Pagina de start a forumului Laura Laurentiu Laura Laurentiu
Forum

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

BANATEANUL CAND PETRECE/ NIME-N LUME NU-L INTRECE
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Laura Laurentiu -> OBICEIURI SI PERSONALITATI ALE CULTURII BANATENE
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
adina florea

Data înscrierii: 22/Iun/2007
Locație: lugoj

MesajTrimis: Dum Aug 05, 2007 1:07 am    Titlul subiectului: raspuns Răspunde cu citat (quote)

Da Laura ai scris lucrurile adevarate despre ruga,am fost la ruga la Ghiroda a fost extraordinar de frumos,muzica faina cum ai zis si tu.De asemenea am vazut si eu vizionarile de la Televiziunea locala Europa Nova.Acum de 15 august este ruga si la Lugoj ,din pacate din cauza unui deces in familie anul acesta e prima data cand nu merg la ruga lugojana unde anul trecut minunata doamna a cantecului banatan doamna Nicoleta Voica nea incantat cu muzica dumneaiei.
iulian

Data înscrierii: 18/Mai/2007

MesajTrimis: Lun Aug 13, 2007 3:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O curiozitate strict personala ma face sa intreb cine a cantat la Mosnita Noua?
Site Admin

Data înscrierii: 14/Mai/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Lun Aug 13, 2007 3:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Laughing Laughing Laughing
L-am identificat pe Mihai Ianc, alaturi de o juna blonda imbracata de strada care ii dadea tare cu "telefoanele ca dracii" si alte ineptii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
zarkotm

Data înscrierii: 31/Aug/2007

MesajTrimis: Joi Sep 20, 2007 8:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu o sa incerc sa vorbesc despre rugile la care am fost eu, anul acesta.
Prima a fost cea de la Denta, de Sfanta Maria Mare. La Denta, organizator este birtasul satului. Nu exista caparasi, tipul face totul pe cheltuiala lui, si iata ca demonstreaza ca o ruga poate deveni o afacere profitabila. Nu am fost curios de Ruga de la Denta in prima si in ultima zi (in prima a cantat Adriana Antoni si in ultima Vali Vijelie, NIcoleta Luciu tragand o plasa). Pe mine m-a interesat cea de-a doua zi, pe 16 august, cand a cantat doamna Laura alaturi de Vasile Conea. Formatia, putini dar buni: Marius Cirnu, Iota Maxim, Gabi Muzicas. Amplificare de concert. Intrarea 7 lei (saptezeci de mii). Avand in vedere afluxul de public, numai inmultind numarul participantilor cu cei 7 lei si deja organizatorul era intr-un castig frumusel, dar daca ne mai gandim ca tot el a vandut miilor de oameni mici, bere, sucuri si cate si mai cate, deja ne putem face o idee asupra profitului. Puncte bune:
-o buna organizare, ai loc sa stai pe banci, la mese, poti fi servit cu ceva de baut sau ceva la scobitoare in cel putin 10 puncte de vanzare.
-amplificare grozava
-muzica buna (ma refer la ziua de 16 august)
-foarte buna publicitate facuta acestei rugi cu luni inainte
-distractie
Puncte rele:
-se deplaseaza semnificatia rugii de la cea de sarbatoare populara, a satului, catre un fel de fest privat
-pe langa reprezentantii folclorului banatean, birtasul de la Denta aduce si o groaza de manelisti sau fatze dezbracate care atrag public de doi bani, doar pentru a vinde bilete si berici.
-nu am vazut nici un fel de implicare din partea autoritatilor locale in acest eveniment
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
zarkotm

Data înscrierii: 31/Aug/2007

MesajTrimis: Joi Sep 20, 2007 8:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ruga Timisoarei:
-Atmosfera sarbatoreasca
-Primaria ia foarte in serios acest eveniment traditional banatean, ceea ce e foarte bine
-lume muuuulta, muuulta, frumos imbracata, cu respect pentru insemnatatea acestui mare eveniment, pentru ziua de sarbatoare religioasa si pentru artistii ce prestau pe scena
-bucurie
-mititei, aripioare, ceafa, tzampi, carnaciori care au sfarait pe gratare si au facut deliciul timisorenilor
-MUZICA BANATEANA AGEVARATA!!! - cu vreo 2-3 mici exceptii, chiar s-a cantat muzica curat banateneasca
-organizatorii au strans pe scena aproape tot ce are Banatul mai valoros
-oamenii au jucat si au petrecut, dornici ca asemenea manifestari sa fie mai des organizate
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
lauralaurentiu
Site Admin

MesajTrimis: Vin Sep 28, 2007 11:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Faina idee, zarko! O sa incerc si eu o cronica a negeii de la Prigor:

-din pacate, vremea nu o bas fost de parcea noastra, in prima seara s-o jucat in ploaie (pana la 12 seara, cand s-o intrat in camin), iar in a doua seara cat pe ce sa ne alunge ploaia de la inceput, dar a venit in graba un vanticel care a rezolvat situatia in folosul prigorenilor, imprastiind norii.
-prigorenii sunt oameni potoliti, cu mult bun simt (in afara de un biet "sarac cu duhul", nu am vazut un om sub influenta bauturilor alcoolice)
-O nota superlativa primarului: localnic, inca implicat in ocupatii ancestrale (am fost la dumnealui la masa si tot ce ni s-a oferit era din productia proprie), dar in acelasi timp facand eforturi pentru atragerea in zona a unor investitori, pentru dezvoltarea localitatii. Omul s-a implicat atat direct, cat si prin cei doi fii (baieti pe cinste) in organizarea si buna desfasurare a rugii. Gazde perfecte!
-"randul" la Prigor: braul, eventual o sarba (daca cere al care poarta). hora, argeleana, doiul.
-s-au dat trei jocuri de pomana
-repertoriul agreat de public: 100% banatean
-formatia: Luminita Jucu, Laura Laurentiu, Doru Taranu, Marius Cirnu, Sorin Todor - care s-au simtit foarte bine! Laughing
-tarabagiii, nelipsiti! Nu stiu de ce, la toate rugile apar tarabarii astia, in ultimii ani! Vand o gramada de kitchuri si nimicuri, si, cel mai rau, le vand copiilor afurisitele alea de pistoale cu bile, cu care ai mici iau la tinta pe toata lumea! Copiii sunt copii, nu ai ce le face, dar cred ca ar trebui interzisa vanzarea acestor jucarii periculoase.

Concluzia mea: faina negeie la Prigor! Faini oameni - almajenii!
Sus
lauralaurentiu
Site Admin

MesajTrimis: Lun Oct 01, 2007 1:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si va recomand sa vizitati si pagina de web a Primariei din Prigor, puteti vedea niste fotografii superbe din partea locului:
http://primariaprigor.home.ro/
Sus
andreea

Data înscrierii: 12/Iun/2007

MesajTrimis: Lun Oct 01, 2007 2:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Desi vizitez cu regularitate forumul, nu am scris pana azi. Mi se pare foarte faina ideea lui zarkotm de a scrie cateva cuvinte despre rugile pe unde a fost fiecare. Si eu am fost tot la Denta si Timisoara, asa ca nu am nimic in plus de scris fata de ce a scris deja el, chiar a punctat foarte bine fiecare aspect. Si "negeia de la Prigor" pare sa fie foarte faina, chiar daca s-a jucat in ploaie! De fapt, cred ca de aia s-a si jucat in ploaie, a fost fain, cand e muzica buna, nu mai tii cont de conditiile meteorologice! Laughing Pozele de la Pigor sunt superbe, avem locuri minunate in Banatul nostru, ar merita sa fie aratate lumii intregi!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lauralaurentiu
Site Admin

MesajTrimis: Lun Oct 08, 2007 2:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, e pacat ca nu mai sunt tare multe rugi, acum, in toamna, despre care sa fi scris cateva randulete!
Sus
lauralaurentiu
Site Admin

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2008 8:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Va anunt organizarea unui bal de Pasti, in duminica Pastelor, 27 aprilie, in Timisoara, cu muzica banteana si joc pana gimineata. Am luat-o din vreme cu planurile, dar de data asta chiar as dori sa reusesc, asa ca o organizare temeinica si un plan de actiune pe lunga durata ar trebui sa-mi foloseasca. Laughing

Ma consult cu voi: cum credeti ca ar fi mai bine, pentru ca sunt in discutie 2 variante organizatorice:

1. (a mea) : fiecare participant sa plateasca un bilet de intrare la un pret convenabil (ne-am gandit la 50 RON), care sa ii dea dreptul la un loc la o masa (de exemplu, daca vin 8 persoane relationate intre ele vor specifica acest lucru si li se va pune la dispozitie o masa cu 8 locuri). In ce priveste consumatia, pentru ca de Pasti si alte sarbatori toata muierea banatana gateste cat pentru o armata, am sugerat sa isi aduca fiecare platouri de acasa, bauturi, ce le place (la intelegere cu prietenii, unu' salata de boeuff, altu' rachia, altu'...ma rog, ce-or dori!) Din suma platita sa se scoata cheltuielile cu chiria salii, cata decor, publicitate, artistii care vor participa, iar platitoru' sa joace pana isi rupe papucii (de seara pana dimineata).

2. (varianta Doru Taranu): doritorii sa plateasca cate un meniu (ca la Revelion), sau sa plateasca bilete la intrare si sa existe acolo standuri cu mancare si bautura de unde sa poata cumpara (mici, miei si purcei la protap, aripioara, frigarui, chestii din astea, plus bar).

M-am gandit sa invit mai multi colegi cu nume din randul interpretilor de muzica banateana, dintre cei pe care publicul ii apreciaza (chiar primesc sugestii legat de cei pe care ati dori sa ii vedeti/ascultati si in functie de disponibilitatea acestora sa ii si "caparesc" Laughing )

Trebuie sa comand niste afise si volante pentru publicitate.

Astept impresii, sugestii etc.
Site Admin

MesajTrimis: Dum Ian 13, 2008 5:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

IN DATA DE 23 FEBRUARIE 2008 SE ORGANIZEAZA "BALUL IZMENELOR" IN LOCALITATEA PLUGOVA, CARAS-SEVERIN. BALUL VA INCEPE DE LA ORELE 20.00 SI SE VA DESFASURA LA CAMINUL CULTURAL DIN LOCALITATE.VOR CANTA: LAURA LAURENTIU, LAIE MURARIU, INITA IENEA, VUKOMIR RADANOV, GABI MUZICAS. TINUTA (COSTUM POPULAR) OBLIGATORIE.

Data înscrierii: 07/Mar/2008
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Dum Mar 09, 2008 10:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu zic ca cel mai fain eveniment unde am participat eu a fost la primul botez unde am cantat,dar nu pentru ca am cantat eu (deoarece eu am facut doar doua programe)insa eu acele mici programe le-am trait intens,era prima oara cand lumea juca pe ce cantam eu...si ruga de la Denta din 2007 unde si dv ,d-na Laura ati cantat,a fost super faina,sincer incaodata tin sa va apreciez pentru tot ce ati facut si acolo si efectiv in toate aparitiile dvs.As avea o intrebare care mi-a fost pusa mie insa as vrea sa aflu un raspuns de la o persoana avizata:Poti sa fi la fel de bun solist chiar daca nu faci vocalize,poti sa ai melisme fara vocalize?pentru ca o doamna profesoara de muzica i-a spus unei eleve ca nu are nevoie de vocalize ...si eu nu stiu ce sa cred pt ca eu fac vocalize...va multzumesc anticipat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
lauralaurentiu
Site Admin

MesajTrimis: Lun Dec 01, 2008 9:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Azi am participat la un eveniment reusit: celebrarea Zilei Nationale a Romanilor in comuna Ghiroda, a carei faloasa cetateana am devenit, de curand Very Happy . Au participat, pe langa artistii consacrati ai comunei, care nu sunt deloc putini - Carmen Popovici Dumbrava cu sotul, eu cu al meu sot Very Happy , Dan Necsa si fiica lui, Georgiana Necsa si Ionita Ienea, la taragot, apoi, artisti mai putini cunoscuti, dar cu talent - Maria Bortun, Ramona Mihet, Monica Boha etc, ansamblul de cantece si dansuri al comunei Ghiroda - recent infiintat, dar cu 150 de membri Exclamation in toate formatiile artistice (dansuri, cor, solisti, grup vocal etc), oficialitati locale, invitati din Torac, Serbia, alaturi de corul bisericii ortodoxe romane din localitate, protopopul romanilor din Serbia, colindatori din Resita. Deosebit de implicat a fost preotul ghirozenilor, alaturi de doamna preoteasa si de primarul localitatii - asa ca pe vremuri, cand "domnii" satelor banatene dadeau tonul si exemplul cand era vorba de pastrarea traditiilor si cultura. O atmosfera placuta, destinsa, aceasta sarbatoare a tuturor romanilor, de 1 Decembrie, din pacate, cam demonetizata in ultimii ani, parca ne-a atins in suflet de aceasta data, s-au cantat cantece traditionale, colinzi, preotul a binecuvantat bucatele de post, de altfel foarte gustoase si fiecare participant s-a asezat la o masa imbelsugata alaturi de ceilalti conationali. Frumos.
Sus
Tantica

Data înscrierii: 25/Mai/2007
Locație: PLOIESTI

MesajTrimis: Mar Dec 02, 2008 12:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La Ploiesti a fost sarbatoare nationala timp de doar doua ore ,pentru ca a avut doua ingrediente majore pentru public - o parada militara si impartirea gratuita de vin si fasole cu carnati. Dupa discursurile lungi ale oficialitatilor si depunerea de coroane de flori (???),toata lumea s-a imbulzit in jurul cortului cu fasole si carnati (desi suntem in post!!!). Ansamblul folcloric al Casei Armatei care efectua dansuri populare pe platoul din fata statuii lui Mihai Viteazul ,,a beneficiat " de prea putini privitori majoritatea inghesuindu-se catre cortul cu mancare .
Asa a fost in fiecare an la Ploiesti ,nimic nu se schimba pe aici...... Crying or Very sad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lauralaurentiu
Site Admin

MesajTrimis: Mar Dec 30, 2008 5:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Laura Laurentiu -> OBICEIURI SI PERSONALITATI ALE CULTURII BANATENE Ora este GMT + 6 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum