Chiar dacă așa ar putea părea, viața mea nu se desfășoară doar în bucătărie. În acest articol, vom păși pe ușa bucătăriei direct în livingul casei mele. Apropo, în caz că interesează pe cineva, bucătăria mea este separată de living printr-o ușă care stă tot timpul închisă. Asta pentru că, într-adevăr, gătesc mult și nu-mi place să am mirosuri de mâncare în toată casa. În fine, articolul de azi nu e despre mirosuri de mâncare și nici despre gătit, nici măcar despre bucătărie. E despre faptul că, de curând, am convenit să zugrăvim livingul. I-am schimbat și culoarea, cu ocazia asta! Am ales o nuanță care se numește gri contemporan și care mi se pare plăcută și relaxantă. Însă, înainte de relaxare, a fost… dezastrul!
Podele, lustre, ferestre și uși, mobile, toate înfoliate! Accesul la bucătărie, doar prin terasă, de jur împrejurul casei. A părut amuzant, în prima zi! A fost chiar fermecător să mâncăm pe terasă! În a a treia zi, însă, a dat peste noi o furtună cu niște rafale de vânt de mai să-mi ia bucatele din blide, cu grindină și c-un frig… de n-a mai părut deloc plăcută masa al fresco. Cum toată treaba cu zugrăveala a durat o săptămână, până la final eram obosită și deprimată de-mi venea să-mi plâng de milă.
Cititorii care mă urmăresc și pe rețelele de socializare s-au amuzat copios de poza asta.
Poza a stat în story-ul meu timp de 24 de ore. Poate unii și-au format o falsă impresie, așa că, mărturisesc, nu eu am zugrăvit, ci bărbatu-meu! De fapt, expresia de șoc și groază de pe fața mea este dată de diferența între ce am crezut eu c-ar fi și cum este, de fapt, treaba cu trafaletul. Nu doar că e greu să stai continuu cu brațele-n sus, dar mai trebuie să și aplici o anumită presiune ca să iasă treaba cum trebuie!
În fine, după ce în sfârșit, după o săptămână întreagă de bibileală, ultimul petec gălbui-plictisit a fost acoperit cu nou gri contemporan, după ce prizele și întrerupătoarele au fost în sfârșit montate și folia îndepărtată de pe uși, ferestre și mobilă, a urmat încă un hei-rup!
Marea curățenie.
Din fericire, am avut prevederea să izolăm, cu scoci de hârtie și folia de protecție, toate ferestrele. În doar vreo trei locuri am avut pe pardoseală pete ”gri contemporan” și atât am frecat până au dispărut, încât nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost să fi trebuit scoase petele astea de pe geamuri. Cum mobilele fuseseră oricum mutate de la locul lor, am aspirat bine de tot podeaua și am șters-o cu atenție, înainte să le poziționăm pe toate la locul lor. Am șters ușile cu soluție pentru curățat lemn. Geamurile, cu soluție pentru geamuri, firește. Am curățat ramele și pervazele ferestrelor. Am șters cu soluție pentru mobilă fiecare piesă de mobilier, înainte de a le așeza pe toate la locul lor.
N-a fost chiar atât de ușor, c-am luat în mână fiecare obiect. Am verificat tot, să nu cumva să ne scape vreo pată. Și după ce am verificat totul de vreo trei ori, extenuați, ne-am trântit pe canapele, la televizor. Dintr-o dată, ne-am dat seama că ceva nu-i bine! Cu toate că înfoliaserăm cu grijă canapelele, înainte de zugrăvit, acum, când le atingeam, aveam senzația că-s acoperite cu praf. Am încercat să le aspirăm cu aspiratorul de podele, dar senzația persista, la atingere.
După vreo două zile, cum senzația de prăfos nu dispăruse, am căutat pe internet o soluție, ceva care să-mi salveze canapelele. Am găsit Aspiratorul pentru canapele și saltele cu lumină UV Heinner și, citindu-i descrierea, a părut că e soluția salvatoare. A doua zi, aspiratorul era la mine acasă.
Nu am pierdut timpul, ci m-am pus să-i studiez manualul de utilizare. E totul foarte simplu, așa că-n maximum zece minute deja îl băgasem la treabă.
Aspiratorul de canapele BestClean HMVC-M400WH acționează în trei moduri
Aspiratorul are o putere de 400W. Ca volum, e micuț, dar e super isteț. Are o perie rotativă care, în modul vibrare, bate bine suprafața canapelelor și saltelelor înainte de aspirare, ca să scoată tot praful. Peria se rotește cu 7000 de rotații pe minut. Funcția de aspirare completează procesul, acționând cu o putere de absorbție de 10kPa. În plus, aspiratorul de canapele emite lumină ultravioletă, care elimină acarienii și alergenii. În doar câteva minute, canapelele mele erau perfect curate, cred că nici când le-am cumpărat nu au fost chiar așa!
Unde s-a dus mizeria aspirată?
Aspiratorul de canapele BestClean nu are sac, ci un recipient în care colectează praful.
Acesta are 350 de mililitri și nici măcar la curățenia de după zugrăvit nu am reușit să-l ocup nici măcar pe un sfert! În interiorul recipientului, este poziționat și un filtru microporos din oțel, foarte eficient în filtrarea prafului. Cu o simplă apăsare pe un buton , recipientul și filtrul sunt eliberate și se îndepărtează foarte ușor. La fel de ușor se clătesc și se montează la loc.
Dacă sunteți curioși ce-a scos din canapele, iată, puteți vedea în poza de mai jos. Nu pare foarte mult praf, mai este și în filtru (în planul al doilea) dar, atât cât este, e mai mult decât suficient ca să te împiedice să te simți bine în propria casă și să-ți provoace alergii. Contează atât de mult să trăim într-un mediu cât mai curat!
A reușit să aspire și niște fire de păr de animal, ocazie cu care bărbatu-meu m-a prins că am băgat cățelul în casă, în lipsa lui. Asta s-a întâmplat înainte de zugrăvit și eu credeam că am îndepărtat toate urmele! În fine, a trecut peste asta, că amândoi iubim animalele! Problema e că Vukomir suferă de alergii aspiratorii și de asta preferă să nu ținem cățelul în interior. Poate că acum, dacă tot avem aspiratorul de canapele care reușește să aspire și cele mai ascunse chestii de prin tapițerii, poate că-și va depăși temerea și-l va primi.
Oricum, eu sunt super încântată de aparat, îl voi testa și pe saltele și, deocamdată, sunt recunoscătoare că mă pot bucura de locul preferat de citit și de stat la televizor.
Voi ați folosit vreodată un astfel de aparat?
Lasă un răspuns