu care simt că pot și am ce comunica. Călătoria asta, pe care, din rațiuni practice, am hotărât să o facem împreună, mi-a dovedit că nu m-am înșelat, am petrecut două zile și jumătate în care subiectele nu ne-au părăsit nicio clipă și nu avea cum să fie altfel, doar ne unește aceeași mare pasiune.

Aveam să aflu că Oana mai are și o altă pasiune (despre care simt, cumva, că ar fi trebuit să fi știut dinainte :P) și că de ziua ei și-a dorit nimic altceva decât să conducă pe un circuit auto pentru profesioniști! Ei bine, nu mai puțin de 260 de cai fornăiesc nervoși sub capota GTI-ului Oanei, așa că drumul până la București nu a fost lipsit de oarece senzații. :)) Una dintre ele, trebuie să mărturisesc, a fost cea de siguranță, pentru că dincolo de nevoia de adrenalină, fata asta chiar stăpânește toți caii ăia așa cum puțini bărbați o fac.

Cinci sute șaizeci de kilometri nu se fac într-un ceas, chiar dacă trag la căruță atâția cai, așa că am avut timp să intrăm în atmosfera conferinței dezbătând cam despre tot ceea ce înseamnă bloggingul culinar, de la ingrediente bune vs. ingrediente mai puțin bune, de la așezat mâncarea în farfurie la fotografia culinară, de la social media management la multe tipsuri ale bloggingului. Și despre marile așteptări legate de ceea ce urma să aflăm la conferința bloggerilor de food.

Food Bloggers Conference 2014: Collateral Benefits

În seara premergătoare conferinței am avut un pic de timp, așa că am mers la cină la Muse Bistro, unde nu m-am putut abține să comand aceleași irezistibile paste cu ciuperci, salvie și spumă de trufe (Fairy’s Sauce Ravioli) pe care le-am savurat și în mai, când acest local drăguț și relaxat (și înscris în Săptămâna Restaurantelor) a fost gazda unei întâlniri a bloggerilor alături de Cristi Roman (care, din păcate, de această dată nu a putut fi cu noi). Ne-au fost în schimb alături  Ionuț Oprea (unul dintre inițiatorii proiectului România Culinară) și Marius Tudosiei, gazda veselă și volubilă a emisiunii Sănătatea în bucate de la Digi24.

fairy's sauce ravioli by Muse

Chef Mirela Ivașcu face treabă bună la Muse și a lansat de curând și un blog, așa încât nu pot să nu îi urez un călduros bun venit în lumea plină de culoare și gust a bloggerilor culinari! În plus, sunt încântată de proiectul serilor tematice realizate alături de bloggeri culinari, până acum a fost Brîndușa și peste două săptămâni va fi Isabela și sunt convinsă că lucrurile nu se vor opri aici. Este genul de eveniment care le vine bloggerilor ca o mănușă, creativ, interactiv și modern și chiar cred că multe alte restaurante ar putea dezvolta asemenea colaborări și că toată lumea ar avea de câștigat, în primul rând piața culinară din România, care a rămas într-o mult prea mare măsură încremenită la nivelul anilor 80-90.

Food Bloggers Conference 2014 – Review

Food Bloggers Conference s-a desfășurat miercuri, 26 noiembrie, La Crowne Plaza Hotel București. Dacă ar trebui să dau o notă de la 1 la 10 organizatorilor, probabil c-ar fi un 11(unșpe :) ) apăsat și sănătos. Chapeau bas, Cristi Manafu: pe parcursul celor șase ore am avut parte de subiecte bune, vorbitori informați, am fost răsfățați cu bunătăți de la Lidl, Staropramen, Floriol și Napolact și am putut participa la un extrem de util workshop de fotografie culinară oferit de oamenii de la Nikon.

Food-Bloggers-Conference-speakers

Citeste mai departe pe lauralaurentiu.ro.

Instagram @lauralaurentiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *