Cautare in site
x inchide
tort pavlova, pavlova cake retetecalamama

Prăjitură Pavlova

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 24.04.2009
3.6
(246)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

3.6 / 5. Voturi 246

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

43 comentarii la Prăjitură Pavlova

  1. Teodora spune:

    Din cate stiu, Pavlova trebuie sa aiba blatul crocant, sfaramicios.Am gustat prajitura in diverse cofetarii si e mereu la fel, crocanta, tare in interior+exterior. Nu se poate manca gumoasa. E a treia oara cand incerc aceasta prajitura insa ramane mereu moale in interior.

    • Așa trebuie să fie, moale în interior, ușor gumată. Dacă vreți să rămână crocantă bezeaua, faceți un strat mai puțin gros și lăsați-o mai mult timp la uscat, în cuptor. După ce se răcește, acoperiți bezeaua cu ciocolată albă, care o va izola de umiditatea din frișcă. O să obțineți un strat crocant de bezea cu frișcă deasupra.

  2. Miha Ela spune:

    Ce smantana pentru frisca folositi? Ultima data cand am incercat sa fac frisca, nu s-a legat.

  3. Mada spune:

    Azi am facut si eu aceasta prajitura si tocmai a devenit desertul meu preferat! Multumesc, dna Laura Laurentiu!

  4. Mirela Balaban spune:

    Buna ziua,
    Sunt la primele prăjituri făcute în cuptorul electric, vă rog frumos să-mi spuneți, pentru acest tort , setez cuptorul pe aer cald sus și jos, la 120 grade?
    Cred că la cuptorul meu, ventilația pornește automat.
    Mulțumesc mult!

  5. Diana spune:

    Buna. Oare de ce pavlova mea rămâne moale? Nu face deloc crusta..nu înțeleg ce greșesc.. am respectat reteta, cuptorul este electric…este a 4 oara când dau fail ..off

    • Chefy spune:

      parerea mea e ca umiditatea din cuptor e de vina… incearca sa lasi cuptorul incins mai mult timp inainte de coacere, cam 30-40 min, sa dispara umiditatea. dupa ce s-a copt bezeaua, nu o scoate afara din cuptor, ci intredeschide usa cuptorului sa se racoreasca incet, altfel se poate dezumfla prea repede…

  6. Sorina Todor spune:

    Buna ziua,as putea face si pastra bezeaua 4-5zile inainte de momentul servirii? Fara crema/frisca,evident.

    • Da, cu singura condiție să o păstrați într-o cutie foarte bine închisă, într-un loc răcoros și cu temperatura stabilă. Bezeaua e foarte sensibilă la umiditate și variațiile de temperatură.

  7. Mia spune:

    Buna ziua! Multumesc mult pentru reteta! O intrebare va rog, e a doua ora cand o fac si prima s-a rumenit putin mai mult decat imi doream, deci am scazut putin temperatura pentru aceasta data, insa tot nu isi tine forma (daca i-am dat o forma de 20cm, acum e in jur de 24 cm cel putin, inca este in cuptor) si ma intrebam daca gresesc cu ceva. Va multumesc anticipat!

    • E foarte puțin probabil să rămână bezeaua, după coacere, de exact același diametru ca atunci când e montată crudă. Până la urmă, albușul a acumulat foarte mult aer, care se dilată inevitabil în timpul coacerii. Dacă s-a și rumenit un pic, probabil a fost și focul puțin mai iute. Important e să fie gustoasă.

  8. Maria spune:

    Buna! Am facut blatul de bezea si a iesit crocant la exterior insa foarte gumos la interior. Care crezi ca ar putea fi cauza in conditiile in care am respectat instructiunile? Multumesc!

  9. Ramona spune:

    Pot să fac din aceeași compoziție câteva bezele și să le coc împreună cu Pavlova?
    În timp ce se coace pot sa deschid ușa cuptorului pt a mă uita mai bine?
    Am văzut pe alt site că se coace 3-4 ore, de ce așa mult?

    • Da, dar bezelele, evident, nu vor fi gata în același timp cu Pavlova, sunt mai mici și se coc mai repede.
      Da, puteți deschide ușa cuptorului, dar nu frecvent și fără a exagera, să mențineți cât de cât temperatura constantă.
      Nu știu ce se recomandă pe alte site-uri. :)

  10. Chiar cautam reteta asta sa ii fac o surpriza soacrei mele de ziua ei. Multumesc!!

  11. Mada spune:

    Felicitari pt. un blog plin de inspiratii!

    Tinand cont ca tot ce am facut de pe acest blog mi-a iesit, as vrea sa fac aceasta pavlova pt. ziua mea, insa nu stiu cati cm. are si pt. cate persoane este. Ma puteti ajuta?
    Multumesc anticipat si spor in bucatarie!
    Numai bine!
    Mada
    P.S. Sunt abonata la nieuwsbrief insa nu primesc retete!

  12. Minodorai spune:

    inteleg ca pe exterior este bezea iar in mijloc – frisca?

  13. Mirela spune:

    Iti multumesc pt. aceasta reteta ,intr-o zi o sa o fac si eu si iti voi spune cum a iesit,bafta la concurs ,si eu particip dar sunt mai in coada clasamentului,imi pare bine ca particip si imi fac prieteni noi.

  14. laura laurentiu spune:

    Draga mea Laura – abia astept impresiile tale :)! Te pup si eu! A! Sa stii ca nici acum nu pot posta comentarii pe blogul tau!

  15. laura laurentiu spune:

    Bucatar-maniac – sa stii ca e buuuuna, buna de tot! Exact cum ai zis! :))

  16. LauraAdamache spune:

    Arata magnific Laura draga mea!!! Si eu ador Pavlova si de mult tot ii promit lui Cris ca o sa-i fac!! Acum ca am gasit la tine reteta perfecta o sa ma pun pe treaba in curand!! Pupici draga mea!!

  17. bucatar maniac spune:

    arata minunat, apetisant, excelent! buna de tot!

  18. nicolina spune:

    Foarte apetisanta .

  19. laura laurentiu spune:

    Ina, ma bucur mult ca iti place, draga mea. Sunt sigura ca vei face o Pavlova de toata frumusetea!

  20. laura laurentiu spune:

    Cristina, ti-am vazut coronita, e foarte frumoasa, ti-as fi lasat comentariu la tine pe blog dar nu pot, nu inteleg de ce, am problema asta cu mai multe bloguri, nu pot posta comentarii. Sa va fie de bine!

    Cat despre Pavlova, sunt sigura ca daca o sa o incerci nu te vei mai satura de ea, e minunata!

  21. Ina spune:

    vAI DE CAND MA GANDESC SA FAC SI EU pAVLOVA ASTA! DAR A TA M-A DAT GATA – AM S-O FAC CAT MAI CURAND! SUPERB ARATA SI ESTE EXPLICATA F BINE. TE PUP!

  22. diamond spune:

    de cand tot imi zic sa fac tortul asta… deci, ne auzim curand! :D

  23. cristina spune:

    yumm,yummm!felicitari Laura ,arata incredibil de bine si banuiesc ca este si foarte bun! sa sti ca am sa il fac si eu cat de curand ;).
    apropo sa sti ca am facut o reteta de-a ta si anume Coronita cu mac si a iesit un deliciu, multumesc de reteta am sa o postez cat de curand :D.
    pupici si spor la bucatarit!

  24. laura laurentiu spune:

    Draga mea, pentru tine va fi o joaca Pavlova asta! Intr-adevar, cred ca e prajitura ideala pe timp de vara, atat e de placuta si racoroasa!

    Iti multumesc ca te-ai inscris pe forumelu’ meu! Nu e el tare animat, deocamdata, dar simt prezenta unor „nume grele” ca al tau va fi o provocare pentru toti membrii! Nus’ ce-i cu profilu’, ma duc sa vad! te pup!

  25. Laura spune:

    Laurici, minunata pavlova ta!!! :)
    Eu inca nu m-am incumetat la asa ceva dar presimt ca-i vine randul :P …mai ales in zilele (prea)insorite de vara!

    M-am inscris, in sfarsit, pe forumul tau…care by the way, mi-a inspirat atata caldura si buna-dispozitie, chiar acum in chiar miezul noptii! :D
    Felicitari, deci, pentru toata munca pe care o depui pe blog si iata, si pe forum, pentru a ne incanta noua privirile si papilele :)))
    Ti-am scris, momentan, aici, caci inca nu pot scrie nimic pe forum…poate pana mi se activeaza profilul…na, eu nu ma pricep la asa ceva, hi, hi…
    Cert este ca vom mai vorbi! :P

    Pupici multi si dulci!!!

  26. laura laurentiu spune:

    Alison, multumesc. E un desert atat de simplu de facut si de un mare efect :).

  27. laura laurentiu spune:

    Mary, thank you! It was excellent, indeend, and very tasty!

  28. alison spune:

    pfui,Doamne,ce minunatie!ma inclin,efectul vizual e maxim!

  29. Mary spune:

    excellent this pavlova !